Week 28 Update


Min vikt: 60 kg (11 kg+)
My weight: 60 kg (11 kg+)

Bebis utveckling: “Barnet är nu 34 cm från huvud till fot och väger ca 1,1 kg i början av veckan och ca 1,23 vid veckans slut.  Skulle det födas nu har det stora chanser att klara sig” – Preg Life

Babys progress: “The child is now 34 cm from head to foot and weighs about 1.1 kg at the beginning of the week and approximately 1.23 at the end of the week. Should it be born now, the baby has great chances to survive” – Preg Life

Min status: Känner mig väldigt lätt i kroppen och min foglossning har blivit mycket bättre! Hoppas det håller i sig och inte bara beror på att jag haft andra vanor i Australien. Mina fötter börjar dock reagera på tyngden och är så extremt ömma. Jag har till och med fått sprickor i hälarna. Sover väldigt oroligt i och med alla mardrömmar.

My progress: I feel really light in my body and my pelvic pain feels much better. My feet starts to react on my weight though and are really sored, even got some cracks in my heels. Sleeping problems.

Vi byter alltså vecka på torsdagar så jag tänkte att jag ska försöka köra en “vecka för vecka”-update här på bloggen. Jag antecknar ju detta själv så varför inte dela med mig här också. Om det är något mer ni är intresserad av att jag tar med i dessa inlägg så säg till! Jag har en app som heter “preg-life” som ger information om barnet, mig och lite info för Erik varje vecka. Detta är som att öppna julkalendern när man var liten typ, haha. Går alltid in i appen det första jag gör på morgonen på torsdagar och läser högt för Erik. Så mysigt! Någon som har tips på andra liknande appar? Lillan har i alla fall börjat bete sig väldigt annorlunda i magen. Man märker att det börjar bli trängre då hon börjar bli större. Fatta att hon är 34 cm nu, det är sjukt stort, haha. Och hur magiskt att hon nästan är färdig och skulle kunna komma ut nu? Blir helt pirrig. Googlade på “barn födda i vecka 28” och inser att vi verkligen har en liten mini-människa där inne. Hon börjar även sparka mot revbenen nu vilket är lite obehagligt.

/ So, we’re changing weeks on Thursdays so I thought I’ll try to run a weekly week update here on the blog. I’ll take note of this myself so why not share with me here too. If there is something else you would like me to share in this post, please tell me. I have an app called “preg-life” that provides information about the child, me and some info for Erik every week. This is like opening the Christmas calendar like when you were a little kid, lol. I Always go to the app the first thing I do in the morning on Thursdays and read it for Erik. So cozy! Anyone who has tips on other similar apps? The little one has started to behave very differently in my stomach. You can notice that it starts to get tighter in there while she is getting bigger. Can’t believe she is 34 cm now, it’s so big. And how magical that she’s almost done and could come out now? Such a crazy feeling. Had to google on “babys born in week 28” and I realize we really have a mini human in there.

24 Responses to “Week 28 Update”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *