My Pregnancy Story

Jag kan vara helt ärlig och säga att jag bara för ett drygt halvår sedan inte hade kunnat föreställa mig att jag skulle sitta gravid här idag. Jag har aldrig riktigt haft en längtan efter barn (vilket känns så sjukt att tänka på nu). Inte så att jag känt att jag inte vill ha barn, men bara att det känts väldigt långt borta och varit en lite ångestladdad tanke. Erik är helt tvärtom men vi hade båda pratat om att vi i alla fall skulle försöka innan han fyllde 30 (han är 28 nu). Nog långt bort för att inte behöva tänka vidare på det helt enkelt. 

Så kom det en vecka och jag kommer ihåg dessa samtal så väl. “The magical week”, haha. Jag pratade med min syster i telefonen och vi kom in på barn. Som alltid när det kommer på tal om barn svarar jag att jag inte kan föreställa mig ett barn i mitt liv, att det känns så himla långt borta. Tror till och med att jag sa att “nej gud, ett barn hade förstört mitt liv” (så hemskt, haha).

Någonstans i allt detta måste min biologiska klocka ha börjat ticka. För bara några dagar senare så kom vi in på det igen och jag kunde för första gången föreställa mig ett liv med barn och känna mig glad och förväntansfull kring det. Nu var det kanske inte riktigt inom denna tidsram, men det känns som att jag ena dagen sa två år, andra ett år och tredje ”jag vill ha barn nu”. Och så galet att det kan ställa om så, från en vecka till en annan i princip. Sån underbar känsla! Trodde aldrig jag skulle få uppleva den. Från att ha gett mördarblickar till barn på gatan till att komma på mig själv att le och typ vilja plocka upp barnet och ta med hem, haha.

Den tanken hos mig växte mer och mer för varje dag och tillslut var den så stark att jag bara gick in till rummet där Erik satt och sa ”jag tror jag vill ha barn nu”. Känns så töntigt att skriva men det känns verkligen som en uppenbarelse som träffade mig (så glad för det nu, inget har någonsin känts mer rätt). Men även om det är en känsla som kom snabbt så är det fortfarande ett beslut som behövde bearbetas. Vi pratade kring för och nackdelar och kom fram till att jag skulle sluta med p-piller, vilket jag gjorde ett par veckor senare så vi visste att vi var helt säkra på detta. Att få barn kan ta tid och vi tänkte att det säkert kan ta upp mot ett år och om det inte funkar tar andra processer också tid. Samt skönt för min kropp att inte behöva få i mig massa hormoner. Så jag slutade med p-piller och efter det skulle vi ta det som det kommer. Ingen press på något.

Knappt tre veckor efter att jag slutat med p-piller hade jag min ägglossning och blev gravid. Detta fick vi dock inte reda på förrän flera veckor senare, mer om det i nästa inlägg!

 I can be honest and tell you that I just for 6 month ago couldŋ’t imagine myself sitting here pregnant. I haven’t ever really had the longing for a child (which feels so crazy to think about now). It’s not that I haven’t felt that I didn’t want children, it’s just felt so far away. Erik on the other side, is the total opposite. It feels like he wanted a child since he was born, lol. However we had agreed on having a baby before he turned 30 (he’s 28 now). Enough years for me to not think about it. 

And then the magical weeks came. I talked to my sister in the phone and we started to talk about children. As always when it comes to this subject I always says like oh no, I can’t even imagine a baby in my life, it feels so far away. During this time, my biological watch must have start ticking. Because just a few days later I started to imagine my life with a kid and were excited and happy about the thought, for the first time ever in my life. It may not be the real story but It felt like I said 2 years one week, 1 year the week after and then ”I want children now”. But what an amazing feeling, I never thought I would experience it! And so crazy that it can turn so fast. From giving the evil eye to children on the street to smile and wanna pick them up and take them home, lol. 

That thought was just growing more and more for every day and then it was so strong that I just walked into the room Erik was sitting in and said ”I think I want a baby”. Feels so silly to write it but it seriously felt like a voice from above just telling me it’s time (so happy for that now, it never felt more right). We talked about pros and cons and we agreed on that I should quit with my birth control pills which I did a couple of week later, when we were 100% sure about everything. To get pregnant can take time and if it doesn’t work, other processes can take time too. And good for my body to skip all the hormones! So I quit with my pills and we agreed on just taking everything as it comes. No press on anything. 

Hardly three weeks later I had my ovulation and got pregnant. We didn’t found out about this until a couple of week later though! More about that in my next post :*

48 Responses to “My Pregnancy Story”

 • Julia says:

  Wow!!! Exakt samma för mig. Tänkt att jag typ aldrig velat ha barn till att helt plötsligt säga ”vi försöker nu”. Blev gravid ca 4-5 veckor efter att jag slutat med p-piller. Är i v. 31 nu, i december kommer bebis! <3

 • Una says:

  First of all, to congratualtions! I actually have a similar story. I knew I wanted having a baby one day, but it was always far away. My boyfriend was ready more than a year ago. All of a sudden this summer, I felt so ready for a baby. The more I talked about it, the more I wanted to try now. I just stopped taking my birth control a week ago and I have never been so exited, yet it feels just unreal to stop taking the pill right now haha. I know it can take some time, there’s always a chance it’s going to be really hard for you. But I hope I’m one of the lucky ones. Best wishes on your pregnancy journey, I’m exited to see it! <3
  xxx Una

  • victoriatornegren says:

   answer: Thank you! I knoowwww. So happy you started to feel that way too! Such an amazing feeling! I hope everything will go as planned for you guys <3 best of luck!

 • Hedda Borresen says:

  Stooort grattis <3 Men jeg skjønner ikke hvordan du klarte å skjule magen på alle bildene fra Maldivene?? Også plutselig har du bebbis-mage på siste bilde fra Maldivene?

  • victoriatornegren says:

   svar: Tack snälla! Magens storlek varierar typ från dag till dag och framförallt vilken tid på dagen. Så tajmade in helt enkelt 😉

 • ANNAWII says:

  Åhhh grattis fina Victoria!
  Det är helt fantastiskt att få bli mamma så du har verkligen massor att se fram emot ❤️

 • Helen says:

  Så roligt att få läsa dina/era tankar kring detta. Ska bli spännande att följa er resa.

 • X says:

  Åh nu har du fått dig en ny följare här på bloggen! Ser fram emot nästa inlägg.

 • Sofia says:

  Stooort grattis, så glad för eran skull! Jag och min sambo har också bestämt att vi ska försöka få barn och jag längtar så att få bilda familj med mannen jag älskar!
  Jag har läst din blogg i många år och det ska bli kul att få följa ett nytt kapitel i ditt/erat liv. Ni är så fina tillsammans.
  Kramar

 • Angelica Paresel says:

  Congrats to you and Erik ,you will make wonderful parents . I wish you both the best of luck and hope all goes well in the future ahead!❤️❤️

 • Fridis says:

  <3 så underbart!

 • Angiewhitey says:

  Congratulations beautiful!!!! I follow you since the beginning! And I couldn’t be more happy reading all that story!! Hugs and kisses to you and Erik! 😘❤

 • Jag minns än idag hur jag tipsade personerna på blogg.se att sätta dig på framsidan då jag tyckte du hade en så bra blogg. Några dagar senare så var du den första man såg när man skulle logga in. Jag minns dig i stylisterna, Modette, I´m Next och har hela tiden då och då tittat in för att se vad du har för dig. Jag känner så igen mig i din känsla. Jag har alltid sagt att jag ALDRIG vill ha barn men nu de senaste så har jag lite mamma feeling om man kan kalla det så? Jag vill ge dig och Erik världens största grattis och önska er lycka till. Hoppas du får en jätte fin/bra graviditet :*

 • ule says:

  Congratulations, I wish you a nice pregnancy and motherhood!

 • Caroline says:

  Grattis ! Så roligt att läsa , var exakt samma för mig ! Aldrig tyckt om barn osv. Sen t äffade jag min pojkvän o han ville bli pappa innan han blev 30 , vi tänkte med att det kunde ta upp emot 1 år då vi haft både vänner o släkt som kämpat med att bli gravida o vi blev det på en gång ! Har en dotter idag som snart är 1,5 år. Och det är det mest fantastiska jag vart med om! Som sagt innan man fick barn hatade man framför allt alla mammor som postade bilder o jämt pratade om sina tråååkiga barn, gissa vad man gör själv nu…. njut av den växande magen ❤️

  • victoriatornegren says:

   svar: Tack snälla! Haha men gud, typ exakt samma. Vad roligt! Haha nejmen alltså jag vet, tycker nästan synd om mina läsare som fortfarande är där. Det enda jag vill göra nu är ju att skriva om graviditet och dela massa sånna tips haha! Kram

 • Charissa says:

  First of all congrats with this great news. It wil be a beauty of an baby. I was wondering today, how do you think your lifestyle is with the baby?
  You both travel a lot. Donyou want to do that with the baby? And what if he has to go to school when he or she turns 4? Because you life from instagram and your vlog and that is the most traveling stuff.

  And how far are you yet? You look great with your little babybelly.
  Take care!

 • Charissa says:

  My reaction is gone, well Nevermind. Have a great pregnancy. Wish you all the best!

 • Nicki says:

  The warmest congratulations to both of you!!! And thank you for sharing this with us!! I love to hear all about it.
  Love, Nicki

 • Keisha says:

  Congratulations!! Wishing you two all the best on your little one to be!

 • Stina says:

  Åh GRATTIS!! Hade samma känsla som du. Ville inte alls ha barn men från en dag till en annan ändrades det. Är i vecka 24 nu och ska ha i slutet av januari så sla

 • Stina says:

  Åh GRATTIS!! Hade samma känsla som du. Ville inte alls ha barn men från en dag till en annan ändrades det. Är i vecka 24 nu och ska ha i slutet av januari så ska bli så spännande att följa dig också 🙂 det är en sån häftig upplevelse att vara gravid <3

  • victoriatornegren says:

   svar: Tack detsamma!! Haha alltså älskar att höra att jag inte är den enda. Så häftigt ju! Åh, härligt med vecka 24. Kram!

 • Mikaela says:

  Åh, så underbart. Stort grattis till er! Vi råkade bli gravida trots minipiller. Var absolut inte sugen på barn men när det väl hände bara vände det tvärt. Nu har vi världens finaste son på 7 veckor och livet känns komplett och helt fantastiskt. All lycka till er, kram!

  • victoriatornegren says:

   svar: Tack snälla! Jamen du ser, så magiskt hur kroppen fungerar! Vad roligt att höra att allt gått bra för er. Kramkram!

 • Jennifer says:

  Åh stort Grattis!!<3 Jag känner sååå igen mig i det du skriver om att inte alls vara intresserad av barn till att fyllas av kärlek och sån glädje så fort man ser en liten krabat haha. Jag är själv gravid i v12 med första barnet och känner mig själv just nu som ett barn som ser fram imot Julafton, samtidigt som jag är livrädd för att något ska gå fel. Ska bli superspännande att få följa din graviditet och höra mer om din pregnancy story. KRAM

  • victoriatornegren says:

   svar: Tack snälla! Och detsamma :* Jamen visst är det galet att det kan vända så! Men samtidigt helt underbart. Känner helt igen mig i dina känslor, finns liksom ingen balans. Kommer skriva mer om det senare. KRAM

 • Elena says:

  So happy for you! Have been following you for years and it’s so great to see that you will soon have your own little family 🙂
  Congratulations!! 🙂
  Love from Austria

 • sara says:

  Så himla kul för er! Grattis!!!

 • Grattis!! Så himla fin historia! <3

 • Andrea says:

  You’re my favorite blogger, since I opened instagram, I’m 5 months and a half pregnant, when I saw your picture saying that you are pregnant I feel so happy for you! Love your pictures and you look beautiful!! And so happy! How many weeks do you have?

  • victoriatornegren says:

   answer: Aw, thank you!! That’s amazing. Congratulations! I’ll answer every question asap :*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *