+/- W.7

En helt ny värld (bokstavligt talat) öppnade sig när jag insåg att det finns klimatkompensering. Kanske ingen långsiktig lösning men tillhör absolut “ingen kan göra allt men alla kan göra något”-kategorin. Man betalar alltså en summa till en organistation som “gör upp” för dina utsläpp. På sidan finns kalkylator. Detta ska både jag och Erik se till att göra varje gång vi flyger. Just nu har jag hittat sidan “klimatkompensera.se”. Men ska vara lite källkritisk och se så allt går rätt till. Annars kanske ni har något tips på en bra sida?

A whole new world (litterally) opened up for me when I realized it was something called offsetting. Maybe not a long-term solution but for sure in the “no one can do everything but everyone can do something”-category. You pay a price to an organisation for every trip you’re doing that “make up” for your emissions. Both me and Erik will do this everytime we fly.

Har beställt en massa saker till Ellies “hörna”. Ser så himla kallt ut med bara en spjälsäng i ett hörn, så nu har vi fixat en större hörna för henne. Satt dit en skötbordsmöbel, hyllor och beställt sänghimmel och lite sånt. Sänghimmeln kommer va skitbra i sommar då det är ljust. Ska i alla fall bli så kul att sätta upp och visa er!

I’ve ordered a lot of things to Ellies “corner”. I look so boring with only a crib in the corner for her. So now we changed it all a bit and did put up some new furnitures for her. Can’t wait to show you!

Alltså skrev ju förra veckan att jag var ledsen över att vi sett klart på Vår tid är nu. MEN så får jag bästa kommentaren om att Bonusfamiljen börjar nästa vecka. Veckans bästa nyhet, jajaja.

So happy that a swedish tv-show starts again, really uninteresting for those who aren’t swedish, lol

Kan inte släppa att min lilla älskling har börjat GÅ. Alltså, tänk när hon går liksom 100% “stabilt” och hela tiden. Ok, vi kommer ha att göra (springa efter) men det är så jäkla sött. Hon blir liksom en minimänniska. Så härligt.

Can’t stop talking about that Ellie can walk. Can’t wait for her to do it 100% stable. Ok, we will have to run after her and so but It’s just so cute. She’s a little mini-human. So amazing.

 

Alltså min energinivå denna vecka har legat på NOLL. Jag orkar liksom ingenting! Och så får jag mindre energi för Ellie och så får jag dåligt samvete och blir stressad för det, usch. Sitter i skrivande stund och funderar på om jag ska lägga mig bredvid Ellie i sängen där hon tar sin eftermiddags-lur. Sagt och gjort, now I’m back.

My energy level this week is on zero. I have no energy left what so ever! So boring. Me and Erik was outside for a walk in the sun yesterday and we both came home so tired. So weird because it’s something we both usually get energy from. I’m thinking about join Ellie for her afternoon-nap. Said and done, now I’m back. 

Jag har tappat drivet i mig senaste veckan och när jag tappar det så får jag också lite ångest. Då tycker jag liksom mycket känns omotiverande. Jag gillar att känna att jag “gör någonting” men senaste veckan har mest handlat om.. ah vet inte vad om jag ska vara ärlig, haha. Men jag har liksom inget driv och känner inget flow. Tråkigt!

I lost my “go” the last week and when I loose that I always get a little anxiety. I think so much is unjustified. I want to feel that “I do something” but the last week.. I don’t really know what it’s been about to be honest, lol. I don’t feel any flow, so boring.

Börjar klia i fingrarna här hemma i Sverige. Denna tid är mysig men bara till en viss gräns. Nästa år vill jag vara borta hela jan-mars.

Starting to feel a bit bored here in Sweden. This time of the year is cozy but just to a certain level. Next year I want to be somewhere between jan-march.

8 Responses to “+/- W.7”

 • Maria says:

  Ja man är verkligen låg på energi vid den här tiden på året, men nu närmar sig våren och ljusare dagar med stormsteg! Och då kommer även energin tillbaka! Snartsnart!!

 • Malte says:

  Bara sluta reeeesa o gör skillnad på riktigt

 • Anna says:

  Klimatkompensering absolut, det finns organisationer som gör mycket gott, men ingen kan ju tyvärr trolla bort utsläppen. De kommer för en oöverskådlig tid att finnas kvar i atmosfären, så jag blir väldigt tudelad till att det kallas kompensering egentligen. Det blir ju mest en kompensering för vårt eget dåliga samvete om något, i slutändan får ju klimatet betala ändå.

 • Anna says:

  Tycker det låter som en superpositiv grej med klimatkompenseringen! Du kommer aldrig kunna göra folk nöjda i den här frågan. (Som du ser ovan) Folk som skriver arga klimatkommentarer verkar se sig själva som Verkliga Klimathjältar, som att dom verkligen gör en instats.
  Skulle vara väldigt intressant att få veta om dom själva förändrat sina jobb och hela sättet de lever för att leva klimatsnålt INNAN de skriver dömande kommentarer till Influencers/kändisar. My guess is No.

 • Linn says:

  Klimatkompensera är absolut något som är ett steg i rätt riktning jag gillar och tror på https://www.goclimateneutral.org/ då de är helt transparenta i var deras pengar går. Men är som du säger viktigt att inse att det inte är en permanent lösning.

 • Sarah says:

  Det här är inte en kommentar som är tänkt att skamlägga, för det ÄR inte lätt att ändra på sin livsstandard och jag tror dessutom inte att man kan få igenom en förändring genom att skälla på folk. Men…

  Jag jobbar mycket med klimat-, energi- och miljöfrågor, hållbar utveckling och omställning till hållbara transporter och har funderat på det här med ”klimatkompensering”. Problemet är att man INTE KAN kompensera. Det finns liksom inget pluskonto man kan hamna på, det finns bara minus. Att betala för en sån tjänst raderar ju inte GHG-utsläppen man redan har orsakat genom till exempel en flygresa, skadan är liksom redan gjord. Det enda man egentligen kompenserar är sitt egna dåliga samvete. Tyvärr, för det hade varit fint om det hade kunnat fungera. Men vill man verkligen bidra till klimatet så måste man förhindra att skadan ens sker från första början. Så ser jag det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *