Autumn shopping tips: Puffer Jacket & Boots

1. Gina Tricot – Here 2. Filippa K – Here

Mitt första höst/vinter-tips är en låååång puffer jacket. Jag levde i min hela vintern men detta år kommer jag köra på en lite mindre sportig. Min har knallgrönt foder och lite mer anpassad för typ skidbacke-style, haha (men funkade stängd). Älskar den från Filippa K (nedre) men såklart slut såld överallt. Men tycker Gina Tricot har en riktigt bra budget-variant. De flesta kedjor har någon variant av denna jacka i år! Gillar att den är framförallt sjukt varm men också passar både till boots för en lite ‘coolare’ (haha) look men också mer sportig. Perfekt all around jacka dvs!

My first autumn/winter clothing tips is a looong puffer jacket. It was my most used jacket last winter but this year I will go for a less sporty one. Mine had a green lining is was more a “ski”-look jacket but it was ok when it was closed. I love the one from Filippa K but it’s sold out everywhere but I thought Gina Tricot had a nice budget-one. Most of the brands out there have their own version. I like that it’s first of all WARM but also nice to style in different ways. Both to boots but also a more sporty look.

3. Zara – Here 4. GIA – Here


Andra tipset är
ett par combat boots! Utöver mina boots från Bottega kommer jag också köra på en variant med ännnu högre skaft och lösare, samt räfflad sula. Den skon som de känns som dom flesta ikonerna bär just nu från Pernille Teisbaek x GIA men ovan också en budgetvariant från Zara. Jag har beställt hem paret från GIA faktiskt! Gillar också boots med högre skaft men lite tightare, men då jag redan har Bottega kändes denna varianten roligare. Ducie, Zara och Monki har riktigt bra alternativ för dessa. Så boots med höga skaft är det som gäller helt enkelt om du ska satsa på ett par skor i höst/vinter utan klack!

And my second advice is a pair of combat boots! Except from my boots from Bottega I will go for a pair with even higher shelf and a bit looser and a rubber platform. It feels like most of the instagram profiles out there are going for the Pernille TeisbaekxGia boot but I also picked out a budget one from Zara. I ordered the one from GIA! I like boots with high shelf but also a bit slimmer but bc I already have my pair from Bottega these ones felt a bit more fun. But Ducie, Zara and Monki have some really good alternatives. So boots with a high shelf it what to go for this season if you looking for something without a high heel.

1 Response to “Autumn shopping tips: Puffer Jacket & Boots”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *