“Krabbelurer” – Danish Dessert Pancakes

Made some “Krabbelurer” as our Sunday brunch today

Idag gjorde vi Krabbelurer, Erik hade aldrig ätit det förut och han är ett riktigt pannkaksfan så tänkte att dom skulle gå hem. Så kul att ge Ellie också! Det är en variant av riktigt fluffiga och saftiga American Pancakes men med vaniljsocker så dom blir lite sötare. Receptet jag gick efter så ska man doppa i socker och kanel, men körde bara socker och serverade med grädde och blåbär! Nutella och banan är en favorit också.

Today we made “Krabbelurer”, Erik had never tasted it before and he’s the biggest pancakes fan so I thought he might like it. It’s almost like a really fluffy and juicy american pancake with vanilla sugar so their a bit sweeter. I served it with whipped cream and blueberrys but nutella and banana is a favorite too.


Du behöver:
You need

1 stort ägg
1 big egg
1/2 dl socker
1/2 dl sugar
1 dl 3% mjölk
1 dl 3% milk
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl flour
1 tsk vaniljsocker
1 tsk vanilla sugar
1 tsk bakpulver
1 tsk baking powder

Smör att steka i
Butter to fry in


Såhär gör du: 
Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt mjölk, mjöl, vaniljsocker, bakpulver och blanda till en jämn smet. Smält smör i en stekpanna, klicka i smeten och stek dem på medelvärme ca 2 minuter på varje sida. Vänd i socker medan dem fortfarande är varma.

How to do it: Mix together egg and sugar. Add the milk, flour, vanilla sugar and baking powder and mix to a smooth batter. Melt some butter in a frying pan, add the batter (around 1/2 dl each) and fry them on middle temperature around 2 minutes on each side. Turn them in sugar while they’re still hot.

2 Responses to ““Krabbelurer” – Danish Dessert Pancakes”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *