Pregnancy Week 37 Update

Gravid Vecka 37

Week 37
26 dagar kvar

Vikt: ca 64 kg (+15 kg)
Weight: Around 64 kg (+15 kg)

Bebis status: Hon väger ca 2400g just nu och hennes skallbredd är ca 9 cm. Hon ligger inom “normalkurvan” men är snäppet mindre.

Baby’s progress: She weighs about 2400g right now and her head width is about 9cm. She is within the “normal curve” but a bit under. 

Min status: Ja alltså, jisses vilken vecka jag haft. Förmodligen den minst produktiva och trötta vecka hittills i min graviditet. Jag har inte alls känt mig som mig själv! Haft noll ork. Jag vaknar flera gånger per natt och har svårt att hitta positioner att sova på. Det känns som att jag inte får tillräckligt med energi av att sova? Svårt att förklara. Mina händer värker mer än någonsin. På morgonen kan jag inte ens ta ut laddaren ur mobilen. Det känns också som att min kropp går sönder mer och mer för varje dag. Magen växer så det knakar och min kropp har liksom svårt att bära upp det. Nerver i kläm och sammandragningar efter bara några steg. Nu börjar i alla fall humöret vända och jag känner mig som mig själv igen psykiskt. Skönt!

My status: Omg, what a week. Probably the least productive and tired week so far in my pregnancy. I have not felt at all like myself! Have zero energy. I wake up several times a night and find it difficult to find positions to sleep on. It feels like I do not get enough energy to sleep? Hard to explain. It also feels like my body breaks more and more for each day. The belly grows so much and my body have a hard time wearing it. Nerves in squeeze and contractions after just a few steps. Now, finally, my mood begins to turn and I feel like myself again mentally. Phew!

Övrigt: Igår var vi hos barnmorskan och pratade lite förlossning, amning och skrev förlossningsbrev. Bebis är fixerad (!) och vi följer fortfarande normalkurvan. Vi gjorde även ett ultraljud (nojiga föräldrar, hehe) och allt såg toppen ut. Man får veta vikten (+/- 10%) och mått på lite olika kroppsdelar. Så därför jag visste så “exakt” om bebis ovan. Hon ligger fortfarande inom normalkurvan men är lite mindre. Men jag är ju rätt nätt så det förstod vi nästan. Men skönt att veta att hon växer som hon ska och får i sig så mycket hon behöver!

Other: Yesterday we were at the midwife and talked a little childbirth, breastfeeding and wrote a giving birth letter. Baby is fixed (!) and we are still following the normal curve. We also did an ultrasound (worried parents, hehe) and everything looked great. You get to know the weight (+/- 10%) and measure different body parts. So that’s why I knew the fact about the baby above. She is still in the normal curve but slightly smaller than regular. But I’m pretty small so we almost understood that. Nice to know that she grows as she should and get as much nutrion as she needs!

19 Responses to “Pregnancy Week 37 Update”

 • Lisa says:

  Hej Victoria,

  jag följer varken dig eller din syster på sociala medier. Sen hittade jag eran pod, och ni är verkligen så duktiga. Jag uppskattar att ni är så öppna, verkligen jordnära och delar med er av båda fram- och motgångar. Det känns så genuint, och som om ni är er själva fullt ut. Så TACK för er podcast.

  I flera år har jag mått dåligt över mig själv. Jag har verkligen försökt att förändra mitt sätt att tänka, och försökt att tycka om mig själv. Bl.a genom terapi, men även jobbat med mig själv på andra sätt. Ingenting har dessvärre fungerat speciellt bra. Så jag mår fortfarande väldigt dåligt, men jag lyssnade precis på er pod om kroppskomplex och måste säga att det verkligen var till hjälp för mig. Det är svårt att sätta ord på vad, men något positivt har hänt! Jag kunde ta till mig det ni sa på ett sätt ingen lyckats med tidigare. Någonting har förändrats med mig och jag tror att detta kan vara början på något riktigt bra. Tack snälla! Hoppas ni förstår hur jag menar.

  Kram, och lycka till med podden framöver. Fortsätt vara precis som ni är, för ni gör det riktigt bra.

  • victoriatornegren says:

   svar: Men åh vad glad jag blir <3 Tack snälla för att du delar detta! Gjorde min dag. Stor kram och detsamma <3

 • Sandra says:

  Underkläderna ser så sköna ut! Vart har du köpt dom?

 • Matilda says:

  Åh så nära nu! Spännande! Jag undrar om du vill skriva lite om vart du köpt dina underkläder nu under graviditeten, något märke du kan rekommendera? ☺️ Tack också för så fina inägg om hur ni förberett er inför bebis, så inspirerande! Massa kramar!

 • Längtar så tills hon kommer ut! 😀

 • Sandra says:

  Hur kommer det sig att ni fick göra ett ultraljud nu? Fick ni bekosta det själva? Skulle också vilja göra ett till snart, är i vecka 32 🙂

  • victoriatornegren says:

   svar: Privata anledningar :* Men precis, man kan boka in senare privat och betala för det. Även 3D/4D-ultraljud. Så ballt! 😀

 • Tania says:

  Hello Victoria! I understand perfectly what you are feeling right now and how tired you are. Hold on, baby! You’re almost at the finish. Soon your little girl will be in your arms) So cool!💕

 • Alex says:

  Hej Victoria
  Kan du tipsa om underkläder för jag vet inte vad jag ska ha på mig längre. (Vecka 26 och allt känns obekväm)
  Har kollat massor på Hm men hittade ingenting!
  Tack i förväg

 • Malin says:

  Hej! Jag undrar om du kort kan skriva vilka «verktyg» du använder i Photoshop när du redigerar för att lägga ut på Instagram? Sen vilket vsco filter du använder om du lägger på et sånt också 🙂

  Mvh Malin

  • victoriatornegren says:

   svar: Önskar det vore så enkelt! Men jag kan försöka mig på ett inlägg. Jag gör dock olika på alla bilder och jobbar väldigt mycket med ljus etc när jag fotar 🙂

 • Amanda says:

  Får man fråga vilken storlek du kör på underkläderna från hm? Haha, kanske för privat, men tänkte beställa och velar mellan S och M. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *