Snickers Pie


Vi har sjukstuga
här hemma så jag passade på att baka fredagsfika igårkväll. Vi älskar snickerskakor i vår familj så när Alex skickade ett recept på denna snickerspaj så var jag tvungen att testa. Frosties&kokos botten med kolakräm, salta jordnötter och chhokladöverdrag med vispgrädde, hur gott? Första gången jag smälte socker dock och det slutade väl i typ fyra förstörda kastruller haha, MEN smakade den lite idag och den var så himla god. Ska köpa lite vispad grädde till den ikväll.

Du behöver:

Pajskal:

1 dl kokosflingor
2 dl florsocker
10 dl cornflakes
1 burk jordnötssmör
2 dl ljus sirap
0,5 krm salt

Kolafyllning:

2 dl rörsocker
80 g smör
1 dl vispgrädde
1 tsk vanilsocker
1/2 tsk flingsalt
1 dl grovt hackade jordnötter

Chokladöverdrag:

150 g ljus choklad
1 dl vispgrädde

Så här gör du:

Pajskal – Blanda alla torra ingredienser. Värm sirapen i en kastrull och blanda ner jordnötssmöret och blanda tills det är helt jämn massa. Blanda ihop alla ingredienser.Tryck ut massan i en pajform med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Tryck även upp smulet på sidorna. Sätt formen i frysen i 30 minuter.

Kolafyllning – Häll först i lite av sockret i en kastrull och låt smälta. När det har smält häller du på lite mer av sockret och låter det smälta. Upprepa med resterande socker (häller man på allt socker på en gång riskerar det att kristallisera sig och bli klumpigt). När det smälta sockret är bärnstensfärgat tillsätter du smöret och rör om tills det är jämnt smält i sockret. Tillsätt vaniljsockret. Tillsätt grädden i omgångar, häller du allt på en gång blir det klumpigt. Avsluta med att hälla i saltet. Rör om och fyll sedan pajskalet med kolasåsen. Strö över grovt hackade jordnötter. Låt stelna i frysen i 30 minuter.

Chokladöverdrag – Smält chokladen försiktigt i mikrovågsugn eller över vattenbad. Koka upp grädden och blanda med den smälta chokladen. Rippla chokladfyllningen över kolan så jämnt som du kan. Ju kallare pajen är desto snabbare sätter chokladen sig, det är därför viktigt att chokladen fortfarande är rinnig när du häller den över kolan.

Recept från koket.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *