Pregnancy Week 35

Gravid Vecka 35

38 days left

Vikt: 62 kg (+13 kg)
Weight: 62 kg (+13 kg)

 

Bebis utveckling: Barnet är nu ca 44 cm långt och väger ca 2,38 kg i början av veckan och ca 2,56 kg vid veckans slut. Det centrala nervsystemet är snart helt klart och matsmältningsapparaten är nästan färdigutvecklad. Barnet fortsätter att lägga på sig vikt och fyller nu ut nästan hela livmodern.

Babys progress: The child is now about 44 cm long and weighs about 2.38 kg at the beginning of the week and about 2.56 kg in the end of the week. The central nervous system and the digestive system is almost fully developed. The child continues to put on weight and now fills almost the entire uterus.

Min status: Magen har sjunkit rejält vilket gör att jag inte har lika tungt att andas. Det är dock fortfarande omöjligt att hitta en bekväm sitt eller ligg-ställning om underlaget är för mjukt. Lillan är lika aktiv som vanligt där inne, så mysigt! Konstaterade att jag tagit mina sista längre promenader, det går liksom inte. Min kropp klarar inte riktigt av att bära min mage och hon ligger och trycker mot urinblåsan och massa härliga nerver, haha. Förutom min kropps skick så mår jag toppen!

My status: The belly has “fallen down” and it’s easier for me to breather. It’s still impossible to find a comfortable or lying position if the substrate is too soft. The little one is as active as usual inside, so cozy! Determined when I have taken my last longer walks. My body can not carry my stomach and she is lying and pushing the bladder and some nerves, haha. Except from my bodys condition, I am feeling on top!

Övrigt: Jag hade ju en natt med sådana förvärkar att jag trodde jag skulle föda. Sedan har förvärkarna fortsatt i lite olika former som magknip, molande värk eller ont i äggstockarna. Men det känns bra att kroppen/livmodern gör sig redo för förlossning även om det är lite smärtsamt från och till!

Other: I had one night with so much contractions that I thought I would give birth. Then the contraction have had a few different forms, such as stomach ache, muzzle aching or pain in the ovaries. But it feels good that the body / uterus is getting ready for birth even if it is a little painful from time to time!

12 Responses to “Pregnancy Week 35”

 • Zane says:

  You look incredible! Best wishes on a Sunday!

  Rock Renee Blog

 • Älskar dagens poddavsnitt 😀 Hade dock så svårt att skilja på vem som var vem (det har gått bra alla andra avsnitt förutom det första) men ni är så härliga 😀 Vem är det som ska vara med i gravid vecka för vecka? Där uppfattade jag inte vem av er det var som berättade 🙂

  • victoriatornegren says:

   svar: Roligt att du löste ett sätt att lyssna tillslut :D! Det är jag som kommer vara med i Gravid Vecka För Vecka.

 • Hanna says:

  Hej!

  Var kommer dessa fina underkläder ifrån?

  Tack på förhand!

 • Roksana says:

  It’s great to see you are now a little bit more comfortable than before 🙂
  I’m so happy you post almost everyday on your blog now that you post less on instagram ^^
  Seriously Victoria when I think of “Perfection” you just come to my mind, I want to know whatever you do and your opinions on everything so I can follow.
  It would be really amazing if you talk more about why you’ve chosen to give birth naturally, I still can’t decide, i’m A little nervous.
  (And also one more question, do you think it’s safe to travel to Maldives during pregnancy? I heard something about “Zika” but I don’t know if it still exists, plus I see everyone go there without a problem. Have you heard about it? It would be great to get a tip from you)
  Sorry for the long comment (and questions), love you!

  • victoriatornegren says:

   answer: Oh, how kind. Thanks babe! It’s the most common to give birth vaginal here in Sweden, I know it’s different in other countries. For me it was just a biological thought I got as soon as I knew I was pregnant. We’re made for this and I’m so excited to try it! If it doesn’t go as well as I hope to, maybe I’ll do cesarean operation next time. About Zika I wouldn’t visit a place where they had problems with mosquitos or recently had an outbreak. I talked to every accommodation before we booked the trip! Xx

 • Sofia says:

  Hej Victoria! Så roligt följa din graviditet, är själv gravid i vecka 19. Undrar om du valt BB och om du vill dela dina tankar kring det? Jag bor också i Stockholm och tycker det är lite klurigt. Lycka till med allt!

  • victoriatornegren says:

   svar: Hej! Vad roligt, grattis 🙂 Vi valde BB Stockholm, har hört så bra om det och vi går till BB Stockholm för våra besök med barnmorskan, kurser mm. Kändes liksom mest bekvämt! Tack snälla!

   • Sofia says:

    Tack för svar! Jag lutar mest mot BB Stockholm också, bara hört bra om dem. Ett jättestort lycka till på förlossningen! Vore kul höra din upplevelse av både förlossningen och BB Stockholm sen😍😘

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *