Pictures From Our Apartment.

 

Jag har fått många frågor kring hur vi bor nu när bebis är påväg! Jag och Erik köpte alltså en 2:a (57 kvadrat) i Birkastan här i Stockholm som vi flyttade till för ca 2,5 år sedan. Jag har visat lite olika rum och detaljer så tog bilder från det och la ihop här ovan. Planen är att bo kvar här så länge det går! Jag älskar verkligen vår lägenhet men vi kollar lite på treor med balkong också, dock inget som måste hända den närmsta tiden som sagt, så känns skönt att inte behöva vara stressad kring det.

Vi har tur som har så pass stort sovrum och vardagsrum nu när det blev en bebis! Möbelmässigt så har vi inhandlat en stor byrå till lillan som vi har i sovrummet med hennes grejer, annars har vi rätt bra med förvaring i vår lägenhet där vi har gjort plats för hennes saker. Ifall vi känner att hon behöver egen säng så kommer vi ta bort “arbetshörnan” i sovrummet och flytta ut den till hallen och istället ställa dit en spjälsäng. Jag tror man kommer få leva med att det kommer bli lite mer “kaos” hemma från och med nu. Det är ju så galet mycket saker som ska få plats! Tänk bara när hon börjar leka med leksaker..

I’ve got many questions about how we live now when baby is on the way! Me and Erik bought an apartment (57 square) in Birkastan here in Stockholm, which we moved to about 2.5 years ago. I have shown a few different rooms and details so I took pictures from that and put together above. The plan is to stay here for as long as possible! I really love our apartment but we look a bit on bigger ones too, but no must at all so nothing to stress about.

We’re lucky to have a big bedroom and living room now when decided to get a baby! When it comes to furnitures, we have bought a large wardrobe for the little one, that we have in the bedroom with her stuff, otherwise we have much space in our apartment where we have made room for her things. If we feel she needs a bed, we will remove the “working corner” in the bedroom and move it to the hallway and instead put a crib in there. I think you will have to get use to a little more “chaos” at home from now on. There are so much things that need to have it space! Can’t imagine when she starts playing with toys ..

29 Responses to “Pictures From Our Apartment.”

 • Jag är inte förvånad över färgvalet 😉 Tyckte ni hade ett så otroligt fint kök i Umeå så det var väldigt roligt att få se hur ni bor i Stockholm 😀

 • Julia says:

  Kommer hon inte ha egen säng?:)

 • Ida says:

  Fasen så fint! Och det där med säng, vår spjälsäng har använts… tja, kan räkna det på en hand om man säger så! Så gosigt att ha sin bebis sova i sängen med en. Vad är det för vagn ni köpt? / vagn-nörden herself!

  • victoriatornegren says:

   svar: Tack snälla! Haha jamen precis 🙂 Känner samma! Vi kommer köra på en Bugaboo, gör ett inlägg om den när den kommit 😀

 • Roksana says:

  So clean, lovely and cozy!
  It’s amazing that your perfect style can be seen in the decorations!
  Can’t wait to see your beautiful baby fotos <3

 • Carina says:

  Jag hade sjukt stora förväntningar när det gällde min dotter… Hon har ett eget rum,hon är nu lite över 4 år men endå vill hon vara hos oss i vårt rum.
  Alla barn är olika, och du har så rätt, ingen brådska (som jag trodde jag hade) 🙂
  Lycka till!

  • victoriatornegren says:

   svar: Haha ja, man vet ju aldrig :)! Så vi får se med tiden helt enkelt, tror det är bäst. Väldigt kul att inreda barnrum dock 😉 Tack!!

 • Josefin says:

  Spjälsäng! Även om det är mysigt att ha en bebis hos sig så är samsovning en av dom sakerna som ökar plötslig spädbarnsdöd.
  En sådan enkel sak som att de får täcket över huvudet och slutar andas för det är varmt precis som i magen.
  Så jag hade aldrig valt bort en egen säng till min dotter,
  Men det är såklart upp till var och en.

 • ule says:

  I love it, even though I’m more of a color rather than texture person (I feel textured items collect even more dust than plain cotton weave).

 • Denice Goldschmidt says:

  Hej, gud va fint ni har hemma! Vart kommer den stora stickade pläden ifrån? 🙂

  • victoriatornegren says:

   svar: Tack snälla! Den kommer från Ohhio 🙂 Finns dock billigare varianter på wish, ebay etc tror jag!

 • Sandra says:

  Vi kommer köra på en bedside crib. Det är en spjälsäng som ställs/sätts fast mot sin egna säng och med ena sidan nedsänkbar. Tyker vi blir en perfekt lösning för kommande bebis! Då får hen både en egen sängplats och att jag har nära att kunna amma och ex. trösta.

  • victoriatornegren says:

   svar: Ja, jag har sett den varianten. Supersmart ju! Men vi får se helt enkelt, vi börjar med bara babynest i sängen 🙂

 • Edna says:

  Hej! Jag undrar vart den grå, stora stickade pläden kommer ifrån? Har letat efter en sådan väldigt länge nu, men hittar den ingenstans. <3 /KRAM

 • Rebecca says:

  I love you’re flat so much! I’m trying to convince my boyfriend that white/light wood floors are the answer! I’m swooning over your flat!
  Xo
  Rebecca

 • Emma says:

  Hur tänker ni kring att bebisen inte skall ha en egen spjälsäng? Visst bebisen kan sova i sängen, men jag kan garantera med egna erfarenheter att ni inte sover lika bra för man är rädd för att rulla över bebisen.. Och om ni vill mysa till det, var ska ni lägga bebisen då haha? Sidan om eller..? Känns ju sådär..
  Och om ett par månader börjar bebisen röra på sig och då är det livsfarligt att ha i sängen. För som föräldrar reagerar du inte på allt.
  Nej förlåt, men införskaffa en spjälsäng oavsett om den ska sova där första tiden eller inte. Du kommer aldrig kunna lägga ifrån dit bebisen på dagen för att sova i den stora sängen och hoppqs på att den inte rullar ner. Det är ju livsfarligt!!
  Där hade nog jag tänkt efter lite..

  • victoriatornegren says:

   svar: Som sagt så får vi se hur det funkar, funkar det inte så löser vi det 🙂 Vi måste få gå på våra egna erfarenheter inte andras. Och nej, hon kommer inte ligga direkt i sängen, det hade jag nog inte vågat. Så hon kommer inte kunna “ramla ut” och vi kommer inte kunna rulla över henne.

 • Malin says:

  Stort grattis till graviditeten, så fantastiskt!
  Såg att ni hade skaffat en cocoona baby, bästa köpet vi gjorde. Perfekt att ha i sängen och att flytta runt i lgh.
  Vår dotter sov i den de första månaderna tillsammans med oss i sängen, funkade perfekt.
  Nu är hon snart 6 månader och har ännu inte sovit i sin spjälsäng…

  • victoriatornegren says:

   svar: Tack snälla! Men fasen vad härligt att höra att den blev uppskattad hos er 😀 Tror verkligen på den. Kram!

 • Julia says:

  Bra Victoria att du “säger ifrån” och inte väljer att lyssna på andras erfarenheter. Vi har en spjälsäng bredvid vår och bebis sov där i kanske 2 veckor i sitt babynest, men, sen funkade inte det längre då bebis inte vill sova ensam. Han ligger nu bredvid oss i sängen (med en amnings-/babykudde från Doomoo runt sig) och jag sover då jättegott. Jag vill ha min bebis nära mig och han vill vara nära mig. Jag tror det är H E L T N A T U R L I G T.

  • victoriatornegren says:

   svar: Haha ja, uppskattar att man delar erfarenheter men i slutändan måste man ju utgå från det som känns bäst för oss :)! Jamen precis! Tycker det känns så himla mysigt och rätt att ha henne så nära det går, hoppas hon känner samma 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *