Baby Week 11

11 weeks

Bebis utveckling: Ellie lär sig verkligen nya grejer varje dag. Hon för konversationer med leksaker och oss, blivit extremt stark i nacken så hon trycker upp sig med händerna, börjat “ta steg” om man ställer henne på fötterna. Hon håller på att utforska olika material och strukturer och älskar att pilla med händerna/klappa på en. Hon försöker ta ögonkontakt med alla och alla som tittar tillbaka ler hon mot, annars blir hon sur, haha. Hon har även börjat gråta på riktigt nu.

Baby’s progress: Ellie really learns new stuff every day. She have onversations with toys and us, became extremely strong in her neck so she push herself up with her hands, began to “take steps” if we put her on her feet. She is exploring different materials and structures. She tries to make eye contact with everyone and everyone who looks back she gives a smile, if they don’t she gets angry, haha. She has also started to cry more often.

Bästa: Hon har börjat göra ljud när hon skrattar så snart “skrattar” hon förmodligen och inget gör mig gladare i världen. Om hennes leenden smittar av sig så är det inget mot för vad ett skratt gör med en. Hennes navelgranulom har också börjat dra ihop sig! Äntligen.

Best: She starting to make noise when she laughs, so soon she will be laughing for real and it makes me so happy. If a smile make you happy, a laugh is just indescribable. 

Sämsta: Att hon börjat få riktigt humör, Ellie grät lite när hon föddes men sen har hon knappt gråtit eller varit ledsen/arg. Hon har varit rätt jämn i humöret. Hon somnade när hon var trött av sig själv och visade lite gnäll när hon var hungrig. Nu är det riktig gnäll/gråt när hon är sömnig och hon behöver då nattas, man kan inte bara lägga av henne och blir hon för övertrött blir hon galen, haha. Så nu gäller det att försöka skapa lite rutiner. Vilket är skönt i sig.

Worst: That she started to get a real mood, Ellie cried a little while she was born but then she barely cried or been sad / angry. She has been quite even in the mood. She fell asleep when she was tired of herself and showed some grumpyness when she was hungry. So now it’s time to try to create some routines. Which is nice in itself.

Funderingar: Att hon utvecklas så mycket betyder också att vi vill stimulera henne så gott vi kan. Men jag tycker det är svårt att hitta bra sidor med tips hur man kan stimulera barnet i olika faser. Lekar man kan leka, saker man kan köpa etc.

Reflections: That she develops so much also means that we want to stimulate her as much as we can. But I find it hard to find good pages with tips on how to stimulate the child in different phases. Games you can play, things you can buy etc.

11 Responses to “Baby Week 11”

 • Johanna says:

  Hej! Rekommenderar denna bok varmt om du vill lära mer om motorisk utveckling hos lillen. Då har ni alt på en och samma plats. Små barns utveckling : känslomässig, motorisk och social utveckling hos barn 0-4 år.

 • Annica says:

  Min snart 5-månaders gillar babygymmet plus att allmänt vara med där det händer. Appen baby sparks ger bra lekförslag också samt berättar om utvecklingen. Det behöver ofta inte vara så komplicerat för de kan också bli överstimulerade. Har iofs en 2,5 åring som håller låda för lillebror så det alltid finns något att titta på.

 • L says:

  Dansa! så jäkla kul, till lugn musik nära bebis som mys, peppig musik där bebis får flyga/åka upp i luften lite o skratta, tokig musik som gammal 90tal där bebis bara får lyssna i famnen medan mamman sjunger med i knäppa låttexter och typ tung hiphop där bebis kan sitta o se tung ut till roliga videos 😉 mm 🙂
  men kom ihåg att bebis inte behöver bli stimulerad än på ganska länge, snarare svårt att hitta på egna grejer som känns lagom för bebis att haka på. allt utom dator, tv och mobilpill funkar ju men hur mkt finns eg kvar i ett modernt samhälle då? hoppgunga o badhus kan va kul, öppna föris o lyssna på musik i skåneparken men fokus på att du ska trivas för så e hon säkert mer än nöjd med att få haka på 🙂

 • Annika says:

  Mina tjejer är 5 månader nu och de aktiverar jag genom babygym o mindre leksaker. Det är typ senaste veckan de verkligen gillar att hålla o greppa saker o föra dem till munnen. Vi har köpt mjuk bok (typ en sån här https://www.lekhallen.se/leksaker/jabadabado-tygbok-fjaril/?gclid=Cj0KCQjwjN7YBRCOARIsAFCb936Zb_bwiuXzu___m1XWGnz7Moaua9x6HEICPXHzxqjJtvxCEk-LYQQaAlbhEALw_wcB ) som de älskar, den prasslar. Samt färgglada leksaker med hängen som de kan greppa. Googla tiny love tomas så fattar du vad jag menar med greppa 🙂 jag var också mån om att vilja stimulera tidigt men det är inte förrän nu de är “redo ” att leka på riktigt

 • Anna says:

  Så mysigt att du delar med dig, har själv en dotter i samma ålder och känner igen det där med humöret…! En bra och enkel sida med tips är lektips.se, där får man lite förslag på hur man kan leka med bebis som inte kräver en massa leksaker, väldigt bra tyckte jag när jag hittade den! Kram!

 • Basha says:

  Thank you for sharing in english as well! I am in love with your little family! You huys are amazing!

 • Sofie says:

  Min bebis har oxå fått granulom.. Hur lång tid har du behandlat granulomet på Ellie?

  • victoriatornegren says:

   svar: Det tog några veckor för det att gå tillbaka 🙂 Har inte behandlat det utan det gick tillbaka av sig själv efter ca 6 veckor.

 • Malin Nilsson says:

  Mitt absolut bästa tips är böcker! och att ta sig tiden att bara sitta och prata med och sjunga för sin bebis men även gå runt och peka, visa och förklara vardagliga saker även om de inte förstår :)! Vi började med detta typ så fort hon kom ut och jag är så glad för det idag! Hon är bara 17 månader men kan redan många hundra ord och sätter ihop 5 ordsmeningar vilket underlättar livet något enormt och jag tror det har med ovan saker att göra 🙂 Kram

 • Stina says:

  Ett tips är Goboken.se där du får åldersanpassat material hemskickat varje månad 😃

 • Roksana says:

  Beautiful Ellie!
  It’s so nice to see her grow from the beginning! And it’s really awesome that you share tips and your opinions about how you take care of her ! Thank you Victoria!!
  Please do share about the ways to stimulate her if you found some x

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *