You need/ Du behöver:
Köttbullar/Meatballs
500g köttfärs/ minced meet
Bifteki Spice mix (santa maria)
Blanda köttfärsen med kryddmixen. Forma köttbullar och stek i panna tills de får en välstekt yta. Placera sedan i en ugnsform med folie tillsammans med potatisen i ca 30 minuter.
Potatoes
1 Kg small potatoes
Salt
Oil
Thyme
Förkoka potatisen i lättsaltat vatten i 10 minuter. Häll av vattnet och lägg potatisen i en ugnsfast form och ställ in i ugnen på 200°C i 30 minuter. Efter 30 minuter kan du ta ut formen och trycka till potatisen lite för att det ska bli ett riktigt knaprigt skal. Passa även på att krydda med peppar och timjan (eller någon annan krydda du tycker om). Ställ tillbaka i ugnen i ca 25 minuter eller tills de är helt gyllene.
Feta Dip
1 vitlöksklyfta/ Garlic clove
Salt & Peppar
1 paket Fetaost / 1 package feta cheese
2 dl turkish yoghurt
Oil
Smula fetaosten med hjälp av en gaffel i en skål. Blanda sedan med yoghurten och lite olivolja. Pressa ner vitlöken och smaka av med salt och peppar.
Tzatziki
2 dl turkish yoghurt
1/2 gurka / cucumber
2 vitlöksklyftor/ Garlic Cloves
1/2 msk salt / 1/2 tablespoon salt
1 msk / 1 tablespoon Olive oil
Riv gurkan på den grövsta sidan av rivjärnet och lägg i en sil. Salta och låt rinna av i ca 30 minuter. Tryck ut saften och blanda sedan gurkan tillsammans med yoghurt, pressad vitlök och olivolja. Jag använde lite citronsaft också.
Aubergine Dip
Recipe here
Holy crap så hungrig jag blev av det här 😀
This looks so delicious 🙂
Jag testade ett recept med citronskal i. Det blev friskare smak, https://farbrornikos.se/2021/02/13/bifteki-grekiska-pannbiffar/