MENU
17:26 | February 20, 2018

Healthy Chocolate Balls

Nyttiga Chokladbollar

Recipe

INGREDIENSER
Ingredients

4 msk kakao
4 tbs cocoa powder
200 g färska dadlar (ca 20 st)
200 g fresh dates (around 20)
10 msk kokosolja
10 tbs coconut oil
1 dl kaffe
1 dl coffee
1/2 dl riven kokos
1/2 dl coconut flakes
6 dl havregryn
6 dl oatmeal

Topping

Ca 2 dl riven kokos
Around 2 dl cocnut flakes

GÖR SÅ HÄR
How to make them

Lägg dadlarna (urkärnade), kokosoljan, kakaon och kaffet (jag hade varmt kaffe, vilket gjorde kokosoljan lite mjukare och mer lättarbetad) i en skål och mixa med en stavmixer alt. matberedare tills det blir en jämn kräm. Häll i kokosflingorna och rör om. Blanda sedan i havregryn till önskad konsistens (jag rekommenderar 6-7 dl). Man kan även mixa havregrynet om man vill ha en “finare” smet, men jag gillar konsistensen att ha dem hela. Rulla till bollar och på med valfri topping, jag valde kokos här med. Ett tips är att rulla dem direkt i toppingen efter ni gjort varje boll. Väntar man så blir det lite svårt för toppingen att fästa.

Add the dates (coconut), coconut oil, cocoa and coffee in a bowl and mix it with a fork, mixer or a food processor to a smooth cream. Pour the coconut flakes and mix with a spoon. Then mix in oatmeal to a good consistency (I recommend 6-7 dl).  Roll to balls and add optional topping, I chose coconut here too. One tip is to roll them straight into the topping after you make each ball. Waiting for it will be a little difficult for the topping to attach.

Alltså dessa chokladbollar är verkligen räddaren i nöden för mitt extrema sötsug på slutet. Jag och Alexandra testade olika recept för ett par helger sedan och nu har jag experimenterat fram det perfekta med hjälp av flera olika recept, haha. Lite mer kokosolja och kaffe så blev de inte lika torra. De smakar helt galet gott och jag har redan gjort dem två gånger. Vill alltid ha en skål ståendes i kylen! Jag är ju en sån som vill att det ska smaka onyttigt och gärna exakt likadant som det man försöker efterlikna (hehe) och dessa uppfyller verkligen mina krav. Ni måste testa!! Mums.

30 Responses to “Healthy Chocolate Balls”

 1. Tove on

  Åh, måste prova det! Har världens sötsug nu när jag ammar 😫 Är inget fan av dadlar egentligen, smakar de här dadlar eller försvinner den smaken? 🤔

  Reply
 2. Sofia on

  Låter gott! Hur många blir det på ett ungefär? Vet inte hur “nyttiga” de är då hela satsen innehåller ca 3700 kcal… Men definitivt bättre än vanliga:)

  Reply
  • victoriatornegren on

   svar: Jag räknar inte kalorier :) Jag vill undvika dåliga fetter och socker. Beror ju helt på storlek, jag gjorde mina stora pga lat, haha. Men om man gör “vanlig storlek” så runt 25 st.

   Reply
   • Carro on

    Tror du man man byta ut kokosoljan mot något, funderar på typ avokado? Har nyligen (till min bestörtning) fått reda på att kokosolja inte är så bra som man först trott, då det precis som t.ex smör höjer LDL-kolesterolet i blodet. Då kan man ju lika gärna äta de vanliga goda kokosbollarna :(

    Reply
  • Rebecca on

   Har aldrig fattat grejen när folk likställer nyttig mat med “tom mat”, i min värld är det helt tvärtom! Nyttig mat är full med näring, vitaminer osv :)

   Reply
 3. Linda on

  Omg så goda!! Testade att slänga ihop dessa nu när jag läste receptet och de var nog det godaste jag ätit. Bästa receptet! 😍😍

  Reply
  • victoriatornegren on

   svar: Jag hade kaffet varmt så det hjälpte oljan att bli lite mer lättarbetad :)! Men för konsistensen tror jag inte man ska smälta den helt.

   Reply
 4. J on

  Gjorde dessa idag och var tvungen att göra en sats till som jag sprang över med till min syster som har fullt upp med en liten 6 månaders-skrutt. SÅ goda!

  Reply

Leave a Reply

 • (will not be published)