Ellie update (1 year, 5 months)

Ellie 1 år 5 månader

An Ellie update

Det var länge sedan jag gjorde en uppdatering om henne så det känns som att det är dags. Först och främst är jag så tacksam att vi fick just precis henne, världens bästa barn enligt mig (haha). Hon är fortfarande ett otroligt nöjt barn och lätt att tillfredsställa. Hon är väldigt självständig och påhittig, men samtidigt social. Vet inte hur många gånger per dag jag skrattar åt henne pga saker hon hittat på. Ta tag i toapappret och gå runt, runt i hela lägenheten är en favorit inkl hos dom vi besöker som glömt stänga toalettdörren. Hon är också väldigt nyfiken och uppmärksam, så gör man en sak så gör hon exakt likadant, på gott och ont. Vi har också fått en riktig mystjej, hon älskar att gosa, pussas (som hon gör med öppen mun och ibland slickas samtidigt), kramas, pillar och bara allmänt trivs och är avslappnad nära en. ÄLSKAR det! Vet inte hur jag ska förklara det men hon känns bara allmänt trygg och nöjd. (Sedan blir hon ju självklart som de flesta barnen mer känslig innan läggdags och har såklart också sina dagar som är sämre). Hon blir väldigt förnärmad när man säger till henne, sällan arg eller ledsen utan mer stött, så hon vill gärna komma upp i knät när man sagt åt henne. När man höjer rösten blir hon så rädd att hon hoppar upp i ens famn eller kramar om benet jättehårt. Hennes separationsångest har varit genomgående i alla hennes faser, men samsovning har hjälp mycket för oss.

Sömn: Att få henne att somna har ju varit det tuffaste för oss från start, men med en sovning på dagen så blev allt mycket lättare. Ellie somnar runt 8 varje kväll och vaknar runt 8 varje morgon. Vi byter blöja, tar på pyjamas, ger en flaska välling i soffan eller i knät. Efter tandborstning så lägger sig antingen jag eller Erik sig med henne. Det går fortfarande väldigt mycket snabbare för Erik att få henne att somna i sängen så han tar ofta kvällarna. Några kvällar i veckan går vi ut och går så får hon somna i vagnen, så kan vi få oss en härlig promenad eller äta ute någonstans innan vi bär över henne i sängen när vi kommer hem. Sen när vi lägger oss runt 11-12 så får hon en till flaska i sömnen så sover hon hela natten. Dagtid går vi alltid ut så får hon sova i vagnen, om det inte spöregnar. Vi lägger henne 3,5 timme efter hon vaknat och då sover hon runt 1,5-2 timmar. Vi samsover fortfarande!

Mat: Har skrivit om hennes matrutiner innan och vi kör på i princip samma. Hon har fortfarande svårt för “vår” mat och det tar evigheter att mata henne med det vi lagat om det ens går över huvudtaget. Burkmat slukar hon däremot på några minuter och älskar så därför har vi legat på latsidan. Men nu när sommaren snart är över och vi har mer rutiner ska vi ta tag i det! Allt som har med socker och salt att göra har hon dock inget problem med. Hon älskar glass och bullar över allt annat.

Kropp&knopp: Hon är väldigt stabil och stark i kroppen, hon lärde sig ju att gå för ett halvår sedan. Hennes lilla kärltumör (infantilt hemangiom) hon haft sen hon föddes är fortfarande kvar i bakhuvudet, men i och med allt hår så syns den inte längre. Hon har 16 tänder (eller 20, blir osäker nu) så hon var rätt tidig med tänder och jag är så glad över att tiden med den värsta tandsprickningen är över. Hon har fått två födelsemärken! Ett mitt på näsan, om ni kikar noga på bilderna ovan, och ett pytte på ögonlocket. Hon har blivit så galet blond och solbränd i sommar. Hon börjar likna mig mer och mer, hehe.

Språk: Ellies första ord var “där”, “titta” och “hej”. Nu säger hon mest “tack” och “hej” om dagarna. Men gör mycket tecken som betyder saker. Borta, slut te.x, sen skakar hon på huvudet när det är “nej” och nickar när det är “ja”. Men hon säger inte många ord, så det ska bli jättekul att följa den utvecklingen.

19 Responses to “Ellie update (1 year, 5 months)”

 • Sara says:

  Men åh, världens gulligaste lilla unge! 😍

 • Ida says:

  Hon är verkligen urgullig och sååå söt 😍😍 och så kul läsning 🙌🏼

 • Helena says:

  Åh Victoria, hon är SÅ söt!! 😍 det gjorde ni bra!

 • I says:

  Hon är så söt! 😍

 • lissel says:

  Alltså hur go är hon inte! 😍😍😍 vad är hennes kläder ifrån? Såå gulligt

 • Emelie says:

  Men hur söt får man bli😍 Gillar verkligen din blogg, både mysig & inspirerande🙌🏻

 • Lily says:

  Alltså, hur gullig! Översta bilden är helt underbar

 • Stina says:

  Ellie är ju så galet söt!! Och med pippilotter😍😍😍

 • Therese says:

  Så sjukt söt hon är! Alltid kul att läsa om utvecklingen ❤️

 • Emilia says:

  Åh gud så söt!

 • Lina says:

  Jag smälter så söt hon är!!

 • Lone says:

  Herregud, hvor søt kan man bli!! Så fint innlegg 🙂

 • Louise says:

  helt otroligt söt! och vad fint skrivet, så mycket kärlek <3

 • Frida says:

  Så otroligt söt hon är!!

 • Frida says:

  Blir på riktigt illa till mods när jag ser ”solbrända” småbarn. Är det ett mode? Själv håller jag mina barn borta från solen, i UV-kläder eller insmorda med minst 50 spf, och vill absolut INTE att det ska synas att de varit ute i solen, eftersom det ju bevisar att de exponerats för den? Men nej, det matchar ju inte en vit outfit förstås.🙄

  • victoriatornegren says:

   svar: Har inte reflekterat över det ytliga lika mycket i denna fråga som du verkar gjort. Förstår inte riktigt din poäng. Men ja, det tyder på att hon varit ute i solen, för jag håller absolut inte henne borta från den. Hon får springa och leka ute på gräset, bada som är det bästa hon vet, oftast naken/badtrosor då hon blir så kall i UV-dräkter efter alla hennes dopp. Aldrig sett henne lyckligare! Men med solskyddsfaktor och solhatt (en vit såklart..).

   • l says:

    ”En vit såklart…” 😂
    Läser detta och får upp din dialekt i huvudet och det gör ditt svar ännu mer klockrent!

 • Evelina says:

  Fina Ellie! Som jag för övrigt är avundsjuk för hon har ett sådant fint namn 😉 Var länge sedan jag kollade in på din blogg men jäklar(förlåt för ordvalet) vad stor hon har blivit! Hon växer så det knakar.

 • Johanna says:

  Åh vad roligt med en uppdatering om Ellie!! Hon är verkligen så söt! Det där med mat hos de små är ju aldrig enkelt ;). Vi på Babynews har skickat ut nyhetsbrev där vi skrivit om mat. Det var väldigt uppskattat så därför kommer vi återkomma till det ämnet i kommande nyhetsbrev. Och glöm inte att burkmat inte heller är fel att ge till sitt barn <3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *