+/- W.52

Jag är så nöjd och tacksam över vår jul och ledighet i norr, men det känns så himla bra med en ny vecka och tillbaka till rutiner på hemmaplan.

I am so happy and pleased about our Christmas in the north, but it feels so good with a new week and back to routines at home.

Jag har varit lite stressad över att inte riktigt veta hur vi ska ta oss till och från förlossningen. Ska man utgå från att det finns en taxi ledig taxi och hur blir det då med babyskydd (bilbarnstol) när man ska hem osv. Inre stress helt enkelt. Nu fick vi ta Eriks gamla bil som hans föräldrar haft i Umeå och kommer ha den här tills det är dags, alltså jag ÄR SÅ GLAD och lättad.

I’ve been a bit stressed about how we should transport ourselves to the hospital when it’s time to give birth. So we asked Eriks parents if we could take his old car back to Stockholm until it’s time and yes, we got it. SO happy and thankful.

Vi var och handlade allt för BB-väskan och nästan allt för bebis ankomst i helgen. Herregud vad det är mycket att tänka på! Men känns så skönt att det är gjort och vara redo när det är dags (i alla fall materiellt, haha).

We did some shopping for the maternity/giving birth-bag and things for the home for the babys arrival this weekend. So much to think about! But I’m so happy it’s done and feels good to be ready when it’s time.

Jag känner sådan lycka och motivation till att ta hand om mig själv och styra upp här hemma nu sista tiden. Jag är faktiskt inte stressad alls över att “bara sitta hemma” som jag trodde. Vi får väl se om jag känner samma sak om en månad, hoppas 😉

I feel such happiness and motivation to take care of my self and our home now the remaining time. I’m actually not stressed at all over the though of “just sitting at home” like I thought I would. We’ll see if I still feel the same next month 😉

Flyga, julmat, julgodis och flera timmar i bil var inte alls en bra kombo för gravidkroppen. Jag har haft så ont i hela kroppen, tungt att andas och varit så extremt svullen. Jag får inte av min förlovningsring (!). Usch så jobbigt att känna sig såhär!

Time in a flight, christmascandy, christmas food and travel in the car for hours wasn’t good for my pregnancy-body. I had such a pain, hard time to breathe and been so swollen. I can’t take off my engagement ring. Hate feeling this way!

Denna jul och nyår-period innebär ju semester för typ alla inkl mig. Jag tycker det är skönt men blir lite stressad över att saker inte är som vanligt. Svårt att förklara men jag gillar verkligen “vanliga vardagar”. Folk är på sina jobb, jag har mina måsten och det finns liksom inga ursäkter.

This holiday season is well.. holiday for everyone. I think It’s nice but I also get a bit stressed that things aren’t as they “should” be. Hard to explain but I really like “reagular everydays”. People are at work, I have my have too’s and no excuses.

Vi är på sista säsongen av GOT nu. Vi har haft det som kvällsrutin sedan november och det kommer kännas så tomt när vi kollat klart allt.

We’re watching the last season of GOT right now. We been having it like a night routine since November and it will feel so empty when we watched it all.

Dagarna känns så galet korta denna tid på året. Man hinner liksom inte med det man vill – don’t like!

The days feels so short this time of the year. No time to do what has to be done – don’t like!

 

PS! Vårt poddavsnitt är påväg. Sitter bara och väntar på att få det färdigklippt

11 Responses to “+/- W.52”

 • Sandra says:

  Hej! Det hade varit roligt om du kunde ta ert kort på det du inhandlade till BB-väskan! Kan man få lite inspiration av och se om man själv missat att tänka på något 🙂

 • L says:

  Gillar de gär inläggen! Men nåste tyvärr påstå att det inte e en så bra ide med bil till förlossningen av främst 2 anledningar 1. Parkeringen, så stressigt att hitta parkering när det e dags plus att behöva gå från parkeringen sen eller bli avsläppt ensam vid entrén (dessutom så kan det ju bli en parkering för flera dygn vilket gör det ännu svårate att hitta) 2. Stressen under körningen, tar ni taxi kan E ägna sig åt dig ist för att behöva fokusera på att köra bil hela vägen. Att få en taxi eller uber i sthlm tar ju aldrig mer än 5,10 min. Babyskyddet tar ni ju med själva när ni åker in och åker ni från typ stan (ist för hemifrån) så kan ju nån kompis eller släkting droppa det sen på förlossningen. Om ni inte köpt än så finns det billigt att hyra några månader, det löser sig såklart hursom men det här var iaf min personliga upplevelse. Lycka till hur ni än gör!

  • M says:

   Äsch, behöver inte alls vara dumt med bil. Huvudsaken att man har en plan man känner sig trygg med. Sedan är det bra att ha i bakhuvudet att man aldrig vet hur förlossningen blir, men det löser sig där och då. Lycka till Victoria!

  • victoriatornegren says:

   svar: Tack för tips! Men nu skrev jag ju inte att planen är att Erik ska köra, bara att vi vet att vi har färdmedel till och från BB vilket känns toppen 🙂

 • sofia says:

  Kan du inte visa hur ni förberett för liten där hemma? 🙂 och vad köper du för grejer, skötväska, vagn osv. Vore så kul att se!

 • Matilda says:

  Tycket så himla mycket om din blogg, du skriver så fint & ärligt om din graviditet, så inspirerande för en som är gravid själv. Skulle som förslag ovan jättegärna se hur din BB-väska ser ut & vad ni valt för vagn & varför, så svårt med alla val, behöver tips 🙈

  Massa kramar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *