Du behöver:
You need:
200 g vit choklad
200 g white chocolate
200 g Smör
200 g Butter
0,5 g saffran (1 påse)
0,5 g saffron
3 ägg
3 Egg
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl sugar
2 dl vetemjöl
2 dl flour
Florsocker till garnering
Icing sugar for garniture
Vispgrädde och hallon
Whipped cream and raspberrys
Tillagning:
Cook:
Sätt på ungen på 175 grader och smörj och bröa en form med löstagbar botten.
Set the oven on 175 degrees and make a baking tin with detachable bottom ready.
Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Häll på saffran och rör om. Blanda sockret och mjölet i en separat bunke och häll i chokladsmeten. Tillsätt äggen och rör ihop till en smet. Häll över i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Den ska vara rätt lös när man tar ut den, låt sedan svalna i kylen så länge du kan. Ju längre desto godare! Servera med vispad grädde och hallon.
Melt the butter in a pot. Remove the saucepan from the heat and add the chocolate and stir until it melts. Pour saffron and stir. Mix the sugar and flour into a separate bowl and add the chocolate. Add the eggs and mix into a batter. Pour into the baking tin and bake in the bottom of the oven for about 25 minutes. It should be pretty loose when removing it, then cool in the fridge for as long as you can to set. The longer the better! Serve with whipped cream and raspberries.
–
Glad tredje advent på er! Hoppas ni haft en mysig helg, jag har haft en helt perfekt helg. Vi har myst, sett serier, julbakat och julpyntat. Bakade denna favorit en gång till, den är HELT galen. Så tänkte att jag knäpper en bild och delar med mig av receptet denna gång. Älskar när det är enkelt men supergott! Den funkar utan saffran också om man inte är förtjust i det (hur kan man inte gilla saffran?). Helt klart perfekta efterrätten nu runt jul/på jul. Den är kladdig, söt och så bryter grädden av helt perfekt med de syrliga hallonen. Tips, tips, tips. PUSS!
Happy Advent 3d! Hope you had an amazing weekend, I had the perfect one. We have just relaxed, watched GOT and baked some christmas candy. We baked this favorite again, it’s insane. So I thought I would take a photo and share the recipe this time. I love when a recipe is simple but the result is delicious. You can do it without saffron too if you don’t like it. It’s just the perfect dessert now around christmas. You have to try it! Xx
Looks great! 🙂
http://www.evdaily.blogspot.com
answer: It’s amazing!!!
Men lägg aaav vad gott!! 🙂
svar: Sååå gott!
Åh så gott det låter! Jag måste testa saffranskladdkaka någon dag. 🙂
http://hannafialotta.blogg.se
svar: Ja, verkligen!!
Would you recommend to bake it the night before serving the cake for my guests?
answer: Yes!!! 🙂
Du kan väl ge Camilla Hamid cred för detta recept ☺️
Svar: Tre år sedan jag skrev detta inlägg 🙂