My Levi’s Jeans Guide.

levajs guide levajs2

 

Nu ska jag ta upp något som jag får mycket frågor kring. Förmodligen ett av det hetaste i modevärlden just nu och sedan en tid tillbaka, Levi’s jeansen. Jag har sökt efter det perfekta paret så himla länge nu och äntligen hittat en väg i denna Levi’s jeans djungel som jag tänkte dela med mig av.

The Fit – Jag har satsat på modellerna 550 (första paret) och 501 (två sista paren).  550 är en “mom”-modell som är högre i midjan, gylf, relaxed fit men ändå aningen avsmalnande i benen. 501 är en mer klassisk modell, raka ben, tightare, lägre midja och knappar (denna modell är den man ser mest av och flest även har som shorts).

The Size – Om man vill handla Levi’s Vintage måste man ha överseende med att storlekarna ser väldigt annorlunda ut. Bästa är såklart att testa men väljer man att köpa över nätet så rekommenderar jag att gå upp i alla fall två storlekar. Notera dock att detta inte gäller de nya paren och att vissa webshoppar även sätter storlekar utefter jeansen mått. Mina 501 har jag i storlek 28 för att få en lite girlfriend fit, men även ett par i storlek 26 för att få en så slim byxa som möjligt.

Where to buy – Nyproducerade 501 finns att köpa bland annat på Nelly (här). Jag röstar såklart dock för ett par vintage! Det finns att hitta på diverse second hand butiker såsom Beyond Retro och Urban Outfitters. Jag har köpt ett par från det sistnämnda och resten på Ebay. På Ebay har jag betalat mellan 200-400 kronor paret.  När jag handlar från Ebay försöker jag zooma in på lappen för att se den riktiga storleken eller läsa i texten om dom utgår från storleken på lappen eller skriver ny storlek grundat på mått. När jag söker efter ett par jeans på Ebay söker jag alltså både på min “riktiga” storlek och även två storlekar större och försöker kika på lapparna.

Lycka till!

/ Now I will tell you my way to find the perfect pair of Levi’s jeans. The Fit – I use the 550 and the 501. The 550 have a “mom”-fit with a high waist and more relaxed fit. The 501 is the classic one, a bit lower waist, shorter legs and more slimmed (also this pair most of us have as shorts).  The size – When you buy vintage Levi’s you need to go up at least two sizes. Where to buy – New produced Levi’s 501 you find in a a lot of shops but I do recommend the vintage ones. Those you can find on different vintage stores as Urban Outfitters and Beyond Retro. I bought most of my pairs on Ebay though. I always zoom in on the patch to see the real size. Some people change the size after measures and some don’t. I payed between 200-400 sek for each pair. Good luck :*

17 Responses to “My Levi’s Jeans Guide.”

 • Alyssa says:

  Love the 550!
  xx Alyssa
  visionsofnyc.blogspot.com

 • emmq says:

  köpte ett par 502 för några år sen som jag gjorde till shorts, fick dom för 42 kr(!!!) väldigt bra köp!

 • Matilda says:

  Bra inlägg! Skulle du kunna göra ett inlägg om hur du tränar när du tränar, vet att det inte är så din grej men t.ex om di springer så hur länge brukar du göra det eller styrketränar du istället?:)

  • victoriatornegren says:

   svar: Många som efterfrågat det så det kommer 🙂 Ska se till att ta med mig kameran nästa gång på gymmet!!

 • Jessica says:

  Perfect post, I have been looking into purchasing a pair and this helped so much, originally thought I wanted the 501s but now I think I like the 505s better ! Thank you so much <3

  XOXO
  Jess
  http://jessprainstyle.com

 • vanessa says:

  totally love levis jeans!

  TheVogueWord
  TheVogueWord

 • Chloé says:

  Which one is on the right side ?
  xx

 • M says:

  Från Ö till A butiken i Skanstull på Götgatan 105 har också ett hav med massvis 501’or på deras second hand avdelning i källaren, kostar 300 kronor styck.
  En riktig dröm! 🙂

 • jenaly says:

  This is great that you are writing this because I was just thinking about this as I am thinking of getting a pair.

  http://www.inmydreams.ca/

 • Lydia Joy says:

  Hej!
  Gäller det även för 501 i shorts?
  Skulle verkligen uppskatta svar.

  /Lydia

 • Sophia says:

  Hej! Jag letar efter 501 men blir helt förvirrad. Det finns flera olika modeller. Skinny osv.. jag vil ha medelhöga och tighta men lösare ner till så jag kan vika upp dem. Som de du har på bilden ser så bra ut. Vet du vad den modellen heter i 501? Haha tacksam för svar!!!🙏🏼🙏🏼

  • victoriatornegren says:

   svar: Levi’s har gjort en nylansering av modellen 501 som heter “skinny”. Haft dom på ett gäng bilder på senaste 🙂 Men låter som om det är vintage varianten du är ute efter. Då rekommenderar jag dig att kika på Ebay 🙂

 • jasmine Normark says:

  Hej 🙂
  jag vet verkligen inte vilken storlek jag ska ha, men i vanliga cubusjeans kan jag ha s och xs (om ja vill ha väldigt tighta) men jag vet inte vad det skulle bli i levis 501 jeans, dethär är mina mått
  Midja bakdel lår
  69.8-71.1 96.2-97.5 57.5-58.75

  (tog som exempel från levis midjestorleks guide)
  har kolalt på tradera och hittat massor av fina vintage levis 501or i storlekarna
  w26 L32
  ä3 1.69 cm lång

  tacksam för svar

 • Hanna says:

  Hej, nu va det här ett bra gammalt inlägg så jag men jag testar 🙂 Jag undrar om jag har 501 i shortsen hemma, kan jag ja jeans 501 också då eller vad går man på ? Tacksam för svar // Hanna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *