Baked Oat | Ungsbakad Gröt

bakedoat1 bakedoat2

Du Behöver/ You need:

5dl Grynblandning
1 tsk Vaniljpulver
1 tsk Bakpulver
1 tsk kardemumma
1/2 tsk salt
2 ägg
1/2 dl flytande honung
5dl osötad mandelgryck

Nötblandning/Mixture of nuts:

2dl nötter &/eller frön
3 msk kokosolja
2 msk flytande honung

(easy to translate)

 

Såhär gör du/ How you do it:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda grynblandningen med bakpulver, kardemumma, salt och vaniljsocker. Vispa ihop ägg, honung, mandeldryck och blanda med de torra ingredienserna. Häll i en smord ungsform (ca 24 cm i diameter). Nötblandning: Rör ihop nötter, frön med kokosolja och flytande honung. Fördela i formen och baka i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter. Servera ljummen tillsammans med valfria tillbehör. Jag valde hallon, färska fikon, björnbär och turkisk yoghurt. 

 

Alltså detta recept, jisses alltså. Världens godaste frukost typ! Hittade det på nätet för ett tag sedan och testade själv, valde dock att göra om det en del. Passar så himla bra jultider då man antingen har kanel eller kardemumma i den, jag valde kardemumma. Som nötblandning valde jag valnötter, mandlar, hasselnötter, paranötter och pumpafrön. Dessa kan man också blanda med rapsolja istället för kokosolja om man vill.

Om man inte gillar turkisk yoghurt så går det utmärkt att servera med mjölk i! Gröten blir som en superdupersaftig kaka och smakar så himla gott. Puss

________________________

English Translation: Put the oven on 175 degrees. Mix the semolina mixture together with baking powder, vanilla powder, cardamom and salt. Mix egg, honey, almond milk and then mix it together with the dry ingredients. Put it in a greased pan (24 cm in diameter). Nutmix: Mix the nuts, seeds with coconut oil and honey. Spred the mix in the pan and bake the oat in the middle of the oven in 30-40 minutes. Serve it lukewarm with whatever you like. I did choose raspberries, fresh figs, blackberry and turkish yoghurt.

__ 

This recipe is just amazing. Best breakfast! I found it online a while back and choosed to try it myself with some changes though. Perfect when it’s christmas soon because of the cardamom. As nutmix I choosed walnuts, almonds, hazelnuts, brazil nuts and pumpkin seeds. You can mix these with rapeseed oil if you don’t like coconut oil. 

And if you don’t like turkish yoghurt it tastes really good with milk in too. The porridge becomes la superduper juicy cake which tastes amazing. Xx

1 Response to “Baked Oat | Ungsbakad Gröt”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *