Sleeping Situation

 

Hej fina! Jag tänkte skriva lite om sovsituationen. Lillan vill fortfarande inte sova i egen säng utan vara nära. Vi försökte tre nätter i rad att både få henne att somna i cocoon-nästet men också lägga henne där efter hon somnat. Det slutade dock bara med att hon vaknade efter några minuter och började gnälla. Så första nätterna sov jag med henne tätt intill och liggammade. Väldigt smidigt dock då hon åt i princip hela tiden de första dygnen. Nu vaknar hon i snitt bara två -tre gånger per natt så nu sätter jag mig upp med henne. För två dagar sedan bytte vi babynest till ett lite lägre klassiskt med kanter och där har hon sovit nästan hela nätterna. Yey! Hon upplever det nog som att hon ligger direkt i sängen mellan oss! Så är det lätt för oss att lägga huvudet på kanten om hon vaknar till också. Hon gillar när man ligger näsa mot näsa, haha. Både jag och Erik kan slappna av lite bättre när hon ligger där än direkt med någon av oss. Det känns som att vi hittat vårt sätt och hoppas det fortsätter fungera. Puss!

Hi guys! I thought I would write a bit about our sleepingsituation. She still doesn’t wanna sleep in her own bed, she wants to be close. We tried the first three nights to make her fall asleep in our cocoon-nest but also put her there when she was already asleep. But it just ended with her waking up a couple of minutes later and started to cry. So the first nights I slept with her close to me and breastfeeded her while lying down. Kind of smooth because she ate almost every minute the first days. Now she only wake up around 2 times every night so now I sit up with her. For two days ago we changed the babynest to a classic one with edges and she been sleeping there all night, yey. I think she feels like she’s lying direct in bed between us. And it’s easy for us to just put our heads there if she wakes up. She like it when you’re lying nose to nose with her, lol. Both me and Erik can relax more when she lying there instead of direct with one of us. Feels like we found our way! Hope it keeps on working. Xx

21 Responses to “Sleeping Situation”

 • Emma says:

  Snälla kan du inte berätta hur du redigerar dina bilder??? Sååå fina

 • Ellen says:

  Vad ska hon heta?? Så himla söt är hon!’

 • Lisa says:

  Precis så som det är för oss. Ellie är 8 dagar. Vi har ett babynest i sängen och då vaknar hon typ bara en gång per natt. Då sätter jag mig upp och ammar henne, kanske byter en blöja med. Sen somnar hon om. Tänkte att det kanske går att flytta babynestet till hennes säng sen. Så blir det liksom inte helt nytt. Baby steps, så att säga, haha!

 • Linda says:

  Vilket babynest har ni nu som fungerar? Du får gärna länka!

 • Palin says:

  Ich mag deine post und schöne Kind

  https://palinpalin.blogspot.com

 • Ina says:

  Precis då var våran bebbe också. Jag var stressad över det i början, för man får höra överallt att bebisarna ska sova i egen säng (jag fick till å med höra det sv MVC på mitt sista besök på MVC att samsovning är inte bra). Men alla barn kan inte sova själva, min kunde det absolut inte. Mitt tips är att lyssna på er bebis snarare än alla andra. Samsoving är väl jättefint??? Så länge inte föräldrarna inte är berusade, det är såklart en annan sak. Lyssna på er bebis (precis som ni verkar göra) skulle jag säga 🙂

  • victoriatornegren says:

   svar: Håller helt med! Man ska göra det som fungerar bäst för sig och sin bebis. Alla bebisar är olika och vi föräldrar känner vårt barn allra bäst :* Sedan menar dem ju bara väl med rekommendationer kring samsovning, men klart man ska samsova om det är vad som fungerar bäst. Inte värt för varken föräldrar eller bebis att försöka sig på något annat då! Men viktigt som du säger att aldrig vara berusad mm! Kram

 • Anna says:

  Finns inget Rätt o Fel med så små bebisar, bara Funkar o Funkar Inte, tycker jag 🙂
  Vi kunde inte heller få lilltjejen att sova i vaggan/babynestet, men så efter någon dag så var min syrra hos oss och bara: Men varför har ni ingen pyjamas på henne?
  Och vi bara: …Ja det vete fan?! Efter det sov hon som en stock i vaggan – MED pyjamas! Hahaha
  Vi hade liksom henne hud mot hud så mycket + var rädda att hon skulle bli för varm, men antagligen blev det för kallt att ligga i vagga utan kroppsvärme från oss!
  Ibland är det bara såna små grejer som förändrar ALLT typ!

  • victoriatornegren says:

   svar: Håller helt med! Vi går efter vad vi känner funkar bäst för just oss 😀 Haha men gud, ja du ser. Så skönt att det löste sig så smidigt ändå 😉

 • frankie says:

  your baby looks black from afar

 • C says:

  Hej Victoria!
  Jag undrar om du har gjort en bröstförstoring? Vart isåfall och hur mycket CC la du i samt bakom eller framför muskeln?
  Och hur var hela den upplevelsen för dig? Mycket ont etc?
  Skulle verkligen uppskatta svar då jag själv funderar på att operera mig och dina ser så naturliga ut!
  Er bebis är ju förresten helt ljuvligt söt <3
  Kram

 • doris says:

  Hejsan,

  Jag hoppas du vill svara på den här frågan, men om du tycker det är för privat så förstår jag :). Hur går det med amningen för dig? Tycker du det är krångligt pga implantaten? Jag själv har implantat (bakom) om min största rädsla är att det ej kommer komma ut något när barnet väl ska amma.

  Tack för en bra blogg =)

  • victoriatornegren says:

   svar: Jag kommer skriva ett inlägg om amningen asap 🙂 Jag upplever ingenting krångligt pga implantaten mer än ett extra tryck i sådant fall. Det verkar dock vara lite olika men jag har inte märkt av något krångel pga implantaten. Kram!

 • templometal says:

  Det där med amningen Min son är 16 månader och jag slutade nattamma för ca 3 veckor sen. Det är det bästa jag gjort. Jag har inte riktigt varit redo att sluta innan, men då bara en dag bestämde jag mig nu pallar jag inte att vakna heeeeeela nätterna och ALDRIG få en lugn o go kväll på soffan utan att liten vaknar. Och det enda som funkar har varit amningen. På dagarna har vi dock inte ammat sen han va ca 1 år och lite till, om han inte va sjuk eller så. Han har aldrig tidigare tagit flaska och gjorde inte det dom 2-3 Första nätterna heller. Men sen började han acceptera att han inte fick amma mer. Klart som tusan att det va sjukt jobbiga nätter men det var så värt det. Men jag va verkligen klar med amningen. Jag har länge fått försvara att jag ammat så länge (vilket inte ens är superlänge) men det va inte det som gjorde att jag slutade. Det va att jag aldrig fick sova. Ta hand om dig

 • Jessica says:

  Hej!

  Vilken bh har du här? Har snart BF men hittar inte många som är både snygga och bekväma.

  Med vänlig hälsning,

  Jessica

 • Madeleine says:

  Hej!

  Tänkte bara kolla hur du/ni tycker att Cocoonababy har fungerat?
  Precis köpt en och upptäckte att vi köpt en likadan bedside crib som er, fungerar den bra där i och utanför? Och om den fungerar bra även för bebisen såklart.

  MVH Madeleine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *