Ser inte mycket ut för världen men den är så god!
Det här är ett recept som postades i vår poddgrupp på facebook och jag älskar det. Det bästa är att den blir ännu godare om den får stå ett tag i kylskåpet, så perfekt som storkok att bara plocka fram eller fylla matlådorna med. Receptet är superenkelt med. Här kommer det:
Du behöver:
1 hel grillad kyckling
(eller valfritt protein)
5 dl skruvmakaroner
2 dl majonäs
2 pkt knorr grekisk dressingmix*
1 tsk grekisk salladskrydda *
1 gurka
2 paprikor
1 paket feta ost
1 rödlök
Gör såhär: Koka makaronerna. Under tiden blandar du dressingmixen enligt anvisning. Häll av vattnet från makaronerna och lägg i en skål, häll över hälften av dressingmixen, rör om och ställ in i kylen. Skär grönsakerna och ta isär kycklingen. Den resterande dressingen blandar du med majonäs och salladskrydda. När makaronerna svalnat blandar du ihop allt och smular över fetaosten. Låt gärna stå kallt över natten innan servering!
*Det går bra att byta smak på dressingen till örtagårds eller italiensk, samma med kryddan.
Det lät och ser riktigt gott ut ☺️ Men för oss som hatar majonnäs, tips på vad det kan ersättas med?
Det kanske funkar med creme fraiche? Funderar också eftersom min sambo hatar majonnäs 😊
Funkar nog med creme fraiche men hade ej satt den i kylen då eftersom creme fraiche tillsammans med stärkelsen i pastan gör det hela till en stor klump. Har själv gjort det misstaget. Alternativt kan man ju göra pastasalladen för sig och såsen för sig!
Hi Victoria! Do you buy some of these Vagabond boots? http://victoriatornegren.se/2018/10/09/on-my-feet-this-winter/
answer: Yes, I have all of them 😀
Which model of two from these Vagabond boots do you recommend? Do you have any pictures?
Victoria?
Vilket bra tips! Låter som en perfekt picknick sallad faktiskt.