Recipe: Dutch Baby

Sorry for the pictures, it’s a bit hard when it’s a total darkness outside.

Ingredienser:

3 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl mjölk
1 krm salt
1/2 msk strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
smör

Valfria tillbehör

Tillaga: Sätt på ugnen på 225 grader. Gör en smet av allt förutom smöret och låt stå i kylen ca 25 minuter (jag brukar dock hoppa detta pga vill att det ska gå fort). Ställ in gjutjärnspannan eller formen med en sked smör och ta ut när smöret smält och häll i smeten och ställ in igen. Låt grädda ca 10 minuter tills den har en härlig färg. Servera med valfria tillbehör! Jag älskar bär och grädde som ovan, man kan även lägga på lite lemoncurd. Men funkar också med sirap och bacon t.ex (men skippa vaniljsocker då).

Ingredients:

3 egg
1 dl flour
1 dl milk
1 mm salt
1/2 tbs white sugar
1/2 tbs vanilla sugar
Butter

Cook it: Put the oven on 225 degrees celsius. Make a batter out of everything except from the butter and let it rest in the fridge for abbout 25 miutes (I usually skip this part though, hehe). Put the cast iron skillet or pan with a spoon of butter and take it out when the batter melted and add the batter and put it in the oven again. Let it bake for around 10 minutes (or when it got a nice color). Serve it whatever you like! I love it with cream and berry (and sometimes some lemoncurd) but also to bacon and syrup (but skit the vanilla sugar then).

2 Responses to “Recipe: Dutch Baby”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *