Everyday Food: Chicken & Bamboo Shots

Här kommer en rätt som nästan ser för äcklig ut för att dela, haha. MEN det är ett sånt där klassiskt vardagsrecept jag lagat sedan jag flyttade hemifrån för typ tio år sedan så tänkte jag fotar av det när vi ändå ska äta det. Pappas recept ish, sån perfekt matlåde-mat. Det är alltså kyckling med bambuskott och vattenkastanjer. Också en sån där gryta som man kan lägga till lite eller ta bort lite efter smak. T.ex perfekt att byta ut kycklingen mot färska champinjoner om man vill göra det veg. Även addera hoisinsås om man har det hemma, men inget måste att köpa till.


Du behöver:

Ett paket strimlad kyckling (ca 550 g)
1 burk bambuskott (ca 500 g)
1 burk vattenkastanjer (ca 225 g)
1/2 flaska Ostronsås (Santa Marias, viktigt!)
2 msk Kycklingfond flytande
1 msk Kinesisk Soya
Maizena redning
Valfritt ris

 

Gör såhär: Stek kycklingen tills den inte längre är rosa utvändigt (grytan ska koka ett tag så den behöver inte vara genomstekt). Skölj av vattenkastanjerna. Häll på ostronsåsen, sojan och kycklingfonden. Jag brukar ha rätt mycket ostronsås så börja med halva flaskan och smaka av om ni vill ha mer sen. Rör runt! Häll på de avsköljda vattenkastanjerna och bambuskotten tillsammans med 2-3 dl vatten. Koka upp grytan ett tag och red av till önskad konsistens med maizenan. Koka ris, klarttttt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *