2 dl grädde
2 st schalottenlökar
1 paket blåmusslor á 450g
2 st vitlöksklyftor
2 dl vitt vin
Skala och hacka (eller skiva) lökarna, fräs sedan i olja i några minuter och lägg därefter i musslorna. Slå på vinet och lägg på lock. Låt koka i 5 minuter och slå sedan på grädden. Smaka av med salt och peppar. Servera!
______________________
Nytt år och jag tänkte inviga en ny kategori – “Recept”. Jag sparade ned detta recept från Ica 2011 och har säkert lagat det minst en gång varannan månad sedan dess. Så otroligt snabbt och enkelt men framför allt otroligt gott! Jag brukar servera antingen med pommes och aioli eller vitlöksbröd (ni vet sådant fryst man bara stoppar i ugnen? Godaste). Fungerar annars toppen som en förrätt utan något tillbehör! Angående ingredienserna så köper jag allt på Ica. Icas egna frysta blåmusslor och matlagningsvinet går ju såklart att byta ut mot musslor i nät och ett “riktigt” vitt vin. Men jag tycker detta är allra smidigast och faktiskt godast. Man kan även hacka lite persilja och lägga i!
/ Sorry guys, you have to use Google Translate on this one. Xx
Love it!
http://Www.neronoir.dk
I absolutely loooove moules!! This meal remindes me always to my last vacation I passed with my boyfriend! <3
Puss 🙂 Elena
_________________________________________________
http://annelenafashion.com/
Thank you!I’d like to have a try.
http://www.factorypatagonia.com
It is so beautiful. Nice choice!
http://www.patagoniaoutletjackets.com
Great post and photos!
http://www.patagonia-jackets.com
Så himla roligt med ny kategori!! Ser fram emot inspiration i köket 🙂 På tal om kategorier, jag skulle verkligen uppskatta om du hade en kategori med dina skönhetsinlägg! Så är det lättare att hitta bland alla inlägg, nu verkar de flesta ligga under kategorin “Uncategorized”. Kram!
svar: Tack för tips! Ska fixa asap 🙂
Tinar du musslorna innan du kokar de? 🙂
svar: Brukar låta dom ligga framme ett tag innan så inte hela förpackningen är som en isbit, men nog brukar det vara lite fruset allt. Koktiden blir ju densamma, man får bara vänta ett tag längre 🙂
Gud vilket roligt inlägg och vilken fin bild 😀 Tack för tipset och ser fram emot mer recept ;D
Du måste prova med finhackad färsk chilli i! Blir SÅ gott, speciellt för den som gillar lite hetta i maten 😉
svar: Åh, tack för tipset. Det ska jag prova 🙂
Åh! Håller med, helt magiskt gott! Trodde det var superavancerat att laga först och vågade inte laga det hemma pga läskiga stories om att man kan bli dålig av att äta dåligt lagade musslor.. Dock superenkelt och svårt att göra fel =) Kram på dig!
looks good!