What you need:
2 dl cream /matlagningsgrädde
1 package spinach leaves / bladspenat
1 clove of garlic/ 1 vitlöksklyfta
1 package fresh pappardelle pasta / färsk pappardelle pasta
3 dl fresh chanterelles / färska kantareller
Mushroom Broth / svampfond
_
How to do it:
Jag hade svampbuljongtärningar hemma så jag valde att koka upp en buljongtärning i 1/2 liter vatten. Sedan stekte jag kantarellerna i lite smör i några minuter innan jag adderade svartpeppar, matlagningsgrädde, pressade en vitlöksklyfta och ca 2 dl av den kokande fonden – koka upp. Sedan fyllde jag upp kastrullen med svampfonden med lite extra vatten och lät koka upp innan jag lade ner pastan tillsammans med salt och olja. När pastan var klar (ca 2 minuter) lät jag den rinna av och la sedan tillbaka i den stora kastrullen där jag också hällde över “kantarellsåsen” och en näve med bladspenat. Denna rätt tycker jag blir extra god att ringla lite olivolja och strö över flingsalt på.
/ I placed 5 dl mushroom broth in a saucepan to boil. After that a fried the chantarelles in some butter before I added some black pepper, cream, a clove of garlic and 2 dl of the boiling broth. After that I added some water in the saucepan with the broth and added the fresh pasta with some oliveoil and salt when it started to boil. When the pasta was done (around two minutes) I added it to the pan with the chantarelles and added a handful of spinach leaves. I think this dish taste its best with some olive oil and salt.
_
Hej fina! Jag tycker det är så roligt att laga mat så jag tänkte att jag kunde börja dela med mig av lite recept här i bloggen. Jag älskar saker som går snabbt och är gott, haha. Denna pasta är både vegetarisk och relativt nyttig, hehe. Man kan såklart addera både minde och mer av allt, jag hade t.ex rätt lite grädde! Hittade receptet hos Ellen och var tvungen att prova! Hoppas ni gillar inlägg som dessa. Puss!
/ Hi guys! I think it so much fun to cook food so I was thinking about start to share some recipes here on the blog. I love things that’s fast and nice, lol. This pasta is both vegetarian and fresh. Of course you can add both more and less of everything, I didn’t had so much cream in mine. I found the recipe at Ellens blog and just had to try it! Hope you like posts like these ones. Xx
Ta havrebaserad matlagningsgrädde istället tex har oatly en jättegod, bättre för den som äter, djuren och miljön!
svar: Åh, det ska jag testa!
Wow! So yummy and beautiful looking dish! 🙂
Merci for sharing the recipe.
LA BIJOUX BELLA | BY MIA | A Creative Lifestyle Blog
lovely!!
xxx
http://www.dominiquecandido.com
Oh wow this looks absolutely delicious! I must try to make this!
Rae | Love from Berlin
fit’s a big mystery for me: how you can eat pasta and stay so thin?! unbelievable!
admire you.
answer: Haha :*
Mer sånt här! Jättekul att läsa! 🙂