French Pharmacy Favorites

 

När jag är i Frankrike så passar jag alltid på att besöka ett pharmacy. Det finns så himla mycket bra och spännande produkter! Jag har några favoriter som jag alltid köper men hade denna gång lagt till lite produkter på min lista. Dessa har blivit omnämnda av stora modeller och make up-artister som deras absolutamust-have produkter. Kunde inte motstå efter att ha läst om dessa “mirakel produkter”. Underbart också att det är så himla billigt! Alla dessa produkter kostade 500 kr totalt.

 When I’m in France I always visit a pharmacy. They have so many great products! I have some favorites that I always buy but this time I added some new prodcuts to the list. These ones have been mentioned by top models and make up artists like their must have products. Couldn’t resist after reading about these miracle products. And the best part is the price! I bought all these products for under 50 euro total.

 

Homeplasmine 

En produkt som jag alltid haft hemma sedan jag köpte den för första gången. Det är som vaselin 2.0 typ. Jag använder den på torra områden men framförallt på mina läppar. Man får så himla mjuka läppar. Den lägger sig som ett skyddande lager och hindrar fukt från att lämna huden. Den är milt antiseptisk och funkar därför toppen på irriterad hy, lätta brännsår, insektsbett, småsår osv. Den är perfekt för mig som haft problem med väldigt torr hy/eksem tidigare.

A must have for me! It’s the best thing ever for your lips. Never had problem with dry lips after this one.

Embryolisse Lait-Creme Concentre

Denna produkt var den jag såg absolut mest framemot att testa. Sett den överallt på slutet! Detta är en så kallad “mirakelkräm” då den kan användas till flera olika saker. Den kan användas som bland annat primer, make-up remover, fuktkräm eller ansiktsmask. Detta är en vårdande fuktbomb! Jag har hunnit använda den som nattkräm och primer denna helg och älskar den redan. Är en som en baby i ansiktet. SÅ glad att jag hittade denna produkt.

So excited to try this product out! It’s a primer, make up-remover, moisturiser and face-mask in one. I’ve used it as a night cream and primer and omg, so happy that I found this product. My skin is smooth like a baby.

Avéne Cicalfate Repair Cream

Avéne överlag har en massvis med produkter som är helt fantastiska (säljs i Sverige nu). Om ni som jag har väldigt känslig, fuktfattig och torr hy så rekommenderas dessa varmt. Just denna produkt är en mjukgörande, lugnande kräm för torr hud. Jag får så himla känslig hy på vintern på grund av kylan så denna är så himla bra att smörja in de partier som blivit extra torra.

Avéne have the best products if you (like me) have a dry and sensitive skin always screaming for moisture. This one is healing my skin in the winter when my skin is as its driest. 

Bioderma Sensibo H20

Denna produkt var jag också supertaggad på att testa och detta märke finns äntligen på Svenska apotek. Detta är ett rengöringsvatten för känslig hud som skonsamt tar bort make up från både ögon och ansikte. Jag har haft svårt att hitta en produkt som inte torkar ut huden men ändå tar bort make up snabbt. Mjölk tycker jag inte rengör tillräckligt, olja blir för fett och tvål torkar ut alldeles för mycket. Denna tar bort orenheter men hudens naturliga balans bevaras. Den innehåller bland annat extrakt från gurka som lugnade huden. Denna produkt kommer jag gå att köpa en stor flaska av på en gång! Tycker den fungerade hur bra som helst.

This was also a product I was super excited to try out. It’s a cleaning water for sensitive skin which removes both make up from skin and eyes. I had such a hard time to find a make up remover that’s good for my skin. I don’t think milk is cleaning enough, oil is too fat and soap just dries my skin out. This one is a great remover that keeps your skin balanced. Need to buy a big bottle asap! This was the best.

Hexomedine

Denna har jag också hört massvis om. Nu har jag inte så mycket problem med finnar, men när de väl kommer så har jag saknat denna typ av produkt hemma. Det är alltså ett “vatten” som man duttar på när man börjar få en finne så ska den vara borta nästa dag. Ska bli spännande att se om den fungerar så bra som alla säger!

I’ve heard so much about this one. I don’t have problems with pimples but when I get one I’ve been missing this kind of product at home. It’s a “water” that you put on the spot where you feel you’re having a pimple and It should go away over a night. Excited to try this one out and see if it is as good as they say.

2 Responses to “French Pharmacy Favorites”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *