Most Delicious Italian Meatballs

Italienska köttbullar i tomatsås

Alltså detta mina vänner är ett av dom mest magiska recepten som finns. Perfekt helgmat och något man kan bjuda på när man har gäster! Receptet kommer från min vän Bisse. Så himla glad att jag hittade det! Vi gjorde det igår och vi blir lika frälsta varje gång. Jag brukar inte vara så imponerad av bas som inte innehåller grädde men detta är MAGI!

Det här behöver du:

1 ägg
1 pkt ricotta
1 kruka salvia
2 vitlöksklyftor
2 Schalottenlökar
3 burkar hela skalade tomater
500 g valfri färs (jag hade blandfärs)
2 grönsaksbuljontärningar
3 msk Sherryvinäger
3 msk Socker
Salt & Peppar

Såhär gör du: Skiva vitlöken (jag använder färdigpressad och går lika bra) och stek i olivolja tills den fått lite färg och häll i tomaterna. Använd en slev till att ta isär tomaterna så dom blir lite mer krossade än hela. Lägg i buljongtärningarna, sockret, sherryvinägern och lite salt & peppar! Vill du ha lite hetta så addera lite chiliflakes, jag brukar ha en tsk ungefär.  Låt det puttra och börja med köttbullarna. Lägg färsen i en bunke tillsammans med ägg, salt & peppar, 3/4 av salvian (hackad) och finhackad shalottenlök och 2/3 av ricottan. Gör ca 7-8 köttbullar av dem, lägg försiktigt ner i såsen, skaka kastrullen lite för att få ner dom under såsen och låt koka i 25 minuter. I slutet lägger du ner resten av salvian och ricottan. Servera med vitlöksbröd!

8 Responses to “Most Delicious Italian Meatballs”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *