+/- W.43

Hade en sådan härlig jobbvecka förra veckan! Jag stressar lätt upp innan men känner mig så tillfredsställd när det är gjort. Denna vecka är rätt lugn och vi ska börja planera lite inför Paris i början på november. Så mycket kul just nu! Perfekt balans.

Pappa och hans fru var här i helgen så vi har hängt massor! Tyvärr lite tråkigt väder (pissväder faktiskt), men vi hann med en sväng på MOS för lunch och shopping, sedan så lagade jag Italienska köttbullar till middag och Gino till efterrätt, mums. Idag blev det lunch från mitt favorit kebabhak och bullar från Lillebrors, kul att visa lite som dom bara sett på mina stories, haha.

Det är november nästa helg, vet inte HUR fort tiden går? Snart är det december vilket är en av mina favoritmånader. Vi hade tänkt åka någonstans varmare i december men vi gjorde det förra året och då kommer jag ihåg att vi tänkte att det var så tråkigt att missa allt julmys. Så vi blir nog hemma. Ev någon roadtrip till Köpenhamn och gå på julmarknaden på Tivolit, så mysigt.

Största plusset går till vår lilla mysbebis som bara blir mer och mer underbar. Hade en rätt tuff kväll när jag var ensam med henne häromveckan och hon ville verkligen inte sova och jag hade så mycket att göra. Blev så ledsen tillslut (efter typ två timmar) över att jag inte fick henne att somna, då kommer hon och kollar en djupt i ögonen, gosar, pussar, stryker på ryggen och kramas. Då blir det andra sorters tårar. Hon är så fin, klok och snäll redan.

 

Råkade spräcka min skärm på mobilen igen.. Kostar typ 4000 per gång och jag lagade den precis innan sommaren. Fyfan vad sånt är onödigt!

Blev ju vintertid inatt och jag gillar inte det alls. Känns fel i kroppen! Och blir extra jobbigt när man har barn och relativt fasta sovtider. Aja, det är tur att vi inte har några fasta tider att passa, då kanske det blir ännu tokigare.

Skrev ju tidigare i veckan om att vi håller på att göra om vårt vardagsrum. Superfina nya möbler, men så valde vi att byta matta och det blev INTE bra. Antingen är vi helt ovana att ha en mörkare matta (vår förra var ju i princip vit) eller så ser det inte bra ut. Får ångest när jag går in i rummet, haha. Men vi testade att ta bort den igår och nu känns allt tusen gånger bättre, så vi får se hur vi gör.. Stressmoment för själen, lol.

Det har varit regnigt i tre dagar och Ellie börjar klättra på väggarna. Tycker synd om henne! Idag var det som tur var uppehåll så då passade vi på att gå till lekparken. Men vi måste skriva upp lite aktiviteter att göra framöver när det inte är bra väder. Funderar på något badhus, Junibacken och kanske någon öppen förskola. Lämna gärna tips om ni har!

9 Responses to “+/- W.43”

 • Sara says:

  Bästa tipset vid regn: stanna inte inne, gå ut och hoppa i vattenpölar! Lekparken är roligare vid regn, ruchkanan blir hal och det går supersnabbt ner! 🙂

 • Sara says:

  Jag håller med den andra Sara, ut med ungen även fast det är dåligt och låt henne hoppa i vattenpölar 😅 Det brukar vara väldigt uppskattat!
  Kan annars rekommendera öppna förskolan, babyrytmik och babysim/minisim ☺️

 • E says:

  Vad gör det att det regnar? Inget barn skulle väl lida av lite regn.

  • victoriatornegren says:

   svar: Jag lider 🙂

   • Nathalie says:

    Men de som kommenterar att man ska gå ut i regnet kan ju inte ha småbarn själv? Det finns ju seriöst ingenting vidrigare än att stå på en blöt lekplats i iskallt regn och underhålla en 1,5 åring? Lidande är var det är!

    • Aliaa says:

     Man behöver inte ha barn för att rekommendera att vara ute med sitt barn vid regn då vissa tycker att det är väldigt roligt. Har förståelse för att föräldrar kanske inte uppskattar det på samma sätt, men är både barnet och föräldern rätt klädda med regnkläder och stövlar, så kan det bli en mysig stund tillsammans.

     Sedan har jag ingen aning om vad just Victorias dotter gillar men bara ett tips!

     Testa Friskis och Svettis danspass skiva, eller sök på gympa övningar på Youtube, det brukar vara uppskattat och mycket rörelser!

     Mvh förskollärare Aliaa

 • Erika says:

  Fick höra från förskola läraren att bästa tiden för barnen är när det regnar. Dem älskar vara ute och hoppa i vattenpölarna😀 ta bara på dig mer kläder så går det bra!

 • Sofia says:

  Öppna förskolan är så otroligt bra när man vill/behöver underhålla barnet! Så bra för barn att integrera med andra barn (superbra övning inför förskolan) och kul för dom och oss att byta miljö/leksaker. Prova den på Villagatan, den är toppen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *