Mopsdrömmar

(Bilder slumpvis sparade från Google, säg till om det är någon av era)

För tre månader sedan träffade jag på en mops. Det var första gången jag kände någon slags kärlek till en hund. Sedan dess har jag tänkt och tänkt, googlat och läst. Det är bara så synd att jag måste resa bort lite nu och då. Men annars är mitt liv rätt perfekt för en hund. All tid i världen och någonting som får en att ta sig upp varje morgon och skapa rutiner som annars är rätt bortblåsta i mitt liv. Har så mycket kärlek och glädje att ge till någonting annat. En hund hade varit min lilla bebis, för all tid. Ska fasen göra det möjligt! Maila om ni har tips på någon bra kennel.

42 Responses to “Mopsdrömmar”

 • ida says:

  å så söt , ja vill man så kan man!

 • Carolin says:

  Åh, gör det, det är världens sötaste hundras. Skulle bli så avis!

 • Freja says:

  Åååh om jag skulle köpt en hund hade det blivit en mops eller en pomeranian, båda är så små och söta så man bara dör!

 • Jen says:

  oh my god, please get a pug! they are so cute xxx

 • Sarah says:

  Åh mopsar är ju hur söta som helst!! Drömmer själv om en 🙂

 • josefin says:

  hej victoria! : )
  ja gud. hundar är det underbaraste som finns. de ger så himla mycket. har själv två hundar. Molly och Ebba. Molly är en jackrussel och Ebba hennes dotter som är en mix av jackrussel/chihuahua. världens underbaraste mix. De flesta tror att de är världens dampraser. Men inte våra, de är de mest keligaste, underbaraste som finns!

  Och nu är det så att vi tagit en kull på våran Ebba, med en chihuahua. Så valparna kommer bli 75% chihuahua och 25% jackrussel. Har mycket bilder på Ebba nu och som valp. De kommer inte bli pyttismå som chihuahua, de kommer få perfekt storlek! Hör av dig vid intresse : )

  LYCKA TILL! kram josefin

 • Evelina says:

  de är helt galet söta som valpar! men i äldre dar vet jag inte! haha!

 • Nicki says:

  vilken lite sötnos!

 • Jag har också funderat jättemycket på att skaffa en mops nu när jag flyttar hemifrån och blir alldeles ensam! Men det blir nog svårt, hundar är ju så väldigt tidskrävande..

 • elisabeth says:

  åh jag har en fin liten mops tjej fast i färgen fawn, säger bara att om du ska skaffa hund så skaffa en mops, världens bästa och lättskött ras om den inte får problem med andning som vissa kan få för de har trånga luftgångar. Det tar ganska lång tid för en mops att bli rumsren så det e bra för du e ju hemma och har tid 🙂 maila om du har någon fråga om att äga en mops för då kan jag svara på dem!

 • Fanny says:

  Varför inte en fransk bulldog? Jag har själv en svart, tvåårig fransk bulldog och jag är så kär som man kan bli. Vilken gudomligt underbar ras det är!!! De snarkar dagarna i ändå, har underbart nyfiket psyke, älskar allt & alla och äter vad som helst. Kan det bli bättre? Jag tycker verkligen verkligen att du ska skaffa dig en liten fralla istället, de är bäst! Kan säga att jag aldrig gett så mycket kärlek till någon och fått så mycket kärlek som min fralla. Underbara är bara förnamnet!

 • therese says:

  finns massa bra och seriösa kennlar om du går in på skk sen raser och mops då kommer alla uppfödare som är med i skk (svenska kennelklubben) upp.
  kan även rekommendera fransk bulldogg. Har en själv. och bara bra erfarenheter av dom.Både mops och frallor har “nosproblem” annars är de ganska snarlika =)

 • amanda says:

  Hei! Jag har en svart liten mops som heter Molly! Helt underbar. En stor hund i en liten kropp! Hon är helt underbar!

 • Åh, härligt! Jag ska skaffa hund när jag flyttar hemifrån, men tills dess har jag två katter som håller mig sällskap! ^^

 • sofia says:

  har en hund och han är i många fall min bästa vän han är helt underbar. Dock måste jag påpeka att han inte klarar att vara ensam. Han var riktigt besvärlig när han var liten, till den grad att jag ibland önskade att vi inte hade skaffat honom. Han krävde massvis med träning men är nu den underbaraste jag vet. Lycka till!

 • Katrine says:

  You find the very best pugs in europe in Norway – kennel Tangetoppens 🙂

 • Sofi says:

  Jag har min älskade mops Ralph! Han är det bästa som hänt mig!

 • Laura says:

  Awww pug face!!

 • Åsa says:

  Tips! http://www.hundrondellen.se

  Hundarna på denna sida kommer ofta från andra länder och har inget hem. Många av dem har hittats skadade på gatan eller lämnats in för att avlivas utan anledning men har som tur var fått en andra chans. Nu behöver de bara ett hem.

 • helt bedårande. trevlig ras dessutom 🙂

 • Gud vad fin. Gör det, skaffa dig en svart mops. Du kommer inte ångra dig. Du kommer få all kärlek i världen av hunden.

 • therese says:

  haha dom är så fulsöta! har du sett emmas? så himla söt att man dör lite 🙂

 • Maria says:

  Hej Linda!
  Jag tycker också mopsar är urgulliga, särskilt när de är valpar! MEN dem har andningsproblem OCH det finns ju en hel del andra problem kopplade till rasen också. Bla finns det många mopsar som får exem då det samlas fukt i hudvecken. Men andningsproblemet är väl det som skulle få mig att avråda dig från att skaffa mops. jag tycker helt enkelt inte att man ska avla på en hund som har ett så allvarligt problem, det känns inte etiskt rätt enligt mig. Om du ändå vill ha en mops ska du köpa den från en seiös uppfödare som ställer ut föräldradjuren, är registrerad hos SKK osv. Någon ovan skriver om blandraser och det skulle jag avråda dig från också. det finns raser av en anledning och dem ska inte blandas hej vilt. det är oseriöst och inte bra för hundarna.(dock finns det blandraser som ger sunda och trevliga hundar men jag tycker inte att detta är bra i längden)

  lycka till och jag hoppas du hittar en fin valp

 • Carmen says:

  Think about it twice, or even better three times. Ask your family and friends if they support you and if they can look after the dog in emergencies. Believe me, raising a dog by yourself is a tough thing to do, especially when it’s your first time. You don’t want to end up with a spoiled puppy that makes the rules instead the other way around.
  I’m telling you this because I have a puppy on my own. Gladly, I have my boyfriend, whom I also live with, to support me. But nonetheless, it cost us a lot of time, nerves and especially MONEY to raise her. Besides, even though your lifestyle might be perfect, there still is a lot of sacrifices you have to make. If you stay at hotels, you have to doublecheck whether you can bring the dog or not and even if you can, you can’t leave it alone in your hotel room unless it is perfectly obedient, house-trained and can stay on its own. To reach all these three things are no piece of cake, believe me.

  And on another note, a pug is a very cute looking, but nonetheless not very healthy dog. So be prepared to a lot of visits at the vet, which – needless to say – isn’t cheap either.

 • Carmen says:

  Oh and btw. A good, professional breeder who cares about his dogs and not making money in the first place most likely won’t give you a puppy regarding your lifestyle and experiences with dogs so far…

  Just be aware that not only you have to be comfortable with the dog but – more importantly -the dog has to be comfortable with you, too.

  And if you’re still seriously considering getting a dog, you should ask a friend who has one to do some dogsitting for a couple of days before you make your final decision.

 • Maria says:

  Sorry victoria jag var inne på hallbergs blogg innan och hade namnet linda i huvudet när jag skrev min komentar. Ha det fint 😉

 • Simone says:

  Tog för ett och ett halvt år sedan en liten hund, Älva. Älskar henne över allt annat och fast det är mycket jobb så ångrar jag inte en sekund att jag tog henne 🙂 Hon är en blandras av pomeranian och lhasa apso (2 kg väger hon).

  Men bra är nog att du kollar med familjen om de är med på att ta hand om henne när du skall iväg. Själv har jag föräldrarna, lillasyster och pojkvännens familj som älskar lilla Älva och alltid mer än gärna tar hand om henne när jag skall iväg på något 🙂 Kan jag ta med henne kommer hon förstås alltid med:) finns bilder på henne på min blogg:)

 • martina says:

  åh, sååå söt!
  vill också ha en mops 🙂

 • therese says:

  Det finns faktiskt en fransk bulldog uppfödare i Umeå i Obbola (medlem i skk) så om du är sugen kan du ringa henne så får du säkert komma dit och bekanta dig lite mer med rasen!
  Jag var i kontakt med henne innan jag köpte min fralla och skulle köpa en av henne men då gick hon tom under parningen, vilket var synd.

 • tuzz says:

  Så söta, jag vill ha en tax 🙂

 • Victoria says:

  Yeah, get yourself a pug, they’re such amazing creatures!!
  I have two pugs myself and blog a lot about them 🙂
  Hugs, Victoria
  http://www.victorypug.com

 • Lisa says:

  My heart just melted

 • Elin says:

  Du kopierar Elin Kling, nu ska du ha en mops också. Kan det vara inspirerat från Emma Elwin kanske? Haha

  • victoriatornegren says:

   Elin: Förmodligen den mest patetiska kommentar jag mottagit. Inte för att jag förstår hur man kan “härma” någon bara för att man inte är först med något – helt ologiskt. Men det är ett djur vi pratar om här, en levande varelse. Fasen omänskligt att jämföra det med några tygstycken! Och jag har pratat om en mops i evigheter om du frågar mina nära – ifall det är viktigt för dig att veta.

 • Johanna says:

  Hej Victoria!

  Tänk efter noga innan du skaffar en mops. Mopsar är brachycephala, det vill säga att de ofta har trånga näsborrar, för lång mjuk gom, trångt svalg och smal luftstrupe. De får svårigheter att andas och därmed ljudlig andning, de snarkar. Brachycephala raser löper även en ökad risk för aspirationspneumoni eftersom sorteringen av mat och luft inte fungerar normalt i svalget, så de kan alltså råkas “andas in” maten istället för att svälja den. Hos vissa hundar är dessa problem så stora att man rutinmässigt öppnar upp näsborrarna eller korrigerar den mjuka gommen på kirurgisk väg.

  Det finns en duktig svensk veterinär/forskare som när hon föreläser ber sina åhörare att andas genom ett sugrör, för att man ska få känna hur det känns att andas när man är brachycephal.

  Så om du bestämmer dig för en mops, snälla sök länge efter någon uppfödare som verkligen arbetar för en friskare utveckling av mopsen som ras.

  De är jättesöta, jag vet, men varje gång den snarkar eller andas ljudligt så att du hör det så har den svårighet att få in luft till lungorna.

 • Lina says:

  Gud vad roligt! Fick hem min efterlängtade dobermannvalp nu i helgen 🙂 Tänk på att välja en kennel som är registrerad i SKK och lycka till, finns inget bättre än att ha en vovve!

 • Jenny says:

  vad kul att du tycker om mops dom är verkligen fina hundar, Min mamma föder upp mops och dom är grymt söta och snälla och roliga att ha och göra med 🙂 Hoppas du finner just den hunden som passar just dig! kram

 • Pernille says:

  Jag äger en mops, och känner flera som har mops och dom är verkligen helt underbara! Köpte min från en kennel i Norge som heter Tangetoppen Kennel och den kenneln är en av dom bästa i Europa! Det enda du bör tänka på är att dom inte gillar att vara ensamma, de vill helst vara med ägaren eller en annen hund- så du borde inte köpa om du kommer vara borta från den i mer än 5-8 timmar i streck varje dag 🙂

  PS: inte tänk på det Johanna skriver över här- ingen jag känner har haft nåt problem med att dom har trång luftstrupe och näsa. 🙂

 • Jag says:

  MOPSAR ÄR SÅ GULLIGA 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *