Pregnancy Week 41 Update #passingduedate

Week 41
1 day over

Vikt: +16 kg
Weight: +16kg

 

Bebis status:
Babys progress:

Min status: Att passera förlossningsdatum är extremt jobbigt mentalt. Jag är less och känner att det inte finns någon anledning för henne att vara där i längre, så varje dag känns onödig. Det känns onödigt för min kropp som tar väldigt mycket stryk av denna graviditet. Jag är less på att ha ont! Min foglossning har gått från att kännas i ryggen, till att istället mest kännas mellan benen. Känns lite som att någon har sparkat eller knäat mig extremt hårt mellan benen. Det känns inte när jag sitter ner men så fort jag ställer mig upp och rör på mig så gör det fruktansvärt ont.  Jag har inga känningar alls att förlossningen skulle börja närma sig. Hade lite molvärk i början av veckan en kväll men det är helt borta nu. Fasen!

My status: To pass the due date is extremely difficult mentally. I am tired and feel there is no reason for her to be in there any longer, so every day feels unnecessary. It feels unnecessary for my body.  My pelvic pain has gone from feeling in the back, to feel between the legs instead. Feels like someone kicked extremely hard between my legs. Can’t really feel it when I’m sitting down, but as soon as I get up and start moving it hurts badly. I have no feelings at all that the birth should be close.

Övrigt: Vi var hos barnmorskan idag och pratade bland annat lite om hur den närmsta tiden ser ut om hon inte väljer att komma ut snart. Så vi fick lite tider nästa vecka för ultraljud, undersökning, ev hinnsvepning och ev delta i en studie där man kan bli igångsatt antingen i v41 eller 42 (fullgångna veckor). Drömscenariot är ju att det ska komma igång av sig självt, men jag vet inte hur länge jag klarar av att gå över. Vi får se hur jag mår nästa vecka helt enkelt om hon inte valt att kika ut själv!

Other: We were at the midwife today and talked a little about what the next time looks like if she does not choose to come out soon. So, we received a few times next week for ultrasound and maybe a part of a study where you can start the birth either in v41 or 42 (full weeks). The dream scenario is that it’s going to get started by itself, but I do not know how long I manage to go over. We’ll see how I feel next week if she did not choose to come out by her self!

83 Responses to “Pregnancy Week 41 Update #passingduedate”

 • Elin Forsberg says:

  Usch, jag vet hur det känns!
  Min dotter föddes två dagar före BF så när jag passerade datumet med andra ville jag bara kasta in handduken alltså 🙈 6 dagar drog han över den jäkeln 🙄😅. Kändes som 6 veckor. Men om det är till någon tröst så hade jag Inga känningar förrän det pang bom drog igång en natt. Håll ut! Snart är hon här 💛

  • victoriatornegren says:

   svar: Haha ja, alltså man ger ju upp! Ska försöka tänka att det är “länge” kvar så kanske dagarna går lite lättare än att bara sitta och vänta. Tack för pepp 😀

 • Din mage är så fin <3. Men alltså vet exakt hur det känns att gå över! Jag gick över 12 dagar och det kändes helt seriöst som 12 år! Gjorde en hinnsvepning i desperation och det satte igång allt. Önskar jag gjorde den tidigare. Hoppas er lilla väljer att titta ut snart. Kram!

  • victoriatornegren says:

   svar: Tack snälla <3 Åh, tolv dagar.... Heja dig! Jag kommer helt klart göra hinnsvepning nästa vecka om det inte satt igång 🙂 Kram!

 • Agata says:

  Stackarn… :/ det är bara att härda ut, du vet iaf att hon är färdigutvecklad och det är ju superbra! ❤️🌸

  • victoriatornegren says:

   svar: Ja! Precis, är så tacksam för det. Ska försöka fokusera på den biten istället :* Kram!

 • Lisa says:

  Känner ungefär med din som jag känner med min egen: kom ut nu, bebis!! Vila, ät och sov 🙂

 • Maja says:

  Jag gick över 8 dagar och var extremt deprimerad de dagarna. Var så otroligt less på allt och bara grät hela tiden. Har nog aldrig mått så dåligt. Jag kände mig misslyckad, som att jag inte kunde föda mitt barn i tid och att jag var dålig på grund av det. När alla dessutom skrev “har du några känningar?” typ 20 gånger per dag så blev det inte bättre.

  Jag blev så deprimerad av att gå över tiden att depressionen höll i sig även någon månad efter att jag hade fött. Nu har det gått 4 månader och jag är fortfarande bitter varje gång någon jag känner föder i tid (haha, snacka om långsint!).

  Fick också panik när jag tänkte på att “nu blir han bara större och större där inne, kommer att föda ut en 5 kg tung bebis”. Som tur var så vägde han bara 2990 gram trots övertid. Så kanske var det bra att han kom lite senare trots allt 🙂

  Ville bara skriva det så du vet att du inte är ensam om att må dåligt när man går över tiden. Jag vet exakt hur det känns! Stort lycka till inför förlossningen, kram!

  • victoriatornegren says:

   svar: Tack för att du delar med dig <3 Åh, värsta känslan. Haha, I don't blame you though! Amen samma här, vill inte att hon ska växa för mycket där inne när man vet var hon ska komma ut sen 😉 Men skönt att höra! Tack snälla, stor kram.

 • Malin says:

  Jag ställde in mig på att gå över, var enklast så. 12 dagar över tiden satte det igång, 14 dagar över var han här 🙂 Hang in there! Max 2 v till 🙂

  • victoriatornegren says:

   svar: Jag förstår det! Hade också ställt in mig på det trodde jag, men blev ändå sån skillnad på inställningen när jag passerade datum tyvärr 🙁 Ja, tack för pepp!!

 • Karin says:

  Håll ut! Jag gick en vecka över tiden med första barnet. Gör sånt som blir svårt att göra sen typ frisören, manikyr, pedikyr, träning, bio osv. Mest för att få tiden att gå och ändå få ut nåt av den. Snart kommer hon! Kram

  • victoriatornegren says:

   svar: Haha jamen jag gjorde ju allt sånt typ förra veckan! Manikyr, massage, pedikyr, sett alla bio osv. Därför jag är lite extra less tror jag, är som “helt redo”. Tack för pepp 🙂 Kram!

 • Emelie says:

  Jag hade inga känningar alls på förmiddagen, låg i sängen och grät för att dottern ALDRIG skulle vilja komma ut. Tidigt på morgonen dagen efter var hon ute! Så inga känningar behöver inte betyda att det är långt kvar. Hang in there!

 • Johanna says:

  Ja fy foglossningarna är inte att leka med där i slutet, hoppas det kommer igång snart! Jag fick faktiskt vår dotter 9 dagar för tidigt, något jag inte var ledsen för!

 • Tania says:

  Do not worry, Vicki, my eldest daughter was born on the 43nd week. I do not know why this happened, I was put in a hospital so that I could be under observation. The doctors could not even stimulate the process (speed up the process). During the examination, I had a long and a narrow neck of the uterus, and before birth it was to be short. Cesarean section is being done by us (in Russia) only in extreme cases. I did not want to do it and there was no indication. I was in the hospital for a day, and after that I started I’m lucky that I was in the hospital. go away from home I would not have time. From the first fights until the appearance of the baby was 15 minutes. I advise you to be ready at any moment to the appearance of baby. I love you and wish you good luck!❤❤❤🙏💪

  • victoriatornegren says:

   answer: Aw what a story! Thansk for sharing. So glad everything ended well for you <3 Best!

 • Moa says:

  Be om en hinnsvepning asap!! Kram!

 • Nina says:

  Som några fler skrivit hade jag inte heller några känningar alls innan det startade på riktigt. Så det kan hända när som helst nu 🙂

  • victoriatornegren says:

   svar: Det är såklart helt sant!! Men förlossning känns ju tyvärr så långt borta när man inte har några känningar även om det inte behöver vara så. Men ska försöka ta varje dag som dem kommer :*

 • Anni says:

  Usch! Lider med dig. Blev igångsatt dagen innan BF pga av komplikationer. Nu har jag inget att jämföra med, men jag vill aldrig mer bli igångsatt. Jag hade 10-30 sekunders vila mellan varje värk från de starta tills allt bara la av… 12 timmar senare och allt slutade i akut kejsarsnitt!

  • Malin says:

   Ja fy, samma här! Blev akut kejsarsnitt 12 tim senare för mig också. Att bli igångsatt var verkligen vidrigt! Det värsta är att jag kommer bli det om en månad igen med barn nr 2.. 😬

   • Tina says:

    Malin; jag vill bara ge dig lite pepp. Jag jobbade förut på förlossningen och har varit med på många sega igångsättningar, men även snabba. Med min tvåa blev jag igångsatt i v 38 pgamitt mående och var inställd på en riktigt långdragen process. Men det blev en drömförlossning, han var ute exakt på minuten 12 timmar efter att vi skrevs in. Då var jag bara öppen 1 cm när vi kom och hade varit i flera dagar. Första 5 cm gick segt (men var inte heller ruskigt smärtsamma) men sen gick resten på på en kick. En fantastisk förlossning trots igångsättning. Håller timmarna att din också blir det!

  • victoriatornegren says:

   svar: Åh nä, hört fler som berättat om negativa erfarenheter av igångsättning tyvärr 🙁 Håller tummarna att hon vill kika ut av sig själv annars att vi får en positiv upplevelse av igångsättning helt enkelt, haha. Kram!

 • Håller tummarna för er 🙂

 • Marre says:

  Jag hade också hemsk foglossning in i det sista känner med dig. Födde BF+4. Hade känningar typ fram till två veckor innan förlossningen. Sen ingenting alls var så frustrerad 🙈 men morgonen innan hon föddes så började sammandragningarna igen och 1,5 dygn senare var hon ute. Så rätt som det är drar det igång för dig med ! Minns hur segt det var att vänta. Min kompis och jag var beräknade samtidigt nästan och hennes föddes tidigare och min senare (tänkte på dig och syrran). Blir så extra segt när man är “ensam” kvar gravid. Men snart har ni er tjej hos er ❤

  • victoriatornegren says:

   svar: Ah alltså fy så slitsamt! Ja, alltså känner ju som att man har känt mer alla andra veckor en dessa sista när jag “borde” känna något, haha. Så typiskt! Jamen precis, man börjar ju längta lite extra. Tack för pepp! KRAM

 • Alexandra says:

  Hej! Jag vill börja med att säga att jag älskar din och Alexandras podd, fick verkligen en helt annan bild av er efter att jag börjat lyssna (inte för att jag haft en dålig bild av er innan haha..) så himla roliga och härliga är ni! Jag har en fråga som jag tänkte att ni kanske kunde ta upp i podden, nämligen på hur ni ser på att berätta om eventuella plastikoperationer och liknande för era barn, hur skulle ni lägga upp de osv. Och hur kommer ni generellt hantera sånt? Ni snuddade lite på frågan i frågepodden men hade behövt lite tips då jag själv snart får en dotter och är kluven!

  Återigen tack för en grym podd!

  • victoriatornegren says:

   svar: Men åh vad roligt att höra, vad glad jag blir! Det är ju ett tag bort för sådana beslut men absolut en intressant fråga att ta upp! Håller med. Kram!

 • Elin says:

  Jag har gått över 6 dagar nu och ska på ultraljud imorgon för att titta så att bebisen har det bra, och då måste jag ha bestämt mig om jag vill vara med i studien som du nämnde. Men jag vet faktiskt inte.. Tror inte det kan vara något skadligt.. Men samtidigt tänker jag att jag ändå har klarat en vecka, då klarar jag en vecka till? Svårt. Jag har haft starka “menskramper” med stenhård mage idag, men det är allt. Hade varit så skönt om bebisen kunde komma inatt, så slipper man ta ett beslut om studien 🙂

  • Michaela says:

   Åh är nästan precis lika långt gången som du. Bf 21feb.
   Och brottades med samma tankar.. klarar jag en vecka klarar jag väl två.. men satan vad jobbigt det är att vänta. Blä. Fick vänta 14 dagar på 1a kiddot så har ställt in mig på det nu.. inga känningar förutom många sammandragningar.. pepp till alla oss som väntar!

  • victoriatornegren says:

   svar: Åh, kämpa. Nämen precis, jag har nog bestämt mig för att hålla tummarna för att det sätter igång av sig självt och skippa studien 🙂 Hur gick allt? Kram!

 • Emmy says:

  Min första förlossning var en igångsättning och det kändes inte alls bra då hon blev tvingad ut (sugklocka och klipp) så inför andra barnet ville jag verkligen att hon skulle komma ut av sig självt så jag vad om hinnsvepning 3 stycken på en vecka och tillslut så kom hon!!!! Säger bara en sak hinnsvepning är fantastiskt lyckat iallafall för mig. Lycka till kram

  • victoriatornegren says:

   svar: Åh precis, hört flera som upplevt liknande med igångsättning. Vore ju verkligen dröm om det fick hända av sig själv! Men fasen vad skönt. Håller tummarna för att hinnsvepning fungerar här med om hon inte kommit innan nästa vecka. Tack snälla, kram!

 • Malin says:

  Jag gick över tiden 12 respektive 11 dagar med mina barn. Förstår hur du känner dig och du har mina sympatier, håller tummarna att hon kommer snart!
  MEN vill ändå säga att jag i efterhand är glad att jag gick över tiden! Båda mina tjejer var mer mogna än andra bebisar som fötts ”i tid” eller för tidigt, de fäste blicken tidigt och var starka i nacken tidigt osv. De extra dagarna i magen är alltså inte helt bortkastade, även om det känns så:)
  Kram

  • victoriatornegren says:

   svar: Åh, minst 12 och 11 dagar för länge! Men ja, som du säger är såklart supertacksam att hon velat vara kvar så länge 🙂 Ska försöka fokusera på det!!! Kram

 • frankie says:

  ayyye good luck mama. looks like a watermelon

 • Emmeli says:

  Min förlossning kom igång morgonen efter jag sovit på min mans bröst. Kärlekshormonet Oxytocin sätter igång processen. Så gosa med Erik så mkt som möjligt 🙂

 • Karina says:

  du är så stark, kämpe! Håll modet uppe, det kommer gå av sig själv närsom! 🙂 Eller gör som Rachel och Ross ( Vänner) gjorde när deras duedate passerade 😉

  • victoriatornegren says:

   svar: Tack för peppen! Haha, var tvungen att kolla på youtube (aldrig sett Vänner) – såååån igenkänningsfaktor :’D

 • Elin says:

  Heja dig Victoria! Du är en inspiratör.
  Jag älskar dina bilder på magen under graviditetens gång men något jag älskar ännu mer är alla dina snygga underkläder. Alla ser ut att passa under graviditeten så bra. Jag är själv gravid och på jakt efter sköna (helst snygga) underkläder. Vore roligt om du kunde göra något inlägg kring det och kanske kan det ta lite fokus från värk mm.
  Massa kramar!

 • Ellie says:

  Hej!
  Har aktivt följt din blogg sen du gick ut med din graviditet då jag också är gravid. Faktum är att jag faktiskt har BF idag vilket bara skiljer någon dag mellan er. Så därför blev det extra roligt att följa din resa 🙂 Och det roligaste av allt, har iprincip haft exakt samma symptom som du skrivit att du haft, så alltid när jag gått in på din blogg så har jag fått läsa vad som väntar mig näst 😉 Hoppas det går bra och att lillen väljer att komma ut av sig själv! 🙂
  (Jag lär väl gå över lika många dagar, haha)

  • victoriatornegren says:

   svar: Haha men åh vad spännande! Så sjukt. Lycka till du med! Du måste skriva när du fött 😀 Kram!

 • Lena says:

  Sen är ju bf bara en uppskattning. Jag vet när jag blev gravid och utifrån det föddes min son två veckor för tidigt, men enligt bf var han 2 1/2 vecka tidig, så kanske har dom bara beräknat fel och du inte är helt fullgången än 😉. I vilket fall så är det ju ett rätt modernt påhitt att hålla koll på dagarna så exakt. Känns säkert kul för de flesta att ha något att sikta på men nackdelen blir ju frustrationen och otåligheten om man går över…

  • victoriatornegren says:

   svar: Såklart! Men det är trots allt det datumet man siktat på och räknat ned till under hela graviditeten 🙂 Som du säger, både positivt och negativt, positivt att ha ett konkret “mål” under hela graviditeten men såklart negativt när man passerar.

 • Ulrika says:

  Jag gick tio dagar över tiden och så många skämtade om att vi måste testa färdknäppen. Till slut gjorde vi det och värkarna startade seriöst fem minuter senare 😂 Kan vara värt ett försök alltså, haha.

 • Matilda says:

  Håll ut hon kommer när du minst anar det! Måste bara säga att du är så himla vacker och jag undrar vart du har köpt dina underkläder? Jag är också gravid och skulle behöva tips på bra underkläder. Många kramar och lyckönskningar! =)

  • victoriatornegren says:

   svar: Tack för pepp! Köpt massor från Weekday, tycker dom är såå sköna 🙂 Kram!

 • Regine says:

  Du er så nydelig. Og det er så vakre bilder av deg og magen din,
  og alltid så fint undertøy 🙂

  Lykke til, snart skjer det!!

 • Emeli fors says:

  Gick själv över tiden 7dagar och dom första 2 dagarna höll jag humöret uppe men sedan var det mental brakedown gånger 10 🙈😅 jag byggde massor av 1000bitarspussel köpte färgläggningsböcker för vuxna och käkade ananas och gick mängder av promenader! 🙈 sedan så det vaknade jag bara på natten av första värken och ca 14h senare var hon ute 😍 jag har nyss lagt ut förlossningsberättelsen på min blogg (efter 2år). Väntar nu barn 2 i v28😘 Du gör det så jäkla bra! Kämpa på, tips är helt klart att du ska röra på dig så mycket som möjligt då det hjälper kroppen att öppna sig och förhoppningsvis kortar ner förlossningen 💪😊

  • victoriatornegren says:

   svar: Hahah ja, först så är man så kaxig sen blir det verkligen inte roligt längre. Men SÅ härligt! Ja, önskar jag kunde röra mig mer, har så himla ont av foglossningen bara. Tack för pepp 😀 Kram!

 • Ida says:

  Hej!!
  Vill bara ge dig lite hejarop och säga att jag vet precis hur du känner. Gick över 10 dagar med min första och nu även 9 dagar med min andra som föddes i oktober. För jävligt alltså, haha! Men till din tröst så gick båda min förlossning sjukt bra och du har världens coolaste sak framför dig!

  Stoort stort lycka till!
  Kram

 • Sara says:

  Oj vad magen har sjunkit, hon kommer nog snart ska du se 😄
  Jag hade inte heller några känningar alls innan allt satte igång. Slemproppen gick mitt på dagen och vid tolvslaget på kvällen så sa det POFF och vattnet bokstavligen fooorsade ut 😂 sen tog det dock 37 långa smärtsamma timmar innan han tillslut kom ut, på sin beräknade dag!! 😍 (bara 5% som prickar in exakt den dagen haha)

  • victoriatornegren says:

   svar: Hoppas :D! Haha åh, vad härligt. Några timmar för mycket kanske men ut kom han ju, perfekt 😉 Galet!

   • Sara says:

    Haha jo tack, det tyckte jag med vill jag lova 😂⏳ Värsta smärtan någonsin. Öppnade mig sååå långsamt men värkarna var täta från start och de sista cm hann jag inte ens få en paus och hinna andas emellan värkarna, direkt en slutade kom en ny på en gång. 😖🤢 Tur man glömmer bort smärtan i efterhand annars hade man aldrig velat ha fler barn sen antar jag (som jag promt skrek på förlossningen ”aldrig mer, det blir inga fler!!!” 😂 Men nu 7 veckor efter har jag redan förträngt hur ont det verkligen gjorde, men wow vilken upplevelse det är!!! Du har något så häftigt framför dig, all lycka till! Och bli inte skrämd av min historia av att det tog lång tid, alla är ju så olika att det inte ens går att jämföra minsta lilla så ta det som det kommer bara – det gjorde jag 🙂

 • Antonia says:

  All lycka när det väl är dags! Hoppas det inte dröjer allt för länge. Kanske inte ditt fokus just nu men underkläderna ser så sköna ut så undrar varifrån? Kramar!

 • Sandra Clareklint says:

  Tycker det ser ut som magen sjunkit 👍🏻 Snart är nog er bebis här 😍

 • Frida says:

  Jag vet precis hur du känner. Jag blev igångsatt 15 dagar efter bf med min son och 17 dagar efter bf kom han ut med urakut snitt. Hoppas det kommer igång av sig själv för dig, känns som kroppen samarbetar bättre då. Men varje dag efter bf känns som en evighet, man blir verkligen bitter. Om 5 veckor ska jag få min andra son, då med planerat snitt.

  • victoriatornegren says:

   svar: Ja, håller tummarna för att hon hittar vägen ut själv 🙂 Verkligen! Åh, smidigt ju. Lycka till med bebis!! Kram!

 • Johanna says:

  Hejja hejja hoppas allt går bra 🙏 skulle bli inducerad v 38 pga mitt hälsotillstånd men på spec-mvc gjorde de hinnsvepning och jag kom igång av mig själv 👍 såå be din barnmorska göra en ordentlig hinnsvepning, inte bara ”pilla lite” 😆 (är själv barnmorska) så hoppas jag att ni får er fina flicka hos er, tills dess… vila mycket 🙋 och rå om varandra. Snart är ni 3 💙 kram

 • Hanna says:

  Även fast man inte vill erkänna att man tänkt på bf som dagen D, dagen då bebis kommer, så är det väääldigt jobbigt mentalt att gå över. Så var det iallafall för mig. Dagarna bara gick och gick…ingen bebis inga som helst känningar. 14 dagar efter bf fick vi tid för igångsättning. Började med en tablett som löses i vatten i ca 12h, kände inte av att den hjälpte alls. Sedan på förlossningen fick jag dropp, då började det hända grejer men kände fortf knappt av förens jag var öppen 7cm. Därefter gick det väldigt fort och min kropp hängde inte riktigt med. Tack o lov för epiduralen då! Sen ”var han ute”.
  Läste lite kommentarer ovan om nägra som fått igångsättning – och alla förlossningar är olika, även igångsättningar. Så var inte rädd för att bli det, jag upplevde min helt ok!
  Lång kommentar, men ville skriva lite som jag själv gärna hade läst innan min förlossning! 🙂

  • victoriatornegren says:

   svar: Nä, när man väl passerade datumet så var man inte lika kaxig längre, haha. Åh, vad glad jag blir att höra att du hade en positiv erfarenhet av igångsättning, verkar ju vara lite olika :* Jättetacksam för att du delar! Kram

 • Madeleine says:

  Jag förstår känslan. Själv gick jag 15 dagar över bf. Skulle bli igångsatt på dag 15, men lyckligtvis kom det igång av sig själv under natten. Varje dag kändes som en evighet, men ut kommer dom förr eller senare 😅 sen fick vi även världens bästa julklapp eftersom han kom ut på självaste julafton ❤️ Lycka till när det väl är dags!

  • victoriatornegren says:

   svar: Åh, verkligen maxtid, haha! Vad härligt att hon ville kika ut självmant ändå 😀 Tack snälla!

 • Bell says:

  Hoppas att hon snart tittar ut och att allt går bra!

  Får man fråga varifrån dina snygga underkläder är?

 • Nina says:

  Din lilla tjej kommer snart så försök att njuta av att kunna sova så mycket du vill och att tvätta håret hur länge du vill utan att höra bebisskrik och få panik haha. Så sjukt stressigt i början. Min lilla blev precis 3 månader 🙂

  • victoriatornegren says:

   svar: Jaa, gud vad vi sover och duschar, haha. Tog faktiskt en lång dusch efter jag läste din kommentar och njöt lite extra 😀 Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *