HOW I EDIT MY INSTAGRAM PICTURES.

app10

 

app13

SNAPSEED

I denna app justerar jag allt med färger och ljus i bilden. Efter att jag justerat ljus, skuggor och kontraster på bilden i ”bildsjustering” går jag över till ”borste”. Med borsten väljer jag oftast att mätta ner vissa färger och ljusa upp alt. mörka ner vissa partier i bilden så bilden får ett jämnt ljus.   

In this app I edit everything when it comes to colors and light in the picture. After I edit the light, shadows and contrasts in ”picture editing” I go over to the ”brush”. With the brush I often choose to fade down some colors and light up or light down some parts of the pictures so it will be a even light over the whole picture.  

VSCO

För att lägga ett filter på bilderna (något jag gör på varenda bild). Mina favoriter är 4, A1 och C1.

This app is all about the filter. Sometimes I save a picture with a filter then add another layer. My favorites is 4, A1 and C1. 

FACETUNE

Varningens finger på denna app, det finns lite väl mycket att göra i denna! Hur som, i denna app gör jag alla mina finjusteringar, så som att använda ”details” på saker jag vill ha lite mer markerade i bilden. Man kan även använda ”smooth” på saker man vill ha lite mjukare skärpa på som tillexempel huden. Båda dessa får man dock vara väldigt försiktiga med. Jag använder också ”patches” ibland när jag vill ta bort saker ur bilden, allt från ojämnheter på huden till smutsfläckar. Ibland använder jag också ”whiten” till att göra vita saker vitare.

In this app I make all my final touches. I use ”details” on things I want to have more sharp and ”smooth” on the things you want to have a softer sharpen on, like the skin. Both of those tools you have to work with very careful though! I also use patches when I want to delete small things from the photo, everything from dirt to a pimple in my face. Sometimes I also use ”whiten” to make white things more white.

app12

stepbyStep by Step in every app after I’ve used them.

 

Jag får så mycket frågor när det kommer till hur jag fixar mina Instagram-bilder. Jag är väldigt manisk när det kommer till retuschering av bilder, även om jag inte vill att de ska se helt sterila och perfekta ut så pillar jag väldigt mycket. Jag går ofta efter att jag vill att det vita ska vara vitt och det svarta ska vara svart. Kanske borde använt mig av en bättre bild för att visa mer tydliga resultat, men äsch. Jag måste också skaffa en sådan där app där man kan planera sitt flöde. Mitt blir ofta lite väl osammanhängande i retuschering, haha. Så här har ni de tre appar jag använder, hoppas ni gillar mina tips. Har ni frågor är det bara att fråga!

/ I got so much questions when it comes to how I edit my instragram-photos. I’m a bit maniac when it comes to editing photos, even If I don’t want them to look too sterile and perfect I fix them a lot. I have this rule that I want the white to be white and the black to be black. I should have choose a better picture to show you with but I hope you can see some changes. I have to get myself one of those apps where you can see your account will look like. My pictures ends up being a weird mix too often, lol. So here you have three of the apps I use! Hope you like it. If you have any questions, just ask! Xx

15 Responses to “HOW I EDIT MY INSTAGRAM PICTURES.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *