Moules Marinières

När jag var i Spanien förra året smakade jag musslor för första gången. Jag och min syster letade efter någon restaurang i Umeå som bjöd på liknande, men utan resultat (finns på Allstar vet jag nu dock). Så vi bestämde oss för att göra det själv. Sprang in på Ica som hade alla ingredienser som behövs för att göra “Moules Marinières” – Musslor i vitt vin. Blev inte alls särskilt dyrt, men det blev så fruktansvärt gott. Varit besatt av det sen dess och gjort det för många gånger. För er som inte testat, gör det! Är superenkelt att göra och går på typ max 20 min. MUMS! Här har ni ett enkelt recept, som jag och syster följde första gången. Bon Appétit!

34 Responses to “Moules Marinières”

  • Amanda says:

    Hahaha, när jag såg bilden på bloglovin såg det ut som en skål med glass! 🙂 typ vanilj/choklad med chokladsås och kex eller nåt haha, blev så sugen! 😛

  • lät ju supergott!

  • Linnea says:

    Jag håller med dig, musslor är verkligen jättegott! Om man gillar tomat (vet inte om du gör det) så är det faktiskt jättegott med tomatsås till också eller att ha coctailtomater i grytan när man kokar musslorna. Det åt jag på en restaurang i Italien och blev glatt överraskad!

  • Anonymous says:

    why dont you write also in english?
    it makes me and other my friends not to visit your blog as much as for example angelicas
    sorry, but thats how it is

  • alice says:

    why dont you write also in english?
    it makes me and other my friends not to visit your blog as much as for example angelicas
    sorry, but thats how it is

    • victoriatornegren says:

      Alice: I did that before, but my english is like the worst ever 🙂 But I can try again from now.

  • Manon says:

    In french we write “moules marinières” with a E before the S, but they look as good as they are here in France, believe me !

    I follow your blog since almost a year, and you’re a real inspiration for my “Black, white & jeans” style. Simple but efficient.

    Je te souhaite un bon appétit !

  • Elin says:

    Mums! Finns på bistro bern också då du är i sthlm!

  • INGRID W says:

    intressant mat! jag kanske skulle testa 🙂

  • maria says:

    sorry but can you tell the address to your sisters blog? I would like to read it 🙂

  • emma says:

    Hej!
    Det är en restaurang som serverar Moules Marinièrs, Sjöbodarna 5 knop där jag jobbar som kock.
    Vi har bland annat det och mycket mera 🙂
    Välkommen!
    (Restaurangen ligger borta vid Gimobageriet och komatsu)

  • m says:

    Jeg ELSKER moules! Man blir helt addicted til de. Det smaker jo så sykt godt!

  • Hur var det att vara med i stylisterna och vad vill du jobba/jobbar som och vad gick du för gymnasium? 🙂

    • victoriatornegren says:

      Elsa: Det var helt klart en upplevelse och erfarenhet. Men ingenting jag hade tackat ja till om jag förstod vad det handlade om från början 🙂 Jag vill bli författare, eller på något vis skriva äkta texter som berör andra människor. Jag gick ledarskapsprogrammet på Dragonskolan, bästa någonsin 🙂

  • Bec says:

    Love mussels. So many ways to make them. Sometimes they are served with fries and blue cheese. Very savory and yummy 🙂

  • hahahha jag bara ¨åååh babasplit xD men neej…

  • Madde says:

    Allstars musslor är toppen!
    allra godast med vitlöksbröd och aioli till 🙂

  • Anonymous says:

    Skin tone perfection Sun radiance från Lumene, vet du om den kommit ut i butik ännu? Varit inne på Kicks men de kände inte igen den. Den verkar vara himla bra så jag skulle vilja testa! Likaså shimmer body lotionen från Lumene. Hoppas du har några svar, och krya på dig!

    • victoriatornegren says:

      Anonym: Det ska ha kommit i butik, tror min kompis köpte den på just Kicks 🙂 Kan maila och höra med dom jag fick den av.

  • Marja says:

    Det är så jävla gott!!

  • niki says:

    haha vad hemskt, är de inte lika slemigt som ostron?

    • victoriatornegren says:

      Niki: Haha, nejnej. Ostron äter man väl råa, dessa kokar man 🙂 Blir som en liten “köttbit” (inte för att det lät godare men)

  • Carol-Ann says:

    Hey ! You’ve made a mistake, there is an “e” at the end of “marinières”. I’m French, I know about this, and I find it pretty disgusting x)

    You got a great blog 😀
    xoxoxo

  • A says:

    Åh, bästa! Gud vad jag saknar dig. <3

  • romwe says:

    Hi,dear blogger,
    I’m from romwe,we have created a group for fashion bloggers on facebook,we always give info about our bloggers here.Do you have a personal
    profile?Here is the link,you can invite me as friends if you’d like to. then I can add you into the group.Expecting your participation:
    http://www.facebook.com/profile.php?id=100001033078727
    kiss***
    romwe

  • issa says:

    kan bara hålla med, levde på det när jag var i frankrike.

  • Malin says:

    OJ! Det ska jag absolut testa!

  • Lucieg says:

    Salut Victoria, je m’appelle Lucie, je suis française ! Je suis tes articles tous les jours, et je voulais te dire que tes moules avaient l’air délicieuses !

  • Denise says:

    åh musslor är ju så gott. speciellt med vitt vin, mums!

  • Frida says:

    Ett tips är att inte äta musslor just nu! De är dåliga den här tiden på året eftersom det är rötmånad och varmt. Man kan bli sjuk. Det är som att äta sushi just nu också.

    • victoriatornegren says:

      Frida: Diskuterade det där lite, men det där ämnet bör väl försvinna när man kokar dom 🙂 Sushi förstår jag dock.

  • Hannah says:

    Eller hur är det gott! ÄLSKAR det!
    brukar äta det jämt, speciellt nu på sommaren. älskar din blogg, kram 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *