Stretch Mark Belly & Breast Routine

Weleda Stretch Mark Massage Oil – Find it here (adlink)

 

Jag har fått mycket frågor om bristningar och som jag svarade tidigare så har jag inte fått några ännu.  Jag har även fått frågor om jag gjort något för att motverka dessa så jag ville tipsa om den här oljan från Weleda. Jag jobbar på min tredje flaska som jag smörjer in bröst och mage med varenda kväll och gjort sedan jag fick reda på att jag var gravid. Så roligt att det visade sig att mamma använt exakt samma olja under sina graviditeter. Finns även massa andra produkter från dem som jag vill testa. De har bland annat en olja som förbereder “down there” inför förlossningen som förebygger sprickningar och snitt (denna – adlink). Kommer börja använda den när förlossningen närmar sig!

Tåls att nämna att bristningar oftast är genetiskt och jag har ingen aning om oljan verkligen fungerar för det syftet, men jag tycker ändå det är mysigt att smörja in magen. Sedan undviker det att det kliar också som många upplever när mage och bröst växer.

I have received a lot of questions about stretchmarks and as I answered earlier, I have not received any yet. I have also received questions that I did something to avoid them so I wanted to tip about this oil from Weleda. You can find it online. I work on my third bottle as I use it on my chest and stomach every night and done since I found out that I was pregnant. So fun that it turned out that mom used exactly the same oil during her pregnancies. There are also lots of other products from the brand I want to try out. They have, among other things, an oil for “down there” that prevents cracks and cuts during childbirth (this one). I will probably start using it when birth is approaching!

To mention is that stretchmarks are usually genetic and I have no idea if the oil really works for that purpose, but I still think it’s so cozy to lubricate the stomach. Avoids that it also scratches as many experience when stomach and breast grow!

11 Responses to “Stretch Mark Belly & Breast Routine”

 • Gabriella says:

  Jag använde också den när jag var gravid med min kille, och jag fick inga bristningar. Dock hade jag hört att det är väldigt individuellt, det finns dem som använder oljor och får bristningar ändå och tvärtom. Men ärligt talat så brydde jag mig inte så mycket om jag fick bristningar eller inte, men det kändes bra att olja mage & bröst i med vad stackars huden går igenom. Jag använde också förberedelseoljan men tyvärr sprack jag ändå då jag födde med sugklocka. Men som sagt – Weleda är ett märke som jag var supernöjd med och lätt skulle använda igen om jag skulle bli gravid en andra gång. Trevlig helg Victoria!

 • Preggo says:

  Jag fick lite bristningar 6 veckor EFTER förlossningen. Tydligen har det mest bara med hormoner att göra. Det stör mig inte så mycket dock. Hoppas du slipper, du som jobbar mycket med att visa upp kroppen!

  • victoriatornegren says:

   Ja, hört att man kan få det! Så typiskt. Absolut, men tänker att allt är värt när det kommer till lilla bebisen 🙂

 • Ule says:

  You could use any plant based oil for that. I don’t think putting perfume (the perineum massage oil is scented) in vagina is necessary. I hope the massage works for you.

 • Johanna says:

  Jag har använt en svartvinbärsolja som är köpt på Life hälsokostbutik och jag har inte fått en enda bristning trots att jag är i vecka 39 *peppar peppar* 🙂 Men det sägs ju att det endast har med gener och hormoner att göra. Det kan ju inte skada att smörja in sig tänker jag 🙂

  • victoriatornegren says:

   svar: Åh, spännande! Ja, tänker samma. Sen om man får bristningar ändå är det ju inte hela världen :*

 • Rebecka says:

  Hej!
  Var är din fina morgonrock från?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *