+/- W. 49

Er feedback som jag får dagligen är verkligen guld värd. Era fina och kloka ord gör mig så glad. Jag beundrar varenda en av er som tar er tid att skriva något kort eller långt, en tanke, konstruktiv kritik eller komplimanger. Fått extra mycket av er denna vecka och jag blir så glad.

The feedback I receive daily is gold worth. Your nice and wise words make me so happy. I admire every one of you taking the time to write something short or long, a thought, constructive criticism or compliments. Got some extra of that this week and it makes me so happy.

Vi har varit på första delen av profylax-kursen och vi älskade den. Det var verkligen en kurs för oss! Utöver hur man ska öva på att slappna av så tror jag överlag väldigt mycket på inställning och tankens kraft. Kommer såklart ta med det under förlossningen. Ser jättemycket fram emot tisdag då vi ska på del två.

We’ve been on the first part of the prophylax course and we loved it. It was really a course for us! In addition to how to practice relaxing, I think in general a lot about the attitude and the power of your thoughts. I will bring that with me during the childbirth. Looking forward to Tuesday when It’s time for part two.

Bara TVÅ veckor kvar till jul! Kan ni förstå? Vi är redan tio dagar in på denna månad. December går så fort (både på gott och ont) men jag är glad för att det känns som att tiden går fort nu. Kan tänka mig att januari kommer kännas dubbelt så lång dock, haha. Vill ha februari nu!

Just two weeks left for Christmas! We’re already ten days in this month. December goes so fast (both good and bad) but I’m glad that it feels like time is running fast now. Can imagine that January will feel twice as long though, haha. I want February now!

Haft en så perfekt och mysig helg med syster och mamma i Köpenhamn. Jag ska lägga upp lite bilder från det! Blir såklart mycket gravidsnack med mamma dessa tider och det gör mig alltid lugnare och taggad.

Had such a perfect and cozy weekend with my sister and mother in Copenhagen. I’ll upload some pictures from it! Of course, a lot of pregnancy talk with mom these times and it always makes me calmer and more excited.

Jag är i någon slags övergångsfas nu till att behöva inse vad min kropp klarar och inte. Jag har ju märkt av mer och mer att små projekt blir mycket större nu för tiden och det gör mig lite stressad. Jag kommer behöva tänka steget längre från och med nu hur jag lägger upp jobb.

I’m in some kind of transition phase now to have to realize what my body is capable of and not. I’ve noticed more and more that small projects are getting bigger nowadays and that makes me a little stressed. I’ll have to think about how to plan my work better from now on.

Mörkret gör mig så trött. Gråa dagar är farliga för mig! Hoppas på lite snö snart så det blir ljusare utomhus.

The darkness makes me so tired. Gray days are dangerous to me! Hope we get some snow soon so it become lighter outdoors.

Trots att vi tog det väldigt lugnt i helgen så känns min kropp helt förstörd. Flygresan tog hårt på magen och all gång och aktivitet har såklart påverkat min foglossning. Men det känns på något vis skönt att få det svart på vitt, jag ska inte resa mer från och med nu. Min kropp säger stopp.

Even though we had a calm weekend my body is so sored. The flight took hard on my stomach and all the time and activity has obviously affected my pelvic pain. But it feels nice to get it black on white, I will not travel more from now on. My body says stop.

Det är så himla typiskt att man alltid ska fokusera på det lilla negativa när det finns så mycket positivt. Men jag kan inte låta bli att reagera på när folk dömer ut en som mamma så fort man säger/skriver något negativt om sin graviditet. Kanske därför man alltid bara fått höra positiva saker, för att ingen vågar prata om det negativa? Jag tycker det är superviktigt att prata om i alla fall och alla har rätt till sina känslor, positiva eller negativa.

It is so typical that you always focus on the little negative when there is so much positive. But I can not help to react when people judge one as mom as soon as they say / write something negative about their pregnancy. Perhaps It’s because of that, you only heard positive things because no one dares to talk about the negative? I think it’s so important to talk about it and everyone is entitled to their feelings, positive or negative.

11 Responses to “+/- W. 49”

 • Anna says:

  Så bra att profylaxkursen passade er! Låter som att den hade en lite annan approach än den jag och min sambo var på. Den kändes väldigt gammeldags som jag nämnde i en tidigare kommentar, men er verkar ju ha fokuserat på det viktiga, dvs avslappning och tankens kraft. På tal om det så finns det en bra app för mindfullnessövningar, Headspace, enkel och bra!

  Och det är klart att man ska få lyfta det negativa med en graviditet om man upplever något sådant, för det tror jag de allra flesta gör. Men oftast ligger fokus på att måla upp små rosa moln, och det är långt ifrån alla som upplever de där rosa molnen. Så det är väl jättebra om man kan prata om det som känns tufft, så att man kan få stöd och bra tips och hjälp från personer i sin närhet.

  • victoriatornegren says:

   svar: Jamen precis! Hört så mycket blandat, så det är kul att vi fick en bra “upplevelse” 🙂 Håller med!!

 • Jag tyckte outfiten du la upp på din instastorie med jeans och svart tröja var så fin 😀 En av mina absoluta favorit youtubers Samantha Maria fick sin lilla flicka förra året (jag gillar inte ens barn men hennes dotter är det sötaste jag sett!) men jag rekommenderar verkligen hennes gravid videos. Hon fick tråkigt nog så mycket hat för att hon precis som du valde att prata om de negativa sidorna. Inte enbart men hon kände att alla var så himla positiva hela tiden och hon kunde inte relatera. Hon fick också förlossningsdepression. Världens mysigaste personlighet har hon så rekommenderar dig start att kolla på hennes videos för ca 1 år sedan innan hon fick sin dotter 🙂

  Hennes vanliga kanal: https://www.youtube.com/user/beautycrush/videos?disable_polymer=1

  Hennes vlogg kanal: https://www.youtube.com/user/TheSammiMariaShow/videos?disable_polymer=1

 • Andrea says:

  Hej fina fina Victoria!!!! Så snygggg du är!!!
  Hur gammal är du? Och hur gammal är Erik?

  Kan du snälla skriva ett inlägg om hur du o Erik träffades o hur gammal ni var? Vem tog första steget?

  Finaste paret o finaste bebisseeeen kommer ni att få ❤️

 • Andrea says:

  En fråga till, när man beställer från Boozt? Det är ingen tull man betalar?
  Och hur tycker du storlekarna är på sidan, ska man kanske gå upp någon storlek?
  Är det lätt och göra retur på varor man beställt? (Förklara lite) 🙂

  • Hos Boozt är det gratis frakt vid köp över 499:- och gratis retur. Det tillkommer inga andra avgifter. Tull betalar du endast om du handlar utanför EU och om ditt ordervärde är över 2500:-. Handlar du utanför EU så kan du alltid få en momsavgift som är på 20% men säg att du handlar från USA/Kina för 2600:-, då får du betala 20% i moms OCH 25% i tullavgift så det kan bli väldigt dyrt.

 • Andrea says:

  Tack så mycket för ditt svar! Men en fråga till, är det svårt att lämna tillbaka saker man köpt? Är det komplicerat eller hur går det till? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *