A Simple Bouillabaisse

INGREDIENSER
Ingredients

Skalade räkor / Peeled shrimps
1 fänkål / 1 fennel
3 vitlöksklyftor / 3 garlic cloves
3 dl matlagningsvin / 3 dl dry white wine
2 schalottenlökar / 2 scallions onion
2 morötter / 2 carrots
2 stänger selleri / 2 celery sticks
2 pkt saffran / 2 package saffron
1/2 msk Sambal Oelek / 1/2 tbs Sambal Oelek
500 g krossade tomater / 500 g crushed tomatoes
2 fiskbuljongtärningar / Fish broth dice
2 dl vatten / 2 dl water
3 dl grädde / 3 dl cream

Till servering
Serve with

Aioli, krutonger eller lantbröd & dill
Aioli, croutons or bread & dill

GÖR SÅHÄR
How to make it

1. Skala räkorna och ställ in i kylen (denna gång fuskade jag med färska skalade räkor i lake i burk – fungerar minst lika bra ) 2. Skiva upp grönsakerna och löken och stek tillsammans med sambal oelek och saffran. 3. Slå sedan på vinet och låt sjuda några minuter. 4. Häll i de krossade tomaterna, grädden, buljongtärningarna och vattnet och låt koka tills moroten är mjuk. 5. Servera med aioli, färska räkor och dill (inget måste) och valfritt bröd eller krutonger.

1. Peel the prawns and put in the fridge (this time I used peeled shrimps in salted broth in a jar – works too). 2. Slice the vegetables and the onion and fry together with Sambal Oelek and Saffron. 3. Then turn on the wine and simmer for a few minutes. 4. Pour the crushed tomatoes, cream, broths and water and boil until the carrot is soft. 5. Serve with aioli and fresh shrimp.

Jag har delat detta recept förut (här) men lite annorlunda. Där hade jag i lax också och man kan även ha i musslor mm! På senaste har jag dock valt att bara köra på räkor och istället köra mer grönsaker, så jag delar det lite “nyare” receptet. Det är en av mina absoluta favoriträtter och den brukar räcka i alla fall 3-4 måltider (för bara mig, Erik gillar inte räkor så han äter något annat). Jag brukar ha soppan i kastrullen ståendes i kylen, så smidigt att bara koka upp, ha en burk aioli och räkor i kylen och lägga på den mängd man önskar. Älskar grädd och tomatbasen tillsammans med hettan. MUMS!

I’ve been sharing this recipe before (here) but a bit different. I used salmon there and you can have clams too! Lately I made it with only shrimps and more greens. So I share the “newer” recipe. It’s one of my favorit dishes and It last for at least 3-4 meals. So simple to just heat up and add some aioli and shrimps. Love the cream and tomato base together with the heat. Yum!

4 Responses to “A Simple Bouillabaisse”

  • ule says:

    This seems delicious!

  • Harrison says:

    Nyss hemkomna från två veckor på Mauritius. Betalade ca 2700 rupies per dag för taxi (ca 700 kr), och hade då en extra stor bil (7-sits), vilket var guld värt för att få in våra bilbarnstolar och annat. Trots att vi bytte ort mitt under semestern ville vår taxichaufför fortsätta köra oss, även om det innebar att han fick köra en timme bara för att ta sig till vår lägenhet på morgonen. För taxin till flyget betalade vi 1400 rupies, från Grand Baie till flygplatsen. Vi funderade på hyrbil men kom fram till att totalkostnaden skulle bli ungefär densamma, och så slapp vi köra själva. Jag tror att vi nyttjade taxi ungefär hälften av dagarna! Lokalbuss var inget alternativ för oss med två småbarn med tanke på trafiksäkerheten.

  • Kamy says:

    Thanks Linda! It was so easy:)best custom essay

Leave a Reply to Ewa Macherowska Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *