MENU
16:08 | October 12, 2017

Is it a boy or a girl?

Pregnancy,Uncategorized


…It’s a girl!

 

När vi var på vårt rutinultraljud förra veckan så fick vi alltså reda på könet och det är 99% säkert att det blir en flicka! Jag och Erik hade ett tjejnamn klart sedan innan vi ens blev gravida, sedan insåg vi att vi måste ha ett killnamn också. Så vi hittade vi ett perfekt killnamn och har kallat bebis det sedan dess (säkert i två månaders tid). Innan det var det ett skämtsamt killnamn, så det har alltså alltid “varit en kille”. Just innan vi åkte till Maldiverna sa jag till Erik att vi måste neutralisera och kalla bebis en hon ett tag, om det skulle visa sig vara en just en tjej. Så sista tiden kallade vi bebis en hon och då började det kännas väldigt naturligt tillslut. Jag fick ändå en liten chock när vi fick det bekräftat. Lite separationsångest från vår lilla pojke vi trott legat där tror jag, haha. Så tips, ställ inte in er och kom fram till ett neutralt namn eller smeknamn att kalla bebis innan ni får reda på könet. Hur som helst så spelar könet inte det minsta roll för oss egentligen. Vi hittade bara ett för bra killnamn, haha. Nu har vi hunnit vänja om oss helt och det känns så underbart med en liten flicka.

Funny fact: Vi tog en bild med “boy” och en med “girl” skrivet i sanden. Vi visste ju inte då! Kan vara ärlig att säga att vi hade större fokus på att “boy”-bilden skulle bli bra och jag fixade till den på en gång efteråt.

When we did our routine ultrasound  last week and we got to know the gender! It’s a girl. Me and Erik had a girl name in our minds even before we got pregnant. Then we realized we had to figure out a boy name too. So we found the perfect boy name and have been calling our baby that since (for over two months). We really thought it was a boy! Before we got to the Maldives I told Erik we had to neutralize it a bit. So we called the baby “her” and her girl name the last two weeks before we had our ultra sound planned. I got a small chock when we got to know that it was a girl anyway though. I think it was some kind of separation anxiety from our little boy that we thought we had in there, lol. So, if you’re pregnant or will be some day, don’t call it a boy or a girl before you know. How ever the gender doesn’t matter at all for us, now we had some time to get use to call it a girl and it feels amazing! 

21 Responses to “Is it a boy or a girl?”

 1. Daniela on

  I just love following two (now 3❤️❤️) on IG. I hope you will get married soon, too. You make the most beautiful couple and your daughter will ridiculously gorgeous. All the best to the three of you!! ❤️❤️❤️

  Reply
  • victoriatornegren on

   svar: Ja, det kommer vi :) Vore så tråkigt om någon “tog namnet” innan, haha. Vet ingen som heter det nämligen!

   Reply
 2. Emelie D on

  Så fantastiskt att ni ska ha få en liten tjej – stort grattis 💕 Jag och min sambo väntar också vårt första barn (också en liten tjej 💕🙌🏻) med beräknad ankomst i mitten på februari, såå mysigt! Ska bli så roligt att följa er resa när det inte skiljer så mycket mellan oss! Än en gång, stort grattis till hela er lilla familj – vilken otrolig resq vi har framför oss!

  Reply
  • victoriatornegren on

   svar: Åh, vad roligt. Då gör vi verkligen samma resa tidsmässigt. Spännande! :) Uppdatera gärna mig också om din resa, så kul! KRAM

   Reply
 3. Malin on

  Åh, en tös! Grattis till er 💕 Hur har du mått under graviditeten hittills? Trött? Illamående? Humörsvängningar? Kram!

  Reply
 4. P :) on

  Hej Victoria!
  Grattis till er😍😍
  Jag undrade bara ifall du kunde göra ett inlägg om träning under graviditeten!
  Jag har sett många personer, mer ”kända” som tränar när de är gravida och blev nyfiken på hur det funkar och hur mycket man egentligen kan anstränga sig när man är gravid!
  Kram

  Reply
 5. Frida on

  Stort grattis!
  Jag undrar hur ni skyddade er mot myggor på Maldiverna? Det finns ju en liten risk för zika myggor där och jag ska dit med min partner. Var det något ni tänkte på? Jag känner mig väldigt orolig även om risken inte är så stor just där.

  Reply
  • victoriatornegren on

   Svar: Frågade runt massor kring det där och det var liksom SÅ liten risk. Mailade alla hotell innan och de hade typ inte ens sett mygg där, utan hade haft flera som var gravida som nyligen besökt dem. Men jag såg till att bära långa byxor och massor med myggmedel. Men såg ingen mygga på hela vår vistelse :)

   Reply

Leave a Reply

 • (will not be published)