Pregnancy Week 42 (8 days over due)

Week 42
8 days over

 

Bebis status: Bebis väger runt 3300 gram enligt appen färdig att födas men “verkar trivas väldigt bra i magen”. Haha!

Babys progress: Our baby weights around 3300 grams and the app says “she’s ready but it seem like she’s really enjoying it in there”. Lol.

Min status: Hon ligger verkligen så långt ner hon bara kan, vilket har gjort att vikten på magen inte fördelas riktigt på samma sätt som förut. På grund av detta har jag har börjat få sådan himla ryggsmärta! Det var typ bara det stället på kroppen som inte gjorde ont, så jag klarar nog det med, haha. Mentalt är jag ändå mer i balans nu än dagarna då jag just hade gått över tiden. Sömnen har aldrig varit mer rubbad än nu dock så energin är verkligen på noll. Försöker vila så mycket jag kan hela tiden! Magen är så tung så det känns som att den ska typ slitas av från min kropp och falla genom sängen när jag sover eller ner i golvet när jag går. Härligt va!

My status: She’s really as far down as she can, which has meant that the weight of the belly is not properly distributed in the same way as before. Because of this I have started getting such a back pain! It was kind of just that place on the body that did not hurt before, so I guess can handle that too, lol. Mentally, I’m actually more in balance now than a few days ago. My sleep has never been more disturbed than now though, so the energy level is at zero. Trying to rest as much as I can all the time! The stomach is so heavy that it feels like it’s kind of worn off my body and falling through the bed when I sleep or down in the floor as I walk. Lovely, huh!

Övrigt: I och med att vi gått över tiden så hade vi ett ultraljud och ett besök hos barnmorskan inplanerat idag. Vi fick uppskattad vikt, vilken ligger runt 3200-3300 gram, pjuh 😉 De kontrollerar även fostervatten, moderkakans status mm och konstaterade att allt såg jättebra ut. Så det är skönt att veta att hon har det bra där inne (lite för bra tydligen)! Vi har även fått tid för igångsättning vilket blir nästa torsdag. Så himla skönt mentalt att ha ett “slutdatum” på allt och då är det inte en dag över det utan då är det verkligen sista. Så nu är det fokus på det datumet och kommer hon innan blir det en bonus helt enkelt.

Other: As we passed over time, we had an ultrasound and a visit to the midwife planned today. We got appreciated weight, which is around 3200-3300 grams, pjuh;) They also check fetus water, placenta status, etc. and found that everything looked great. So it’s nice to know that she’s fine inside (a bit too good apparently)! We also have time for delivery which will be next Thursday. So, it’s good mentally to have an “end date” on everything. So now it’s focus on that date and if she decides to come out earlier it’s a bonus!

Get the underwear here (adlink)

26 Responses to “Pregnancy Week 42 (8 days over due)”

 • Nora Bååth says:

  Hoppas att hon vill ut tidigare så du slipper bli igångsatt. Värkar vara en stark och beslutsam liten flicka 🙂

 • Elin says:

  Skönt med vräkningsdatum 🙂 ♥️

 • Emma says:

  Hej! Kämpa på! Känner igen mig så oerhört när det kommer till att gå över tiden. Helt sjukt drygt! Tillsluta sa jag att nä det kommer inte komma något barn 😂 Jag fick beräknad bf 16/3 och min app sa 24/3 och efter lite gnabb med bm om datumet då jag hade sten koll på äl osv så sa hon tillslut att jag kunde ha rätt . Min dotter kom 28/3. Jag hade en helt fruktansvärd graviditet och grät typ varje dag jag gick över . Hoppas din lilla tittar ut snart och att du får ett kort förlopp!

 • Linnéa says:

  Hejja dig ! ♡ kram du strålar

 • Emma says:

  Kämpa på! Vila och bara “njut” av sista tiden där du bara har dig själv att fokusera/tänka på! Det blir sista “ensamtiden” på en lååång tid framöver! Misstolka mig rätt! Såklart kommer du få ensamtid MEN dina tankar kommer ju ständigt vara hos just din lilla dotter när du är ifrån henne haha😅 momlife… Du är ju sååå fin! Underbart fin mage! Använder du b.u.s eller spraytanar du dig? 😍Hoppas du får en fantastisk förlossning! Det är den häftigaste upplevelsen ever! Fick min första lille gosse i maj 2017. Man ville bara återuppleva själva minuten när han kom upp på bröstet då man bara studerade honom och var sååå stolt (och utmattad🙄😝)! Önskar dig lycka till! Och även din kille såklart! Be honom filma mycket! Man får typ minnesluckor och allt känns helt suddigt efteråt för man är ju inne i sitt liksom… Hoppas hon kommer snart❤

  • victoriatornegren says:

   svar: Haha ja, vi försöker! Tack snälla :* Jag solar faktiskt solarium 7 minuter 1-2 gånger i månaden pga min hud. Spraytan och BUS funkar tyvärr inte på mig. Vad underbart att höra! Haha ja, ska säga åt honom det. Tack för pepp och tips! KRAM

 • Emelie says:

  Vet exakt hur det känns när man fr det där absoluta slutdatumet, dagen för igångsättning. Det är SÅ skönt! Man kan liksom koppla av igen på nåt vis. Men in i det sista gick jag och hoppades att sonen skulle titta ut av sig själv ändå. Särskilt eftersom min första förlossning kom igång av sig själv, en vecka över tiden. Inget hände den här gången och 42+0 blrv det dags att åka in till förlossningen och veta att vi inte skulle åka hem utan vår son!En fantastisk lättnad.

  • victoriatornegren says:

   svar: Ja, alltså ä-n-t-l-i-g-e-n. Såklart, man har det ju ändå lite underliggande men ska försöka att tänka bort det så mycket det går 🙂 Förstår det! Åh, längtar. KRAM!

 • Emelie says:

  Heja dig! Jag kan verkligen relatera till den psykiska och fysiska utmattningen. Och hur störigt är det inte när alla säger “Passa på och sov nu innan bebisen kommer!” och det absolut inte går. Det viktigaste är att du tar det lugnt <3 Jag gick 19(!) dagar över tiden och blev till slut igångsatt. Det gick bra. Min svärfar, som är djupt troende, sa att vissa barn är menade att bli så fantastiska att Gud behöver lite mer tid på sig innan de kommer ut. Kram och lycka till

  • victoriatornegren says:

   svar: Shit alltså, 19 dagar. Kan inte ens föreställa mig.. Heja dig! Åh, vad fint <3 Tack snälla!

 • Zane says:

  It is really nice to read about these kinds of expierences. There are not so many articles like these out there, keep up the good work, and best of luck with your baby.

  Rock Renee Blog

 • ANNAWII says:

  Åh lycka till! Gick igenom typ samma sak men här uppe får man gå över 21 dagar så man var väldigt glad när igångsättningen började. Känner igen den hemska ryggsmärtan så ett hett tips är sterila kvaddlar på förlossningen för smärtan i ryggen försvann på direkten då 🙏🏻

  • victoriatornegren says:

   svar: Jamen jag hörde det, fy! Äntligen något positivt med att föda i Stockholm, haha. Tack för tips fina du <3

 • Mikaela says:

  Men åh minns dagarna efter bf exakt som du beskriver dom. Ja, det är riktigt sur att passera bf. Men skönt med ett slutdatum på det hela! Jag gjorde en hinnsvepning på dag 12 som satte igång allt (jag tror att det var den i alla fall, kan ju varit dags ändå) kanske värt att testa? Ska inte säga sov och njut för jag vet att det typ inte går, man vill bara ha sin bebis utanför magen NU. Kram!

  • victoriatornegren says:

   svar: Jamen precis!! Funderar på att boka in det i början på nästa vecka faktiskt :)! Haha exakt!!! Stor kram

 • Emma says:

  Heja dig!!!

 • Elin says:

  Vill också ha en sån fin gravidmage:)

 • Stina says:

  Jag fick också tid för igångsättning 14 dagar över tiden men gjorde hinnsvepning dag 10 och dagen efter gick slemproppen och sen kom han dag 12 så be om det så kanske hon kommer själv:)

 • Melinda says:

  Så spännande att följa din gravidresa både på youtube och här. Tittar in på alla dina kanaler om det hänt något under natten 😉Du behöver inte vara rädd för igångsättning om det skulle bli så! Jag har en igångsättning bakom ryggen och det var en bra upplevelse för min del. Det klart det är olika för alla, men ut ska ju hon oavsett 😉 Stort lycka till när det är dags.

 • gasteros says:

  Thank You @brigitte_victoria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *