Ricinolja

Haha, läste inte på burken förrän nu, var tvungen att googla så jag köpt mig rätt produkt och jo, det hade jag. En kompis tipsade mig om denna Ricinolja som är bra för hårväxten (och tydligen även för annat). Funkar såväl på bryn som i hårbotten. Man masserar in oljan och låter den verka ca 30 minuter innan man hoppar in i duschen. 5 cm per månad sägs det ska växa. (tror inte jag vill använda den på mina ögonbryn isåfall, haha)! Vi får se helt enkelt. Någon av er som testat?

Update: OKEJ, blev sjukt osäker nu. Får se om jag kommer börja använda den eller inte..

91 Responses to “Ricinolja”

  • Anonymous says:

    Carolina Gynning använde den, hennes hår luktade rutten fisk! Gott.. :’p

  • Ebba says:

    På mig funkade det ganska bra, man får iallafall tjockare hår! 🙂

  • Kajsa says:

    Yes 🙂 Jag har använt det ett tag. Och har fått både tjockare och längre hår. Rekommenderas starkt. Och tro inte på allt detta med “Finnar i hårbotten” och allt vad de säger. Det fungerar galant! Tack för en superbra blogg förresten. Älskar din stil.

    • sebbe says:

      Yeah sure.. ricinolja har fuckat mitt liv. Det gav mig torrhorbotten eksem och håravfall på mina ögonbryn

      • Linnea says:

        Mig med!! Jag tappade massa ögonbryn av den och fick tillsist en allergisk reaktion med där det brände enormt. Aldrig igen för mig iallafall.

  • Rebecka says:

    Jag har använt det till och från i över ett år. Funkar super! Fast det är bra om man späder ut oljan med t.ex. olivolja för att man inte ska få sår i hårbottnen. Oljan sätter igång blodflödet rejält till hårrötterna (vilket får håret att växa) och om man är känslig kan det bli som kliande sår.

  • maria says:

    Funkar tyvärr inte! Såklart så kan inte en olja göra håret längre. Däremot så ska man ju MASSERA in oljan i hårbotten, och det är själva massagen som stimulerar hårväxten! Oljan är dessutom jäkligt trögflytande och kladdig, och fastnar överallt gör den.

    För mig var det i alla fall bortslösade pengar. Jag masserar nu bara hårbottnen i ca 2 min när jag tvättar håret, det funkar utmärkt! mitt hår har växt flera cm sedan jag började göra så! 🙂

  • Julia says:

    Det där med ricinolja är en riktig myt, håret blir inte längre av det. Jag har testat i cirka 2 månader utan resultat, dessutom får man finnar i hårbotten och håret luktar äckligt. Det känns mest snuskigt att ha det i håret. Satsa på bra håroljor som marroccan oil eller orofluido oil om dj vill att ditt hår ska få bättre hårkvalite och längd.

  • Kine says:

    Wow, håper det virker=) Hvilken side bestilte du det fra? klem fra norge.

  • Emelie says:

    Använde den två ggr på fransarna och de blev märkbart lite längre. Men så himla jobbigt i håret, för den är skit dryg och svår att få ur sen.

  • Moa says:

    Jag har provat! Märkte inte så storskillnad på längden, men det blev mycket tjockare 🙂 Däremot blev jag väldigt torr i hårbotten, så nu har jag slutat med den (:

  • Tova says:

    Jag har velat testa men inte vågat då jag undrat om det kan ha ge håret missfärgningar (har blekt, blont hår). Berätta gärna hur det fungerar!:-D

  • Lisa says:

    Vart har du köpt den?:)

  • Johanna says:

    Det är bara myt. Själva oljan har ingen påverkan alls på håret, det är massagen som gör det hela. Man masserar ju i hårbotten vilket är den enda anledningen till att det växer liite fortare. Eftersom man inte ska tvätta håret för ofta så gör man ju detta mer sällan, därför växer det inte lika fort då. Det säger sig nästan självt 🙂

  • Ronja says:

    Alla Stockholmare var i extas när vi hörde om produkten förra året och den tog slut på nästan alla apotek här i stan. Tyvärr funkade den varken för mig eller vännerna, har dock läst på ett par bloggar där den tydligen ska ha funkat. Lite jobbig att använda, men värt ett försök om det lyckas antar jag 🙂 Lägg gärna upp före och efter bilder om du kan 🙂

  • åh skulle vilja testa minsann!

  • Ellen says:

    Testat exakt den, växte inte ens cm längre! 🙁

  • Anonymous says:

    mitt hår gick typ av av ricinoljan. Tappade oerhört mycket hår efter tvätten. jävla skit grej. bokstavligt talat

  • Jasse says:

    Det är uttorkande bl a. Har inte använt det men tror inte på det. Håret blir väl glansigare men oljan gör nog inte mkt mer, jo torka ut hårbotten..

  • Emma says:

    Hejsan, jag går första året som frisör på dragonskolan. Vår klass blev galna när vi hörde om olja och så klart så sattes den på prov, vi märkte skillnad nästan direkt men fick sedan höra att det bara funkade första månaden! Men aja, vem vet:) sjukt bra blogg btw!

  • Mikaela says:

    Jag har testat! det är väldigt olika från person till person hur mycket det växer, på mig märktes ingen större skillnad tyvärr. Hoppas den funkar på dig 🙂

  • Funkar galant på mig! Lite klurigt att gå ibland men om man kammar olika benor i håret och tar det dör, sen maserar går det bra! Har före och efter bilder här på hur mitt hår växte på en månad 🙂 Växte ca 4 cm tror jag, lite svårt att mäta, men syns bra på bild 🙂

    http://jennymarianne.blogg.se/2012/february/ricinolja-foreefter-en-manad.html#comment

  • Ida says:

    har anvant det i ca 3 manader nu varje gang innan jag tvattat haret. Ibland lamnar jag i det over natten tom. Har aldrig haft nagra som helst problem med att haret “luktar” lr att det ar “svart att tvatta ur” lr “finnar”.Schamponerar man som normalt ska det ga ur hur latt som helst och lukta, ja, schampo efterat? haha. Mitt har iaf vaxt ca 7 cm sedan dess. Vilket inte ar sa mkt som manga lovar, men det ar fortfarande mkt mer an vad mitt har vaxt forut.

  • Jenny says:

    Mitt hår växte mycket av ricinoljan. Det är lite klurigt och kletigt men inget man inte klarar av! Jag använde den i en månad och håret växte ca 4 cm. Det är lite svårt att mäta men jag tog före/efter bilder som det syns mycket bra på! Har lagt upp dom på min lilla blogg, titta gärna!

    http://jennymarianne.blogg.se/2012/february/ricinolja-foreefter-en-manad.html

  • jossie says:

    Vart kan man köpa den och hur mycket kostar den??

  • Tone says:

    Finnar/utslag i hårbotten får man om man inte tvättar ur oljan ordentligt efter. Jag tvättar mitt 1-2 tvättar med ett rensshampoo och känns det fortfarande oljigt så en vända med “vanligt” shampoo, samt balsam ner i hårbotten (fett tar ju bort fett) Jag har inte fått utslag 🙂
    Kan dock inte säga än om jag rekommenderar det ännu, har bara provat en månad

  • caroline says:

    finns det folk som fortfarande går på detta :O OM håret nu skulle växa 5 cm på en månad så har det knappast med denna olja o göra, utan för att man MASSERAR hårbottnen samtidigt och därmed får igång blodcirkulationen, men för att göra det behöver man ju inte häva i laxermedel i hårbotten som känns ofräsht. Och dom som påstår annat inbillar sig nog bara. Det har jag att säga om detta , /utbildad frisör.

  • Ebba says:

    Svar till Kine:
    Det finns på apoteket, eftersom det är laxermedel 🙂

  • EmmA says:

    Har inte provat ricinolja, men jag har läst att det i huvudsak är själva massagen som hjälper håret att växa! Jag masserar min hårbotten varje kväll i typ tio till femton minuter och jag lovar att det hjälper! Det växer inte fem centimeter i månaden, men inte långt ifrån i alla fall..

  • hanna says:

    för mig funkade oljan! tror faktiskt håret blev både längre och tjockare, pluspoäng till ricinolja

  • sofia says:

    Ställer mig tveksam till detta.. hah.

  • Evelina says:

    Jag testade ricinolja i cirka två månader utan minsta resultat. Det enda som hände var att hårfärgen blev matt, utslag i hårbotten, håret blev mycket fetare plus att det luktade konstant ricinolja i håret. Sen är det ju olika från person till person, för det har ju blivit stor skillnad för andra. Men jag tycker att det bara var en massa slit och av det blev håret nästan värre..

  • Min kompis jobbar på apoteket och hon säger att alla tjejer köper den och att de flesta är jättenöjda.

  • Jag har använt den i cirka 5 månader men har slutat nu på grund av att jag helt enkelt inte orkar få ut den nedrans oljan ur håret, det tar sådan tid, haha. Ett tips är att massera in balsam i hårbotten (där du har ricinoljan) innan du tillsätter vatten och schamponerar ut, lika löser lika och det går tusen gånger lättare att tvätta ur det då.

    Har som sagt använt den ett antal månader så bifogar före & efterbilder om du vill kika & se mina resultat. (Får jättemycket komplimanger om att mitt hår har växt så snabbt!) Så jag tror verkligen på att det fungerar.

    http://alexandrasmode.com/2011/december/r-som-i-ricinolja-2.html#comment
    vem som helst ser ju att det växt mer än 2 cenimeter som det normalt skulle gjort 🙂

    Kram & lycka till!

  • j says:

    det är på både gott och ont. har bekatna som tappat hår av den där oljan.. har använt den jag också, men märkte dock inga väldiga resultat. dock så känner jag även folk som fått otroliga resultat av den 🙂 så jag tror att resultatet är helt olika från person till person, så det är värt ett försök 🙂 lycka till!
    /j

  • Linda says:

    använder de nu! har gjort de i ca 5 månader.. jättebra för håret, + att de faktiskt växer mycket fortare! på fyra veckor hade de växt ca 4-5 cm 🙂

  • Lisa says:

    Det är sjukt hur mycket skit människor går på! Det är egentligen rätt lätt att förklara, hår växer inifrån och ut. För att hår ska växa friskt, starkt och fortare måste det komma inifrån och ut. Du måste alltså äta en bra kost, få i dig rätt vitaminer, sova rätt och inte stressa.

    Apotekare och frisörer avråder människor från att ha ricinolja i hårbotten då det kan orsaka håravfall och eksem. Det är även otroligt fett och är svårt att tvätta ur. Risken för fet hårbotten och mjäll är stor.

    Som frisör avråder jag dig från att stoppa detta i håret. Det är ju trots allt ett laxeringsmedel och inte en hårprodukt.

    Och om det nu fanns en produkt som fick håret att växa så fort, tror du inte då att det hade varit mer känt? För isf, hade varenda frisörsalong i världen sålt den.

  • Emma says:

    Jag tror inte att man tappar hår av den, det kan nog vara så att när man maserar in oljan så lossnar de hår som du skulle tappa den dagen iallafall eftersom oljan är ganska tjock och trögflytande. Dock så får du prova dig fram, funkar för vissa, inte för andra. Jag fick “mjäll” av den, hårbottnen kliade och det började lixom fjälla. Och JA jag sköljde ur den ordentligt. Men, alltid värt att prova. Kanske funkar det för dig 🙂

  • Linda says:

    de sliter jätte mycket på hårfärgen! speciellt om man är blond

  • Ellen says:

    Jag upplevde att håret inte växte längre ALLS! Dock är det bra att tynga ner babyhår med, hela håret blir tyngre. Jag upplevde dock som många andra finnar/utslag i hårbotten som för mig kliade. Plus är det extremt slabbigt att lägga i varje gång man ska tvätta håret om man “hoppas” på reslutat.

  • Milla says:

    Har bara testat i hårbotten ett par gånger och trots att mitt hår verkade må bar avet har jag inte orkat göra det till någon frekvent behandling då det för mig (som kör no-poo och alltså tvättar håret med bara balsam för det mesta, men även ägg, honung och bikarbonat då och då) är ganska svårt att få ur. Att blanda ricinoljan med en annan olja, exempelvis kokosolja, gör den lättare att massera ut i hårbotten och att tvätta ur!

    Däremot har jag haft den på mina oerhört envisa ögonbryn, plockade dem alldeles för hårt när jag var yngre och dem ville bara inte växa ut igen! Fören jag slängde på lite ricinolja, och nu då till alla er som säger att effekten av ricinolja enbart handlar om massage, inte 17 masserar jag in olja speciellt väl i brynen… bara stryker på. Det pirrar till och med efter ett tag, tycker jag tyder på någon sorts stimulans pga någonting i oljan. Men men, så vitt jag vet finns det ingen direkt forskning på ricinoljan i detta användningssyfte så var och en få ta sina beslut/tycka och tänka vad dem vill. För min del kan jag iaf säga att mina bryn växer igen, och mitt hår + hårbotten kändes toppen när jag väl orkade mig på en kur så det kan helt klart vara värt att testa! 🙂

    Allt gott!

  • A says:

    Jag har testat ricinoljan och inget mirakel har ännu skett…Visst är den bra men det krävs en del jobb 🙂

    den är väldigt trögflytande, så iaf jag tappar massa hår efter en tvätt. Ovärt. Ett tips är att blanda ur ricinoljan med te.x kokosolja och värma en aning innan du applicerar i håret 🙂 Sedan när du ska tvätta ur oljan är det bäst om du direkt lägger balsam i håret. Lika löser lika. Tvättar du däremot med vatten först blir oljan förjävlig att tvätta ur.

    Finnar i hårbotten, utslag i hårbotten, fett hår och illaluktande hår av ricinoljan är ofta resultatet av att oljan inte tvättats ur ordentligt. Tvätta med balsam (Går själv på balsammetoden så jag använder inte shampo alls, vet inte om du kan använda shampot efter att du tvättat ur med balsamet…Antar att det är rätt olika från hår till hår också.) och sedan eventuellt med shampo, kolla upp det där 🙂

    Jag tycker definitivt du ska testa ricinoljan. Använd gärna också på naglarna och nagelbanden, mina supersköra problemnaglar har blivit jättestarka av oljan 🙂

    Kolla in Balsammetoden på samma gång! På t.ex http://lockig.se finns massa bra information och fakta 🙂

    Lycka till! Kram 🙂

  • E l i n o r says:

    Skulle vilja köpa och prova den någon gång! Verkar sjukt bra

  • Mia says:

    Jo det funkar! Mitt hår började växa som ogräs efter att jag provat ricinolja och då har jag bara haft det typ 4-5 gånger, även ögonfransarna växte efter att jag tog lite på dom (så nej det är inte bara massagen som alla snackar om, har masserat min hårbotten ett flertal gånger och håret har inte växt av det. Håret får även bättre kvalitet och blir glansigare så tycker absolut du ska prova det 🙂 schamponera 2 gånger efter så ska du se att det inte luktar eller blir nå rester kvar

  • Clara says:

    Den funkar verkligen sjukt bra! Håret växer som jag vet inte vad haha 😉

  • Veronika says:

    Tycker den funkar kanon. Man får använda schampo två gånger för att man ens ska kunna få bort oljan, men det är det värt! Tycker jag!! :))

  • Victoria says:

    Oj, något man kanske skulle fundera på att inskaffa om det verkligen funkar? 🙂
    Vart hittar man ricinoljan och vad kostar den? 🙂
    Kram

  • Amanda says:

    Jeg vet ikke noe om det produktet, men jeg bruker disse tre fra redken i serien INTRAFORCE HAIR THICKENING KIT for farget hår. De fungerer kjempe bra, om man bruker de hver gang man vasker håret. Jeg har fått masse nytt hår siden jeg startet å bruke serien, og det har ingen ulemper.
    Her er en link: http://www.lookfantastic.com/redken-intraforce-hair-thickening-kit-coloured-hair-3-products/10548977.html
    hvor du kan lese om det.
    Tenkte også å si at jeg elsker bloggen din og stilen din! Må innom hver dag 🙂

  • Lovisa says:

    Måste verkligen testa den då! Vart är den köpt?? 😀 Kram

  • Amanda says:

    Den där är jätte bra, funkade utmärkt på mig. Du borde verkligen testa den! efter man har gjort det några gånger i veckan ser man reslutat efter ca 2 månader heelt sjukt 🙂
    Om du vill ha en större flaska finns det över på hälsokosten life för ca 80 kr, såg att din e frå apoteket 🙂

  • rebecka says:

    Jag har testat det och jag hade det i en månad och det växte 5 cm och blev tjockare, så tycker absolut att du ska testa det 🙂

  • Anonymous says:

    Jag har använt den sen innan jul, dock köper jag en annan från hälsokost som är lite billigare. Kallpressad ricinolja.Man får bort den lättast om man gnuggar in balsam när man ska skölja ur oljan. Jag brukar ha min betydligt längre än trettio minuter, brukar ha mer än en timme. När jag tränar brukar jag ha i oljan, då får man två saker gjort samtidigt! Jag tycker det fungerar! 🙂

  • Mallan! says:

    Ricinolja funkar sjukt bra!! Fixade verkligen mitt torra hår och gjorde det längre! kan tipsa om en sida jag hitta för inte så länge sen. Där står det en massa bra som du kan läsa om du är osäker 🙂 http://ricinoljahår.com/ Jag använda den första metoden dom skriver om, de över natten. Funka kanon!

    Galet bra blogg förresten 🙂

  • ulrika says:

    på mig har det funkat, har fått mycket tjockare och tåligare hår. och jag har inte masserat hårbottnen alls, bara gjort olika benor och kladdat på oljan, det bevis inte mycket alls då oljan är väldigt dryg och jag har inte haft några problem med att få ur den osv. låt den sitta ungefär en timme sen dusch. kan berätta också att jag haft ett uppehåll med ricinoljan och det märks, mitt hår blir mycket skörare på något vis. sen kan jag förstå att det inte funkar på alla men det är värt ett försök tycker jag. ps.du är så fin Victoria, ska du veta, och har fantastisk kropp och stil och dina ögon liksom lyser! haha hoppas det går bra med ricinoljan.

  • ulrika says:

    anledningen till att folk inte får ut oljan tror jag är för att man tar alldeles för mycket av den!

  • sofia says:

    jag har hört mycket bra om den och jag tänkte köpa den tills min mamma hade läst en artikel i tidningen att några läkare hade sagt att man kan få svamp och mögel i hårbotten.. det är ju som sagt egentligen laxerings medel.

  • Sofia says:

    Hej! Jag testade ricinolja i ca 1,5 månad. Efter en månad tyckte jag verkligen att det hade blivit längre! Stor skillnad, såg det på mina för- och efterbilder. Sedan märktes det ingen skillnad. Men först tyckte jag alltså att det växte, MEN alla andra pratar om att det blir tjockare och friskare, vilket jag inte tyckte att mitt blev. Det kändes mer känsligt än vanligt och det började även klia mycket i hårbotten och jag fick finnar… Jag tänker inte prova det igen.

  • Linda says:

    Håret luktar väl inte underbart precis när man använder den, haha. Mitt hår växte inte mycket alls, inte mer än vanligt. Jag märkte dock att jag fick mycket tjockare hår och det såg friskare ut. Nackdelen var bara att jag började tappa sjukt mycket hår under tiden jag använde det så tjockleken jämnade ut sig sen om man säger så. Märkte alltså inte någon direkt skillnad. Vet dock några jag känner som använt och märkt stor skillnad på längden så det är nog olika effekt på olika hårtyper! 🙂

  • Anonymous says:

    Gud vad alla mytar. Ricinolja hjälper på vissa hårtyper, alltså inte för alla!

  • Gabriella says:

    Jag provade det, såg sådära skillnad. Tyckte också att jag tappade hår. Kanske beror på att det egentligen är till för att rensa tarmarna? OBS: Ja ricinolja är igentligen för tarmana, för att rensa dem. Haha.

  • Lina says:

    Käka vitamin B5 istället! Håret växer som ogräs och det är även bra för hyn och naglarna 🙂

  • evelina says:

    du borde verkligen testa! På mig har de funkat jätte bra, hade precis klipp mig när jag börja använda de sen efter nån vecka så hade mitt hår samma längd som innan jag klippte mig! 🙂 fast på min kompis så funka de inte så tror de kanske går från person till person? vet inte haha 🙂

  • linakaland says:

    Jag har använt den men slutade efter ca en månad då håret började lukta skumt och min hårfärg blev gråare, håret blir även väldigt fettigt även om man sköljer det ordentligt..
    Nu är det inte bara mitt hår utan även mina kompisar har fått i stort sett samma resultat.
    Kan vara bra att veta 🙂

  • M says:

    Gav den 2 månader, men efter många stora tussar i duschen åkte den i soporna. Glans gav den, men inte mer än så.

  • Sofia says:

    Starkare + glansigare. Växer kanske lite snabbare än vanligt.

  • Miqaela says:

    jag fick finnar och blev jättefettig i håret. tummen ner. det täpper till porerna å det grövsta särskilt om man råkar ta för mycket och inte får ut det, porerna bildar därmed extra fett. usch och fy. kör på maroccan oil istället.

  • Kim says:

    Har använt den och den funkar! Det tog inte lång tid förrän den funkade och håret växte på längden och blev mycket tjockare och glänste! När du ska tvätta håret – ta först bara och massera in schampoo – INTE vatten, sen kan du ta på vatten och schampoonera in mer och sen tvättar du håret en gång till – då försvinner allting! Tycker absolut du ska testa!

  • julia says:

    köp redkens all soft olja istället.. jag har varit svarthårig och har nu efter mindre än ett år blivit vit och det tack vare redkens produkter. schampoo (extreme), balsam(extreme), inpackning(kombo mellan extreme och all soft) och oljan(all soft). Redken har grejer för alla hårtyper.. så stört bra bara! testa!

  • jag körde på det 2 månadade ocj märkte skillnad, dock inte använt på ett tag nu men ska börja igen!!1

  • Linn says:

    Jag tycker inte att det märktes någon skillnad under tiden jag använde oljan, men däremot när jag hade slutat använda den tyckte jag att håret växte fortare. 🙂

  • Lisa says:

    Klart det gländer puckon, av fett! Det är ju en olja. Alltså, jag blir SÅ upprörd. Nu tänker jag inte läsa fler kommentarer för jag blir bara arg.

  • Anonymous says:

    Det funkar, men efter ett tag kan man få acneliknande utslag i hela hårbottnen… Inte så mysigt kanske?

  • linda says:

    Den kallpressade ricinoljan som jag använder och som Mallan la upp en länk till, köper man tex i butiken Life & inte på Apoteket 🙂 Vet inte hur bra Ricinoljan på Apoteket fungerar, men tror den kallpressade fungerar bättre faktiskt 🙂 Den har man inte till magproblem heller utan används i kosmetika 🙂

  • Emelie says:

    Håret blir INTE tjockare som vissa säger utan oljan ger bara en effekt som känns som att det är tjockt, då olja är ganska tjockt. Sen när man duschar som vanligt försvinner det. Jag fick finnar i hårbotten och tappade ganska mycket hår. Aldrig igen.

    Funkar väl på vissa men inte värt att chansa!
    Tror det ligger mycket inbillning i det, flera frisörer och annat säger att det omöjligt kan ge någon effekt alls.

    • Pirran says:

      En frisör skulle säkert bli förvånad om hon vågade att testa trots alla frisörers fördomar om ricinolja. Blanda hälften med kokosolja eller med olivolja så blir det lättare att tvätta bort det sen.

  • Johanna says:

    Använde ricinoljan och tyckte att mitt hår växte då jag kollade utväxten. Men i själva verket var det bara oljan som hade dragit ur all färg ur håret (Jag hade bara satt den i hårbotten). Fick hemska utslag och finnar vilket jag ALDRIG annars haft, aldrig någonsin! Det såg hemskt ut!! Hårbotten fick också stryk och jag tappade en massa hår. Har slängt skiten nu och kommer aldrig använda den igen.

    Däremot fungerade den bra på mina ögonbryn som aldrig annars växer, och som är sköra och lätt faller av. Men samma sak där, efter ett tag fick jag utslag så länge levde den lyckan.

    Inte värt det, enligt mig. Tyvärr:(

  • evelina says:

    jag har testat, och det funkar inte! Jag höll på att få mjäll, blev så galet torr. Jag har endel erfarenhet av “hårproblem” då en i min familj och en annan nära jag känner har en hår sjukdom som heter alopecia och har varit helt flintis!

    Sätt dig ner och masserahårbotten minst 5 minuter varje dag! håret blir fett fort, det är nackdelen. Men det är massage för hårbotten som gäller för att det ska börja växa! Det har fungerat as bra på mig och flera har sagt att mitt hår verkligen har växt! Ett till tips är SF hårinpackning, det har jag också masserat i hårbotten och det ökar blodcirkulationen vilket leder till snabbare hårväxt. Sen är det ju viktigt att komma ihåg att alla kan inte få långt hår vad man än gör, vissa kommer bara till en längd, sugit! Hoppas det var lite hjälp och att du testar och ser ett resultat 🙂

  • carro says:

    Hej.
    Jag använde ricinolja till och från i 8 månader. jag är ljusblond precis som du och hela min hårbotten blev fult smör-gul efter bara några användningar. Inte har jag märkt någon större skillnad på håret heller, det kanske blev lite fylligare, om jag inte inbillade mig. Men jag har läst jätte mycket om det och det verkar fungera bra för vissa och bli komplikationer för andra. Testa själv är mitt tips, du märker ju ganska fort om det börjar klia eller dylikt. Kram

  • Rebecca says:

    Alltså jag använde det och var jätte nöjd och det funkade bra …. Tills jag slutade med det och fick en massa mjäll och mitt hår har inte riktigt återställt sig än! Och det har gått 3 månader så jag tycker inte du ska börja med det 🙂

  • Sara says:

    Jag har själv använt den på mina ögonfransar och den hjälper faktiskt lite grann, men ska fortsätta och vänta att dom växer ännu mer för långa det ska jag ha till sommaren. Kram

  • mb says:

    intressant att folk är så rädda för något som är naturligt, medan de använder hårspray, blondering och annan kemisk skit utan att tänka efter.
    det skadar absolut inte att testa, vissa är kanske känsliga, andra är det inte.
    på mig funkar det, men jag använder oljan i perioder (2 gånger i veckan i 1-2månader).

    annars kan du testa balsammetoden, den är väldigt skonsam mot håret, vilket schampo inte är.

  • LInnea says:

    Alltså, jag blir så frustrerad av att folk går på den här skiten. Ricinoljan har INGET med hårets tillväxt att göra, den kan inte “skynda på den” heller. vad det är, är att du masserar hårbotten, blodcirulationen ökar, vilket gör att hårsäcken får mer”näring” och byggstenar för att håret skall växa. det spelar ingen roll vilken olja du än använder, det enda den gör är att återfukta hårståets yttre lager, ricin oljans molekyl är för stor för att tränga in i håret… det är bättre med olivolja, då huden klarar av det, för att det är naturliga ingridienser.

    tänk på att massera hårbotten i duschen lite extra länge, så kan det göra någon liten skillnad..
    pussochkram på er!

  • Amanda says:

    Haha vilket sammanträffande att jag sitter med ricinolja u håret nu:)
    Men du borde verkligen testa den, tips blanda det med kokos olja (finns på life butiken) och lägg det i micron för ricinoljan för sig är väldigt tjock och det är svårt för huden att absorbera den. Det är därför denn oljan finns i t.ex läppstift 🙂

  • Neeej, prova det inte! Säger som många skriver här ovan, när man väl använder det känns det riktigt bra och som att det hjälper, tror dock att mycket kan vara att man inbillar sig och vill att håret ska se längre och bättre ut. Men när jag slutade med min lilla flaska från Hälsokost affären efter 2 månader så har jag fått GROVA problem, hårbotten är jättetorr och kliar och allt som folk redan skrivit. Inte värt det faktiskt, bättre att bara sköta om håret som vanligt så man inte behöver klippa det så ofta!

  • Maym says:

    provar ricinolja ikväll. Får se hur det blir.. Jag köpte ekologisk ricinolja.. Den där på apoteket är raffinerad olja.. Hoppas detta funkar nu:) håll tummarna.. Jag har aldrig haft längre än till axlarna i hela mitt liv så om det ger resultat så lär det synas!

  • ellen says:

    asså olja kanske inte funkar vem vet …. men håret består av proteiner och döda hud celler och i ricinoljan finns det protiener.. samma sak som att äta nyttigt, ägg, sallad m.m om man äter nyttigt protein och sånt så växer håret. och att stå på häner varje kväll hjälper oxå.. för det hjälper hår cirkulationen samt som att massera fast stå på händer är bättre kram 🙂 förresten jag är 13 och vet mer än 20 åringar haha 🙂 kram älskar din blogg vicktoria <3 <3 <3

  • Marie Jacobsson says:

    Jag blandade ricinolja & kokosolja som jag smörjde in hår & hårbotten med& gjorde ca 2 sådana inpackningar i veckan,sov med oljan i håret under natten,på 4 månader så växte håret 20 cm!så ricinolja funkar super bra för snabbare hårväxt,inte svårt att tvätta ur håret heller bara man blandar ricinoljan med kokosolja ,jag provade detta av ren nyfikenhet för jag var skeptisk om det verkligen fungerade,men oj vilken snabb härväxt man får!!

  • alla ni som säger att det inte funkar! det kanske inte funkade för er men bara för det så behöver ni inte tro att denna produkt e skit, flera personer säger att den funkar för de, ni kanske använder den fel eller något, men tänk efter , bara för att det inte funkar för er så e det ju inte samma sak för alla 🙂

    • Sandra says:

      Ja, och kan vars felmärke mm.. Finns så olika märken på riconolja och sen att inte använda det dagligen mm som kan påverka resultatet, 2ggr i veckan är lagom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *