Recipe: Goat Cheese, Beets & Serrano

Om ni undrar var mina recept försvunnit är det för att jag knappt lagat någon mat på senaste, haha. Vi utnyttjar minst sagt att vi bor där det är så restaurang-tätt nu när det varit så varmt. När vi (..jag) väl lagar mat så blir det nästan alltid sallad som önskemål och snabbt ska det gå. Så idag åt vi en varm getostsallad med rödbetor och serrano!

Du behöver/You need:

1 pkt Serrano
4 förkokta rödbetor
ca 150 g getost
En näve valnötter
Blandsallad/babyspenat

Honungsvinägrett:

1 msk flytande honung
1 msk vitvinsvinäger
1/2 dl rapsolja
1 krm salt & lite peppar


Såhär gör du: 
Sätt på ugnen på 225 grader. Dela rödbetorna i klyftor och lägg i en ungsform. Dela getosten, om du har en större getost så brukar jag göra den till två, nu fanns ingen sådan. Lägg i en ungsform och sätt in i ugnen tillsammans med rödbetorna. Ca 10-15 minuter. Rör ihop honungsvinägretten och stek valnötterna. Jag brukar ha på medelhög värme, lite smör/olja och steka dem lite lätt och sedan lägger jag dem på hushållspapper som suger upp överflödig vätska. Ta fram det du vill servera på, lägg salladen i botten, på med serrano, betorna, osten, strö över lite valnötter och häll på lite vinägrett.

3 Responses to “Recipe: Goat Cheese, Beets & Serrano”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *