Baby Week 2

2 weeks old

 

Bebis utveckling: Tycker redan det hänt så himla mycket. Förut var det mest äta och sova, men nu har hon lite längre vakna stunder. Det känns som att hon börjar visa lite medvetna reaktioner (ler när man “busar” med henne – inte bara muskelryckning leendet), men det kanske bara är önsketänkande. Hon är fortfarande världens snällaste bebis. Gråter/skriker knappt utan gnyr mest när hon är missnöjd. Vi är dock snabba på att läsa av hennes signaler och göra henne nöjd fort.

Babys progress: Already happened so much. Before, it was mostly eating and sleeping, but now she has a little longer awake moments. It feels like she starts to show some conscious reactions (smile when you fooling around with her – not just the muscular smile), but maybe it’s just wishful thinking. She is still the world’s best baby. She barley cry or scream, she mostly just whine when she is unhappy. However, we are quick to read her signals and make her happy.

Min status: Man märker verkligen att man börjar vänja sig med mindre sömn. Idag kunde jag tillexempel inte somna om efter morgonamningen vid halv åtta, medan hon gott sov vidare till tio-tiden. Jag har varit ute på några längre promenader och konstaterat att min foglossning ännu inte är borta. Tror jag ska börja med mitt bälte igen. Det är ju så underbart att vara ute i solen på barnvagnspromenader, vill inte behöva stå över dem. Jag börjar även få tillbaka lite aptit (inte haft någon sedan förlossningen).

My status: You really notice that you start getting used to less sleep. Today, for example, I could not fall asleep after the morning at half past eight, while she slept well to ten o’clock. I have been out for a few longer walks and found that my pelvic pain is not yet gone. I think I’ll start my belt again. It’s so wonderful to be out in the sun on stroller rides, do not want to miss them. I also start to get some appetite (not had any since birth).

Bästa: Jag började bli lite stressad av att inte kunna lämna hemmet själv. Inte för att jag känner ett behov av att vara ifrån men ibland måste man. Därför testade jag att pumpa tidigare i veckan och vi prövade hur hon reagerade på flaska. Allt gick verkligen så bra. Även fast Erik inte behövt ta till flaskan när jag varit borta så är det så himla skönt att veta att den finns om det skulle bli kris.

Best: I began to get a little stressed by not being able to leave home myself. Not because I feel a need to be away but sometimes you have to. Therefore, I tried to breast pump earlier this week and we tried how she reacted against a bottle. Everything went really well. Even though Erik did not have to give her the bottle when I was gone, it’s so good to know that we have that option.

Sämsta: Vi är ju i en fas där vi lär oss nya saker varje dag. Jag och Erik tog en korv på Günters till lunch häromdagen och det blev lite för mycket för lillans mage. Hon var inte alls nöjd, vilket såklart kändes i mamma-hjärtat. Fick vara uppe med henne och mata lite extra och massera lilla magen. En barnmorska lärde oss lite olika trix som fungerade toppen.

Worst: We are in a phase where we learn new things every day. Me and Erik took a sausage at Günter’s for lunch the other day and it became a little too much for her belly. She was not happy at all, which of course felt in the mother’s heart. Got up with her and feed some extra and massage the little belly. A midwife taught us some different trix that worked so good.

Funderingar: Vi har upptäckt något i hennes bakhuvud som ser ut och känns som en bula. Är dock helt säker på att hon inte slagit sig, så vet inte alls vart den kommer från. Är lite nojig över denna, men vi ska till läkaren på måndag så får hen kika på den. Försökt googla men hittar ju såklart bara skräckdiagnoser..

Reflections: We have discovered something in her back that looks and feels like a bruise. I’m absolutely sure she did not get hurt in anyway, so we have no idea where it comes from. We already have an appointment at the doctor on Monday for a check so they can have a look at it then. Tried to google but, of course, just find horror diagnoses ..

23 Responses to “Baby Week 2”

 • Katarina says:

  Kan bulan inte vara där elektroden suttit? Fick en dotter den 13 mars och hon har också en liten bula, barnmorskan sa att de var en svullnad från elektroden vid förlossningen.

  • victoriatornegren says:

   svar: Trodde också det först! Men då brukar det vara små märken efter vart den fäst också. Så dom trodde att det var hemangiom. Ska dubbelkolla hos läkaren nästa vecka!

 • Marie åkerblom says:

  Det är absolut inget farligt! Upptäckte själv bulan på min dotter när hon var några veckor gammal och blev såklart orolig men på BVC sa sköterskan att det var fullt normalt. Kommer inte ihåg vad det kallas men det är något ben som typ ska växa ihop senare eller liknande. 🙂

 • Så roligt att få läsa 😀

 • Jessica says:

  Så fint att läsa om er första tid!
  Kulan är säkert bara en lymfkörtel, vi har massor och de känns så tydligt på små barn..

 • Jennifer says:

  Jag vet inte om jag missuppfattar det du skrivit men gav ni korv till lillan? haha

  • victoriatornegren says:

   Svar: Jag och Erik tog en korv som det står :)! Såklart ger man inte en två veckor gammal bebis korv, hon reagerar på min bröstmjölk. Kram!

 • Nina says:

  Vi upptäckte också en bula (bakhuvudet) på vår bebis när hon var 2 veckor gammal. Barnmorskan sa att det är vanligt att ”benet” i huvudet på något sätt ska växa ihop efter förlossningen. Nu är hon 6 veckor och bulan är borta.

  • victoriatornegren says:

   svar: Jasså, aldrig hört om. Gud vad mycket nytt man får lära sig alltså, haha. Verkar dock som att det är djupt hemangiom som hon fått 🙂

 • Fredrikke says:

  Hun er bare helt nydelig <3 har hun fått navn enda?

 • Allu says:

  Hi! The bruise can also be a mongolian spot, have you ever heard about it? 🙂 it is not dangerous at all, just like a birth mark or something.

 • Amanda says:

  Jag hade också en bula på huvudet ett litet tag efter att jag föddes. Den va helt ofarlig och försvann efter nån vecka men jag kallas än idag ”bumlan” hemma pga ”bulan” på huvet haha och idag är jag 21! Grattis till världens finaste lilla tjej!!

 • Anna says:

  Måste fråga, helvita blöjor? Redigerade eller existerar dem? =D ☺️

 • Karoline says:

  Hej. Mina två barn har/hade också bulor på bakhuvudet. Det är antigen en körtel eller ben som skall växa ihop. Kanske det finns en likadan på andra sidan av bakhuvudet? 😍 Kram

  • victoriatornegren says:

   svar: Kikade upp det nu och verkar vara djupt hemangiom 🙂 Så mycket man inte visste fanns alltså, haha.

 • Sandra says:

  Min dotter hade också en bula, som kallas för kefalhemtom. Kanske en sådan som hon har? Den försvinner i så fall så småningom 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *