+/- W. 3

Från och med denna månad tar inte vi ut någon föräldraledighet längre! Förra veckan blev den första riktiga jobbveckan sedan bebis och det känns så himla roligt.

Semmel-säsongen är häääär. Jag ÄLSKAR ju som ni vet semlor och vet typ inte ett ställe jag inte köpte på förra året, haha. Det är något med semlor och lussebullar, det är liksom bara lockande under en viss “säsong” så att gränsen för vad som eg är “säsong” verkar tänjas lite på är inte mig emot.

Jag är helt besatt av vårt nya vardagsrum (ni får se i slutet av jan), fick sån nypepp till lägenheten så nu har vi tagit tag i så mycket som vi skjutit på. Flyttat ut jobbhörnan i hallen och börjat på Ellies egna hörna i sovrummet. Vi bor ju i en tvåa men har ändå turen att ha ett relativt stort sovrum så Ellie får ändå sitt eget space. Kanske inte kommer uppskattas när hon är tonåring men just nu funkar det att bo kvar, haha. Ska visa sedan!

Jag har äntligen fått tag på ett par skor jag jagat! Kommer alltid på när saker är slutsålda att jag vill ha dem, så typiskt mig. Dessa kollade jag på i butik för två-tre månader sedan och då fanns dom i storlek men jag tvekade lite. Sen nu är dom såklart slutsålda och kommer inte produceras mer.

Jag är sååå trött hela tiden, hatar att vara trött och vet inte vad det beror på. Måste tänka över min kost tror jag så jag äter sånt som ger mig energi (annat än socker som bara gör en pigg en liten stund dvs, haha).

Ellie har inte slutat skela, utan det blir snarare värre. Så nu har vi fått tid på ögonsjukhuset så då ska vi kolla hur vi kan lösa det!

I och med att vi gjort om så mycket hemma har vi sålt massor av saker på Blocket. Sjukt smidigt då vi blivit av med allt vi lagt ut på typ en timme! Förutom personer som ringer och säger “Åh, jag vill köpa den, swishar dig nu så hämtar jag ikväll eller imorgon” och så får man inte tag i dem. Man säljer ju för att man vill bli av med sakerna asap. En sak hade vi kvar nästan i två veckor…Fick lov att swisha tillbaka och så sålde vi den till en annan.. Så tips för er som ska sälja, det är bättre att ta emot betalning i samband med att personen hämtar produkten 😉

Kylan gör verkligen Ellies eksem värre, tycker så synd om henne. Hon har ärvt min torra känsliga hy! Hade också mycket problem med eksem som liten. Hon har fått pappas extremt dåliga syn och min hud, stackarn, haha.

12 Responses to “+/- W. 3”

 • Mjölk says:

  På instagram stories så ser Ellie ut som största busen! Hon ser så otroligt söt, rolig och busig ut!

 • Sandra says:

  Ett tips som fungerade för mig och mitt barn vid eksem, Har ni testat byta tvättmedel, sluta använda sköljmedel på Ellies kläder? Eksem kan bli väldigt påverkat av t.ex tvättmedel/ sköljmedel inte att de försvinner helt kanske men har ni tur kan det kan bli mycket bättre. 🌸

  • victoriatornegren says:

   svar: Hon har det bara runt munnen 🙂 Vi använder dock sensitive tvättmedel och inget sköljmedel.

 • Hanna says:

  Vem tycker ni att ellie liknar? 🙂

 • cecilia says:

  hej! kan du inte skriva lite om hur ni tänkt med föräldraledighet etc?:) börjar Ellie på förskola nu? har du och erik tagit ut lika mycket? är själv i funderingar hur man ska göra..

 • Sanna says:

  Hej!
  Har ni testat Avenes XeraCalm-serie till Ellie? Balmen är superbra mot exemhud.
  Vi testade allt som BVC rekommenderade på vår lilla som har ljus och känslig hy och lätt fick exem, men för varje kräm vi köpte det blev bara värre, tills vi provade denna. Nu är allt borta! Finns på Apotea bl.a.

 • Josefine says:

  Hej! Vår dotter skelar också (började hyffsat plötsligt vid 10 mån) så vi var på ögonmottagningen på sjukhuset i mitten på december och dom konstaterade att hon ser dåligt. Så recept skrevs på glasögon som vi hämtade ut några dagar innan julafton. Så nu är hon en cool 14 månaders med glajjor! Och hon har på sig dom HELA tiden. Dom sitter precis på som ett par riktiga glasögon (inte runt örat eller bakom huvudet), så om hon vill är dom lätta att dra av men hon fattar väl att hon ser mycket bättre! Dessvärre finns det typ två par att välja mellan, två par mindre snygga haha Men men. Ju äldre hon blir ju fler alternativ finns det ju.

  Lite pepp inför besöket på ögonmottagningen! Stor kram till er!

  • victoriatornegren says:

   svar: Jamen precis, Ellie kommer nog få i samma ålder 🙂 Hon kommer bli kallad igen om 3 månader. Vad skönt att höra att det funkat så bra med glasögon!!!

 • Josefine says:

  Hej! Jobbar som fysioterapeut (sjukgymnast) och har varit på en barnutbildning idag om motorik. Där vi faktiskt pratat en del om skelning/ögonrörelser. Fick då reda på att om ett barn fortfarande skelar, som haft det från födseln, vid 6 månaders ålder så måste det korrigeras direkt! Dvs genom ex lapp för ögat. Detta medför att de tränar upp det skelande ögat. I och med att de är så små kan det minska risken för ytterligare synfel när de blir äldre. Görs inget = risk för sämre syn. Tänkte direkt på er när jag hörde detta då Ellie har passerat 6 månader.
  Så får ni ingen hjälp på ögonkliniken så stå på er! 😀
  Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *