+/- W.26

Vi har varit hos Eriks släkt och hälsat på. Om Umeå är rehab så är det ingenting motför Blattnicksele. Vi hade perfekt väder med lagom blåst så vi slapp mygg så vi kunde ta med Ellie på lite äventyr. Vi grillade, fiskade, spelade bilbingo och åt palt, haha.

Alex kom till Umeå med Lou. Så nu är vi här hela gänget förutom Alex kille som är kvar i Stockholm och jobbar. Tråkigt med vi har det himla bra här.

Jag har börjat tycka om fotboll. SÅ himla roligt att vara involverad i en sport?! Nu förstår jag varför Erik ser fotboll flera dagar i veckan, haha. Jag och Alex har kommit fram till att vi ska börja heja på ett lag. Så nu ska vi göra lite research.

Vi bilade till Eriks släkt och Ellie sov hela vägen (ca 2,5 timme). Vi kunde göra precis som vi alltid gjort –  äta godis och lyssna på någon spännande podcast. ÄLSKAR det.

Jag har sagt högt flera dagar i rad att jag haft bästa dagarna någonsin med Ellie. Hon har varit SÅ otroligt mysig och vi har haft värsta flowet med sömn, matning mm. Men nu senaste 2-3 dagarna har hon visat en ny nivå av humör när hon är trött. Herregud! Visste inte att hon kunde visa så mycket känslor på en gång, haha.

Det är med en sorg som jag måste inse att jag inte gillar godis lika mycket som förut. Jag kunde frossa godis varje dag, men nu tar jag bara några godisar per gång och är inte ens sugen på att köpa. SÅ tråkigt, haha. Älskar att älska godis. Hoppas det är en fas (ganska baby-skadad när man börjar prata om faser om sig själv, haha).

Ellie är så himla snuttig när hon ska sova. Ibland fungerar det bara att söva/trösta henne med bröstet, men då hamnar jag i sådan ofas med amningen. Känns som att det blir “för lite” mat till nästa mål och så blir allt i obalans. Vi har behövt ge henne lite ersättning så hon ska bli tillräckligt mätt, sova längre så det blir tillräckligt med mjök. Det känns så typiskt då jag vet att det hämnar allt än mer.

Hittade en perfekt matta i huset i Biarritz som jag vill ha i vardagsrummet. Kollade upp shoppen (La Redoute) och hittade den online. Men alla sidor som säljer det skickar inte till Sverige. SÅ störigt. Blivit helt besatt av mattan, haha.

12 Responses to “+/- W.26”

 • Emelie says:

  Kan du inte berätta lite mer om hur amningen fungerar för er? Hur ofta äter hon osv. ❤️

 • Cami says:

  Hej! Tycker så mycket om din blog! Började läsa för att hitta klädinspiration när jag var gravid, var toppen! Har haft lite kämpigt med amning och behövt ge ersättning som jag inte velat så ville bara tipsa om en bok ”amning i vardagen” där det finns mycket bra info om amning. Även bloggen babybaby.se som skriver super bra om hur man kan göra för att minska på ersättning och helamma istället. Du kanske redan har all info men ville passa på att tipsa iaf 🙂

 • Sara says:

  Så trevlig blogg du har 🙏 älskar att höra hur det går för er. Min dotter är 6 veckor. Har lite samma grej med amningen. Men undrar om det fungerar om man pumpar lika mycket som hon dricker ersättning? Jag har fryst in så tar det och pumpar om jag måste ge på flaska. Borde jämna ut sig. Lycka till och uppdatera gärna mer kring detta!

  • victoriatornegren says:

   svar: Mnåh, vad roligt. Tack! Försökt pumpa men det går så himla trögt. Känner att då kan jag lika gärna amma den tiden 🙂 Kram!

 • Matilda says:

  Jag bor i UK och köper från La Redoute ibland. Du kan skicka till mig om du vill så skickar jag vidare med typ DHL till dig i Sverige. Blir ju dyrare men om du är kär i den sär matta. så mejla mig så fixar vi det. Kram!

 • Lisa says:

  Vi har gett vår Ellie ett halvt mål ersättning i typ 2 månader(hon är 3 1/3) varje kväll. Annars får jag amma henne hela kvällarna och hon är ändå grining. Vår dotter är jättesnuttig när hon är trött. Nu ammar jag henne i sängen sen lägger henne med en Bibs napp. Enda nappen hon kan hålla kvar. Fungerar bra!

  • victoriatornegren says:

   svar: Ja, vi har också gjort nu så ett par kvällar. Herregud, det går ju inte annars. Åh, ska kolla upp den nappen. Tack för tips :*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *