Bouillabaisse With Saffron

Du behöver/You need:

500 g skalade räkor / peeled shrimps
500 g laxfilé / salmon filet
1 fänkål / fennel
3 vitlöksklyftor / garlic cloves
3 dl matlagningsvin / dry white wine
2 scharottenlökar / yellow onion
1 stor morot / big carrot
1 stång selleri / celery
2 pkt saffran / saffron
1/2 msk sambal oelek
400 g krossade tomater / crushed tomatoes
2 fiskbuljongtärningar / Fish broth dice
2 dl vatten / water
3 dl grädde / cream

Till servering/ Served with:

Lantbröd & Aioli
/ Bread & Aioli

 

1. Skala räkorna och ställ in i kylen (använd räkskalen till en fond om ni vill, jag skippade detta). 2. Skiva upp grönsakerna och löken och stek tillsammans med sambal oelek och saffran. 3. Slå sedan på vinet och låt sjuda några minuter. 4. Häll i de krossade tomaterna, grädden, buljongtärningarna och vattnet och låt koka tills moroten är mjuk. 5. Skär upp laxen i kuber och strö över salt, lägg ner kuberna i soppan, sätt på lock och ta bort kastrullen från värmen. Låt stå i 5 minuter. 6. Servera med aioli och färska räkor.

/ Use google translate, sorry guys!

__

Jag älskar fisksoppa och beställer det ofta på restaurang. Jag har aldrig ätit hemlagad förrän i helgen hos mamma och den var supergod, så jag fick med mig receptet! Utgick från det men ändrade lite mer till egen smak. Jag valde till exempel bara att ha lax och räkor i min, men här kan ni välja vad ni vill kanske torsk, musslor mm. Stod även i receptet att man skulle mixa soppan slät, men här föredrar jag större bitar. Skippade även egen fond, kändes lite för next level för mig. Hur som helst så är den så JÄVLA god, gräddig men med lite sting i och så himla enkel. Puss!

4 Responses to “Bouillabaisse With Saffron”

Leave a Reply to Anni Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *