When I got to know I was pregnant

När jag fick veta att jag var gravid

Vi bestämde ju oss för jag skulle sluta med p-piller och jag fick sådan extrem mensvärk. Jag brukar ha lite känningar, men detta var verkligen kraftigare än vanligt. Jag har ju använt p-piller i flera år, så jag tänkte att det kanske kunde bero på detta. Erik tyckte så synd om mig!

Detta pågick från och till i flera dagar och jag bara väntade på att min jäkla mens skulle komma någon gång så jag kunde sluta ha så himla ont. Jag gick över flera dagar efter när den borde ha kommit, men jag tänkte att den säkert rubbats lite i och med att jag just slutat med p-piller. Jag tänkte inte ens tanken på att det kunde vara på grund av att jag var gravid. En kväll hade jag så ont att jag inte kunde somna och jag fick bara för mig att googla ”mensvärk vid graviditet” – och rätt som det är visar det sig vara ett av de vanligaste första symtomen. Nu är det ju inte mensvärk utan molvärk som det her och det beskrevs som mensvärk x1000, haha.

Jag tänkte fortfarande att det inte kunde vara möjligt men bestämde mig ändå för att köpa ett graviditetstest dagen efter. Jag hade sovit hos mamma och Erik hade sovit hos hans föräldrar hemma i Umeå. Jag åkte och köpte ett test och testade själv och så visar sig ett plus. Blir HELT i chock och skickar en bild på stickan till min syster. Hon ringer upp direkt och bara ”men gud, vad händer?!”. Jag svarade att jag nog måste gjort någonting fel. Jag har aldrig tagit ett graviditetstest förut så jag var osäker på om jag gjort rätt. Hon frågade vad Erik säger och jag inser att jag kanske borde ringt honom först, HAHA oups. Så roligt att min syster visste att jag var gravid före min pojkvän. Ringer i alla fall upp Erik på en gång och berättar att jag fått ett plus på ett graviditetstest men att jag kanske gjort fel så han måste köpa fler och komma med dem. Erik svarar ”men du måste väl inte ha precis nu? Du kan ju inte vara gravid nu ens”. Jag blir så less efter att jag försökt förklara ett par gånger och Erik fortfarande inte hänger med. Avslutar med – ”men vad är det du inte förstår? Köp fler test och kom NU”. I efterhand visar det sig att Erik har tagit för givet att jag redan fått min mens då jag klagat så mycket över mensvärk, så han trodde jag bara fått för mig något och visste inte heller att plus betydde gravid, haha.

Erik köpte tre tester och jag använde två på en gång. Jag bad Erik läsa vad som betyder vad och jag får plus på båda stickorna. Vi blir SÅ glada och kramar varandra och jag höll just på att börja gråta av lycka då mamma kommer in genom dörren. Där står jag med stickan i ena handen och ett glas kiss bredvid (ok, typ). Så jag slänger ner stickan i byxan och häller ut kisset fort som fasen. Blir så stelt och mamma bara ”vad gör ni egentligen?”. Vet inte vad jag svarar men jag och Erik åker iväg efter ett tag. Väl i bilen så får vi ut oss allt. Vi hade ett test kvar som visar hur många veckor man är gången. Jag får maxresultat och det visar sig att jag varit gravid i 5 veckor.

We decided that I should quit with my birth control pills and I got the menstrual pain from hell. I use to feel a bit but not this much. On the other hand I’ve been using birth control pills since nine years back so I figured that was the reason. Erik felt so bad for me!

I felt this pain for around two weeks back and forth and I just waited for my damn period to start so I would get rid of this pain. If I calculated it all right I should have got it over a week ago. Again I thought it could be because of the birth control pills. I didn’t even for one second thought that I was pregnant. Then one night I just couldn’t sleep and I googled ”menstrual pain + pregnant”. And there the answer was. Explaining that one of the first and most common symptoms when you’re pregnant is like an menstrual pain x1000.

Still there I didn’t believed that I was pregnant but I had to buy a pregnancy test the day after. I slept at my moms place and Erik at his parents in our hometown. I went to buy a pregnancy test and took it all by myself and then a plus sign showed up. I took a picture of it and did send it to my sister. She called me right away and was like ”omg” ”what does Erik say”.. When I realized I haven’t even contacted him. SHOCK! So my sister actually new I was pregnant before my boyfriend and father of the child, lol. How ever I called him and told the story and told him to buy some new pregnancy tests because I didn’t know if I got it right. He was like ”but you don’t need them now do you?”. I was like hell yeah, this second. But he still didn’t get it! I got a bit upset and just told him ”buy some new pregnancy tests now I get here, ok?”. So he bought three more pregnancy tests and I did use two of them right away and they both showed the same result. I was pregnant!

We just hugged and kissed each other and I was just about to start to cry when my mommy gets home. So there I was with a pregnancy test in one hand and a glass of pee in the other (not really but). So I just threw the pregnancy test into my pants and did run to the kitchen and poured out the glass with pee. And then we had to pretend like nothing for a while before we went out in the car and took it all out. I did the last test the day after where you can see how many weeks you’ve been pregnant. I got the maximum and I had been pregnant for 5 weeks.

32 Responses to “When I got to know I was pregnant”

 • L says:

  Åh vilket härligt inlägg 🙂 Grattis!!!

 • Men <3 Alltså jag sitter här med världens leende 😊😍 Älskar att läsa om detta, roligt att ni vill dela med er 😊

 • Eve says:

  Hi, just out of curiosity and being asked all the time when I’m planning on having kids by people around just cause i have a same partner for 11years.. Why r u having a kid in such a young age (in case you are 25, if I’m wrong then I m sorry) and promising career? I read both stories yet they seem to be kinda confusing and don’t tell much.

  • victoriatornegren says:

   answer: No, I haven’t told any story about that part yet. I’ll be 26 when the baby is planned, yes. I don’t see how a kid would affect my career in a bad way honestly 🙂 I see it as perfect timing because of our working situation. We set our own schedule which is an unique opportunity for us and our baby.

  • N says:

   25-26 istnt really “such a young age”..A womens fertility declines after 30.. cant believe people consider 25,26 a young age for having children, a young mother to me is a 19 year old..

 • Hanna says:

  Alltsååå åh vad härligt det var att läsa detta!! Kommer också ihåg känslan 🙈 man fattade ingenting och tror min sambo läste innehållsförteckningen 10 gånger ifall jag gjort något fel. Sen köpte vi också testet med antal veckor och då kändes det ”på riktigt” 😂🙏🏼 Jag kissade i en av hans kaffekoppar och varje gång någon är på besök hos oss tänker vi alltid ”undra om det är min kissmug du dricker ditt kaffe ur nu” 😂

  • victoriatornegren says:

   svar: Nämen jag veeeet! Så galet. HAHA ja, stackars mamma som är ovetandes om vilket glas 😉

 • Cornelia says:

  åååh va mysigt, grattis!! tänkte bara höra om du vet vart man kan hitta din levis vintage kjol från na-kd då den är slut på deras hemsida eller om du har tänkt sälja din köper jag den supergärna!<3

  • victoriatornegren says:

   svar: Tack snälla! Åh, mitt tips är att ställa dig i lista så du får notiser när den kommer in i storlek igen. Annars kika på Ebay! Kommer inte sälja min, kommer förhoppningsvis komma in i den igen 😉

 • Nanna says:

  Omg your baby will be prettiest baby in the whole world really ! My big congrats to you ! And have you already figured out the name ?

 • Kajsa says:

  I am so happy for you and Erik! I have followed you for years now and this gives me so much joy. Congratulations and I am so excited for your adventure. xoxo Kajsa

 • Figi says:

  Congratulation! You are a beautiful girl, and I hope you are really happy! 🙂

  I don’t want to be rude, but I would like to ask two questions:
  – Why didn’t you get married first? OK, you wanted a baby immediately, but life is not like this, you are not a child anymore. What do you think the baby will feel about this when she/he will be a teen? If you wanted a baby so badly, then get married, move together (LIVE together, not just travel everywhere like life is all about rainbows). I hope your relationship will survive this, because you two are really cute anyway.
  – Could you double check the English parts of your translations please, because people have to read like 3-4 times a sentence, since it doesn’t make any sense. I would like to know your stories, but it is really hard to understand. There are some parts I literally have no idea, what you wanted to write (“buy some new pregnancy tests now I get here, ok?” -> ???????????????), there tons of mispells (“she now” – you mean she knows). Your previous posts are the same. We don’t get half of your stories. Do it with good English, or don’t translate, because it’s waste of time – we don’t understand. Also, your pregnany Q&A is controversial with this new post.

  P.S: at these comments I saw another English comment which says that your posts are “kinda confusing and dont tell much”. She doesn’t understand what you are writing either. She wrote “sorry if you told us the answer already” – because she didn’t get what you are writing.

  I hope you will take it as an area to develop, and wish you the best,
  FIgi

  • victoriatornegren says:

   answer: Sorry about that, I’ll make sure to not stress through my next translations. Why we didn’t got married before is because we don’t see that as a priority in our lives. Everyone is different you know! I don’t think a marriage says so much about our relationship, I think getting a baby together says more. I wouldn’t mind getting engaged though!

  • Una says:

   Hello Figi. I think you are actually being rude.

   ‘– Why didn’t you get married first? OK, you wanted a baby immediately, but life is not like this, you are not a child anymore. What do you think the baby will feel about this when she/he will be a teen? If you wanted a baby so badly, then get married, move together (LIVE together, not just travel everywhere like life is all about rainbows). I hope your relationship will survive this, because you two are really cute anyway.”

   Every relationship is different. She is not a child anymore, and she knows that. She is ready for a baby obviously. You are not supposed to get married before you decide to have a baby and it’s not your decision to make how she plans her life. How do you think the baby will feel when she/he is a teen? I’m pretty sure it will be the happiest teen with them as parents. It’s really a no big deal anymore if your parents are not married when they have you. And I’m pretty sure their relationship only gets stronger when the baby arrives 🙂 Stupid comment.

   I’m trying to have a baby with my boyfriend. We are not married, and are not planning to any soon. I will not have someone judge me for that. It’s rude.

  • Lisa says:

   My parents aren’t married and they never were, still they are together and happy. Actually I think that’s really cool, even though it’s still something special (I don’t know someone else who ist in the same situation). We live in the 21st century and a marriage ist no need anymore.

 • Leila says:

  This story made me laugh! What great luck for you two to get pregnant so quickly, congrats! When is your baby due? My baby’s due in February 🙂 I tested at 5 weeks too. I told my husband over Skype because he was overseas, and I’m terrible at keeping secrets haha.

 • L says:

  Hej! Stort grattis till graviditeten! Kanske du kan ha en liten frågestund om ämnet? Jag och min kille har bestämt oss för att skaffa barn, efter första försöket fick jag min mens idag. Så besviken jag blev! Visste inte att jag ville detta så mycket? Skulle vilka veta (om de ej är för privat) om ni fick försöka länge? Kram

  • Sandra says:

   Hej. Jag måste bara svara på hur det var för mig. Jag trodde att det skulle fungera snabbt och enkelt, men vi fick göra många försök och efter att det inte fungerat i ca 1 år så fick vi undersökt att mina äggledare är stängda (därav att det inte fungerade), och gick vidare med IVF. På vårt andra IVF:försök blev vi äntligen gravida! Så, räkna med att det kan ta minst ett år och att det kan vara helt normalt 🙂 Det är jättefrustrerande när man så gärna vill, vi vet.

  • victoriatornegren says:

   svar: Tack snälla! Om du klickar på kategorin “pregnancy” så kommer flera inlägg och också svar på en frågestund 🙂 Förstår din längtan men stressa inte, det kan påverka negativt :* Försök att bara låt det hända! Kram och lycka till.

 • Anna says:

  Åh vilket underbart inlägg! Så himla kul att läsa om din graviditet och era känslor kring det. Ni är så otroligt fina ❤️

 • Michelle says:

  Congrats! Wish you all the best! I think you‘re in the perfect age for a baby and I would love to be a young mum in a few years too 🙂 And a marriage says nothing about if you‘re good parents or not (in my opinion).

  I would be very intrested in which pill (name) you took before your pregnancy because you get pregnant so fast? 🙂 Many people I know need years to get their baby after BC pill and also have problems with their hormons because of it (even after less than 5 years).

 • Alexandra says:

  Hej fina du! Stort grattis till er tillökning (inom kort) 🙈 är lite nyfiken på vilka p-piller du tog och ifall du upplevde några biverkningar? Uppskattar svar.
  Kram, Alexa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *