+/- W.5


Frida och Erik besökte Stockholm från Göteborg förra helgen. Jag och Erik passade på att ta in på samma hotell! Älskar verkligen ”weekends” i sin egen stad. Så himla smidigt att bara åka dit med en gemensam liten bag. Äta middag på kvällen, somna i en nybäddad säng och vakna till hotellfrukost. Kände mig så tillfredsställd.

Frida and Erik visited Stockholm from Gothenburg last weekend. So me and Erik booked the same hotel! Love really “weekends” in your own city. So smooth to just go there with a small bag you sharing. Eat dinner in the evening, sleep in a bed with new cleaned sheets and wake up to the hotel breakfast. Feel so satisfied.

Vi var på föräldrakurs – ”Barnavård” och äntligen känner jag mig helt redo att ha bebis här hemma. Jag har läst så mycket men att få höra saker muntligt av en barnmorska kändes jättebra. Satt typ och log hela kursen och bara insåg att det här är snart vår verklighet. Även om det handlade om olika former av bajs och såriga bröstvårtor, haha.

We were on parental course and I just feel completely ready to have a baby here at home. I have read so much but to hear things spoken by a midwife really felt great. I was just smiling the whole time and just thought that this is our reality soon. Although it was about various forms of poop and sore nipples, haha.

Jag är så himla glad och tacksam över min kropp. Jag hade versionen av att “sista månaden kommer jag bara ligga i sängen och dö” men nejdå, jag tränar fortfarande 3-4 ggr i veckan och fixar och donar. Även om det är jobbigt och känner mig sjukt tung och öm så orkar jag ändå mer än vad jag någonsin vågade hoppas på.

I’m so happy and thankful for my body. I had the version of “last month I’ll just be in bed and die” but no, I still work out 3-4 times a week and are up running doing stuff at home. Even though I’m feeling so heavy and sore, I still do more things I ever could hope for.

Bonusfamiljen på svt play har underhållit oss senaste veckan. Behövde något att slänga på när vi äter lunch och ja, nu har vi bockat av en hel säsong. Tycker det är skitbra (Erik är inte lika hooked kanske men funkar), haha!

The bonus family tv-show on svt play has maintained us the last week. Needed something to see when we have lunch and so and yes, now we have seen a whole season. I hinks it’s so good (Erik is not as hooked maybe but it works), haha!

 

Jag har fått carpaltunnelsyndrom, alltså som jag misstänkte (därav mina onda och ibland orörliga fingrar). Det kommer försvinna efter graviditeten men det är jobbigt just nu. Jag fick tips av barnmorskan att sova med handledsskydd, men så skulle jag köpa handledsskydd och dom kostade 800 kr. Kändes så himla ovärt om jag skulle typ föda nästa vecka. Kanske dumsnål men äsch!

I got carpal tunnel syndrome, which I did suspect (my swollen, sored and immovable fingers). It will disappear after pregnancy but it is hard at the moment. I received tips from the midwife to sleep with wrist protection, but then I would buy wristwatch and they cost 800 kr. Felt like waste of money if I would give birth next week. Maybe I’m just being greedy.. whatever.

Det börjar bli väldigt jobbigt att inte känna att man får tillräckligt med sömn. Jag kan inte vända mig från en sida till en annan utan att lyfta magen så jag vaknar varje gång. Jag får för lite syre om jag ligger i samma ställning. Igår var jag så död att jag la mig klockan halv elva och vaknade imorse runt tio. Vaknar så mycket varje natt så behöver oändligt med timmar för att bli helt utvilad typ. Men å andra sidan kanske det är bra att vänja kroppen med sömnlösa nätter, haha.

It’s getting very hard to feel that you don’t get enough sleep. I can not turn from one side to another without lifting my stomach so I wake up every time. I get too little oxygen if I’m in the same position. Yesterday I was so dead that I fell asleep at half past eleven and woke up around ten o’clock. I wake up so much every night so I need endlessly of hours to get completely rested. But on the other hand, maybe it’s good to get used to sleepless nights, haha.

Bebis är så himla stor och stark nu att många av hennes rörelser börjar bli riktigt obehagliga och göra ont. Hennes favorit är att trycka sig uppåt mot mina revben/lungor samtidigt som hon då trycker ned sig ännu mer mellan mina ben. Aj!

Baby is so big and strong now that many of her movements begin to get really uncomfortable and hurtful. Her favorite is pushing up against my ribs and lungs while she’s pushing herself even more between my legs. Ouch!

Min separationsångest från min gravidmage är så stor. Även om jag är sjukt less på att vara gravid så kommer jag sakna denna tid så mycket. Det är verkligen en så mäktig och mysig känsla att bära på sitt barn. Det finns ju bara en första gång för allt och jag kommer ju aldrig uppleva det här på samma sätt igen.

My separation anxiety from my pregnancy belly is so big. Although I’m sick of being pregnant, I will miss this time so much. It’s truly such a powerful and cozy feeling to wear your own child. There is only one first time for everything and I will never experience this in the same way again.

21 Responses to “+/- W.5”

 • Isabell says:

  Vet inte om du läst böcker eller mest online. Men om det är i bokform, har du någon som du gillat extra mycket och kan tipsa om? Om allt som involverar att vara gravid och att bli förälder. Jag vill så gärna läsa någon bok om det då jag själv är gravid med första barnet men vet inte vart jag ska börja ens! 🙂

 • Josse says:

  Det går bra att söka rehab för händerna. Arbetsterapeut, då kan du få hjälp med handledsskenor. Dock kanske det känns sent för de nu ändå 😀

  • victoriatornegren says:

   svar: Åh, tack för tips! Är bara helt värdelös på att ta tag i sånt 🙂 Men måste ju om det blir värre. Kram

 • Caroline says:

  Va kostar handledsskydd 800 kr! Galet ju! Om du vill så kan jag leta upp mina gamla skydd och skicka upp dem till dig gratis. Jag hade nämligen samma problem för några år sedan. Hör av dig isf via mail om jag kan hjälpa dig! Kämpa på nu!
  /Caroline

  • victoriatornegren says:

   svar: 400 kr st, men jag har ingen aning vart jag var. Fått massa tips om billigare! Men hur snällt? Redan löst sig men tack snälla ändå. Så fint av dig!! Kram

 • Julia says:

  Angående bajsningen på podden, haha!!
  Om du har “tid” när du kommer in till förlossningen så be om lavemang, vilket är helt naturligt som är typ laxerande och går på 5-10 min, så tömmer du dig och är “klar”.
  Herregud vad äckligt att blev nu!! Men det är ett tips om du känner att det skulle hjälpa dig!
  By the way så tror jag veeeerkligen inte du kommer bry dig just då, och ingen annan heller! Bm är super van och så länge din kille inte har ansiktet mellan benen så kommer han inte hinna se det!

  • victoriatornegren says:

   svar: Haha ja, ångestmomentet. Men gud vad bra tips!!! Det ska jag göra 🙂 Nämen precis, säkert inget jag kommer tänka på men skönt att veta lite alternativ såhär innan i alla fall, haha. Tack!!

 • Amanda S says:

  Hej! Har nyligen börjar läsa din blogg och läste i ett inlägg längre ner att ni inte skulle ha säng till bebisen utan ett babynest istället. Tänkte bara hinta om att enligt socialstyrelsens föreskrifter rekommenderar de verkligen inte att du har en bebis i sängen oavsett. Det är så lätt att den får täcket över huvudet tillexempel, oavsett om den ligger i sängen eller i ett babynest. Jag arbetar själv på en barnmorskemottagning och för att förebygga plötsligt spädbarnsdöd är det regler/rekommendationer på att du alltid borde ha en spjälsäng och kan isåfall ha ett babynest i sängen så bebisen känner trygghet där. Du kanske tycker det är mysigt att sova i sängen, men vi rekommenderar aldrig aldrig att man gör det för det är egentligen livsfarligt och bara efter någon vecka gör bebisen täcken på mer rörlighet. Tänkte det kunde vara bra att veta med tanke på när barnmorskan gör ett hembesök, kan det vara en sak de kommenterar på. Ha det så bra!

  • Sandra says:

   Vi har köpt ett ”bedside crib” som man ställer precis bredvid sängen som har en nedfällbar sida (den mot vår säng). Den verkar jättesmidig! Då har hen en egen plats med jag kan ändå snabbt få kontakt och amma.

  • victoriatornegren says:

   answer: Uppskattar din kommentar men självklart har vi koll på denna del :)!

 • Sandra says:

  Hej! Jag är arbetsterapeut och vill därför tipsa dig om att besöka din hälsocentral eller någon rehabavdelning. Du får då en ordentlig bedömning över vad du behöver för handledsstöd. Antagligen betalar du bara för besöket, kanske 150-200 kr och får troligtvis handledsstödet gratis 🙂

  • victoriatornegren says:

   svar: Ja, jag får göra det om det blir mycket värre. Är så dålig på att ta tag i sådant bara, haha 🙂 Tack för tips.

 • Cecilia says:

  Finns massa billiga handledsstöd/skydd, tex denna på apotea för knappt 150:-, har själv köpt en likandan samt fick den skickad hem gratis till dörren dagen efter, superbra! https://www.apotea.se/futuro-classic-handledsst%C3%B6d-small

 • ule says:

  While I don’t plan to ever have children, this week by week in interesting to read. My friends who were pregnant (although they weren’t so many yet) didn’t really discuss it much with us non-parents.

 • Cissi says:

  Hej! Jag vill bara peppa dig med att jag också hade sån separationsångest över magen, men när bebis väl var ute så njöt jag såå av det och upptäckte alla fördelar med att få bli lite smidig i kroppen igen. Nu är jag höggravid igen och har njutit minst lika mycket av magen denna gången. Stort lycka till med bebis och kram!

  • victoriatornegren says:

   svar: Åh ja! Kommer säkert inte förstå hur jag kunde sakna magen när hon väl är ute, haha. Garanterat mysigare x1000 att ha henne ute 🙂 Tack snälla. Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *