Garlic roasted chicken breast with Gnocchi

Vitlöksstekt kycklingbröst med ungsrostade tomater, gnocchi & timjansås

Yesterday’s dinner 


När vi är
hemma lagar vi (jag) mat hemma 6/7 dagar i veckan. Tycker det är så himla viktigt med BRA mat och faktiskt utgå från tallriksmodellen. Vi äter vegetariskt minst en dag i veckan, fisk/skaldjur minst två dagar och resten blir det kyckling eller köttfärs. Jag gillar rätter som inte tar för lång tid, max 30 minuter tycker jag är lagom. Jag vet att vi har lång väg att gå när det kommer till vegetarisk kost och kanske inte det bästa att uppmana till rätter med kött, men det är så det ser ut hos oss just nu. I alla fall, här kommer recept på maten jag lagade igår, det är ett gammalt Linas Matkasse recept som hängt med oss sen flera år tillbaka. Lifehack är förövrigt att köpa färdigpressad vitlök på burk eller tub.


Det här behöver du:

100 g färskost
1 påse färsk gnocchi
2 kycklingfiléer
Körsbärstomater
1 schalottenlök
1 kruka färsk timjan
1/2 tsk Flytande honung
1/2 Kycklingbuljong
3 Vitlöksklyftor
1 tsk vitvinsvinäger
Smör/olja att steka i
Svartpeppar
Salt


Såhär gör du:
  Sätt ugnen på 175 grader. Stek kycklingfiléerna på båda sidorna i olivolja och två krossade vitlöksklyftor. Lägg över allt i en ugnsform, lägg körsbärstomater i ugnsformen bredvid kycklingen och blanda med lite olivolja, salt och peppar. Tillaga allt i ugnen ca 15-20 minuter beroende på hur stora filéerna är. Jag hade 400g totalt och körde 20 min. Finhacka 1 schalottenlök och pressa två vitlöksklyftor, grovhacka 1/2 kruka timjan och fräs allt i lite olivolja i en liten kastrull 2-3 minuter. Tillsätt 1 tsk vitvinsvinäger, 100 g färskost, 1,5 dl vatten, 1/2 tärning kycklingbuljong, 1/2 tsk honung. Låt sjuda 7-8 minuter, smaka av med salt och sila sedan såsen. Stek gnocchin i smör på hög värme ett par minuter. Klart!!

7 Responses to “Garlic roasted chicken breast with Gnocchi”

 • Ida says:

  Victoria! Vet inte om du sett serien Fargo, annars är fan det nåt för dig.

 • Josefine says:

  Visste inte att man kunde steka gnocci, hur länge ska dom stekas?😅

 • Filosofen says:

  En liten tankeställare. Varför är inte kött det bästa? Var kommer denna föreställning ifrån? Finns det någon sanning i det? Du har självklart inte alla svaren men något/någon har ändå fått dig att tro att vegetariskt eller kanske till och med veganskt är att föredra. Svaret blir oftast miljön och djuren men räcker verkligen det som svar? Varför är kött så dåligt för miljön? Och varför ska man inte äta djur? Det är ju inte lika med att plåga djur. Och hur ska vegansk/vegetarisk kost rädda miljön?

  • victoriatornegren says:

   svar: Det är absolut baserat på fakta hur mycket köttätande påverkar naturen och djuren negativt. Jag är inte vegan eller vegetarian så inte så insatt i detta 🙂 Sett Cowspiracy? Den tycker jag ger ett intressant perspektiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *