Recipe: Tuna Sauce & Pasta

Här kommer en riktig sån vardagsrätt som går supersnabbt! Aldrig ätit tonfisksås(?) innan men vi har ju bestämt att vi ska dra ner lite på kött som jag skrivit om förut. Så istället för köttfärssås som Erik ville ha gjorde jag en på tonfisk, sjukt enkelt och blev faktiskt jättegott. Så passade på att fota av tallriken så jag kunde dela med er!

Here comes an every day meal which has a short cooking time! Never tasted tuna sauce(?) before but because we’re gonna eat a little less meat we made tuna sacue instead of bolognese. It was so simple and tasted really good! So I took a photo so I could share the recipe with you.

Du behöver/ You need:
(for 3 people)

1 burk krossade tomater
1 can crushed tomatoes
1 burk tonfisk i vatten (bitar)
1 can tuna in water (bites)
1 gul lök
1 onion
3 vitlöksklyftor
3 garlic cloves
3 dl grädde
3 dl cream
1 grönsaksbuljongtärning
Vegetable Broth
1/2 msk soya
1/2 tbsp soysauce
Lite tabasco eller sambal oelek
Some tabasco or sambal oelek
Salt & Peppar
Salt & Pepper


Så här gör du
: Sätt på pastavattnet och börja på såsen. Hacka löken och vitlöken i lagom stora bitar. Fräs dom i olja eller smör. Häll i de krossade tomaterna och vattnet från tonfisken (inte tonfisken alltså, bara vattnet). Lägg i buljongtärningen och tabascon eller sambal oelek, låt puttra ett tag och slå på grädden och soyan. Smaka av såsen och salta och peppra efter smak. Låt koka till lagom tjocklek, ta av såsen från plattan och lägg i tonfisken. Vänta någon minut innan servering så den blir varm, men inte kokar sönder. Servera!

How to: Put on the pasta water and start with the sauce. Chop the onion and the garlic. Fry the onion in oil or butter. Add the crushed tomatoes and the water from the tuna. Add the broth and the tabasco or samba oelek and let it boil for a while before adding the cream and the soysauce. Taste the sauce and add salt and pepper after taste. Let it boil for a few more minutes, take the sauce off from the heat and add the tuna. Wait a minute, the tuna should be warm but not be cooked. Serve!

5 Responses to “Recipe: Tuna Sauce & Pasta”

Leave a Reply to lissel Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *