Tandblekning – Resultat

BeconfiDent.se

Efter många om och men skrev jag för ett par månader sedan ett inlägg om tandblekningen jag använt i lite mer än ett år. Fick och får en himla massa frågor angående resultat och eventuella biverkningar. Eftersom att jag då bara hade hållt mig till den lägre procenten har jag inte riktigt velat uttala mig om den starkare. Nu har jag använt den ett par omgångar och jag har inte upplevt något negativt som ilningar och dylikt. Tänderna blir alltså inte onaturligt kritvita, utan blir bara några nyanser ljusare och tar bort den “gula” känslan, precis som jag vill ha det! (Önskar man mer resultat kan man såklart använda den oftare). Jag har använt den ungefär 3-4 gånger med någon/några månaders mellanrum. Kan tänka mig att det räcker med färre omgångar för vissa då resultatet är utlovat att hålla i några år. Det är alltså en gelé man använder på tänderna med skena vilken man har på sig runt 40 minuter. Väldigt enkelt dvs! Den finns i olika styrkor, jag använde mig först av 16% och nu 22%.

Jag poängterar dock som i föregående inlägg att jag inte vill uppmana någon som inte haft tankarna på att använda hemmablekning, men för er som känner i behov av det vill jag rekommendera den produkt jag använder då jag upplevt önskat resultat och inga biverkningar. Tror jag fått med de flesta frågor nu, men har ni fler frågor så fråga här.

26 Responses to “Tandblekning – Resultat”

  • Cecci says:

    Vad har du för storlek på din skinnjacka från Carlings? 🙂 Och hur tycker du att den är i storleken?

  • Emmie says:

    Haha har i min sån blekning nu 😛
    Den är riktigt bra!

  • Therez says:

    Var försiktiga med produkter man köper över nätet där det inte står angivet vad de innehåller. Det finns oftast inga studier bakom dessa. De skriver att det är samma saker som vi tandhygienister och tandläkare använder på klinik men det är det inte. Det vi använder på klinik är godkända av socialstyrelsen och finns dokumentation kring. 🙂

    Tycker dessutom att det känns lite läskigt att de inte ens kan stava det verksamma ämnet Karbamid peroxid rätt. 🙁 De har skrivit Karbamid paroxid. Ha ha.

    Therez (Tandhygienist)

  • Maja says:

    Hur mycket kostar det?:) grym blogg!

  • alva says:

    oj vad sponsrat inlägg…

  • julia says:

    är väldigt sugen på tandblekning, men jag tänkte va är det för pris på denna? och vart köper du det?:)

  • Mette says:

    Har du købt det online, eller???

  • INGRID W says:

    man kanske skulle testa då..

  • Pau says:

    Hopefully you don’t mind that I wrote a small blog post from you. (: See it from here:

    http://www.photostatement.com/2011/06/inspiration-victoria-tornegren.html

  • Emma says:

    Alltså de står ju på deras hemsida att ett paket räcker till 30 behandlingar. Om jag då ska bleka, bleker man många gånger då? Eller typ en gång varje månad eller vid behov? Hur länge varit ett sånt paket för dej?

    • victoriatornegren says:

      Emma: Man bleker efter behov 🙂 Paketet håller upp mot 2 år tror jag det står på förpackningen. Resultatet försvinner ju lite efter ett tag, och då kan man fylla på mer. Sen kan man ju alltid dela med syskon eller så, följer ju med 3 skenor.

  • Maja says:

    Hej alla,
    Jag jobbar på en skönhetsklinik och jag bleker i genomsnitt 2 patienter om dagen. Jag önskar jag kunde säga att hemmablekningar är dåliga men “tyvärr” fungerar dom ofta lika bra som våra. Det finns givetvis dåliga produkter på nätet också men så länge det används rätt och enligt instruktionerna så är allt OK. Och glöm inte att majoriteten av tandläkarna föredrar att sälja blekgelen så patienten får göra det hemma…

  • Igor says:

    Använder du eltandborste med Oral-B 3D White vanligtvis eller klarar du dig med vanlig manuell tandborste och beconfident?

    Jag har själv fått testa på “GUM” på dentalmässan i Köpenhamn för någon vecka sedan. GUM ger en omedelbar effekt, skadar inte tänderna, men tar heller inte bort permanenta missfärgningar.

    Om man röker/snusar eller dricker kaffe/te ofta så är GUM bra för att ta bort de “fräscha” missfärgningarna.

    Men använder man Oral-B 3D White och i kombination med Pepsodent White så funker det bra att hålla tänderna vita tycker jag. Å andra sidan så varken röker eller snusar jag.

    Det är därför jag är nyfiken hur du gör? (:

  • Bojan says:

    Sån skulle jag vilja prova! Men har tusan inte råd! Usch hatar mina lite lätt gula tänder!

  • Lala says:

    Alla vill ju ha fina vita tänder, och det är bra att du inte känt några biverkningar än. MEN, tandblekning skadar tändernas emalj sjukt mycket! Min faster hade använt en simpel denivit-tandkräm i ett år och fått ett hål MITT I tanden

  • Provade det där hemma en gång, fick världens sår på tandköttet 🙁

  • SannaMannaGryn says:

    Jag har blekt tänderna hos tandläkaren och då fick man hem en gel som användes precis som denna. Nackdelen var att tandskenan man formade hos tandläkaren (och fick vänta en vecka på) täcker endast tänderna, så gelen sköljs bort av salivet under blekningstiden. Dessutom var det sjukt dyrt!
    Hade jag vetat att Beconfident fanns hade jag köpt det där innan. Använder det nu och funkar lika bra (men skenan bättre) än hos tandläkaren.

  • Anonymous says:

    Hej, jag undrar om man kan bleka tänderna när man har ett tandsmycke? man vill ju inte att det ska förstöras!

  • Anna says:

    Tandblekning skadar inte tändernas emalj, dvs om man använder en blekning som innehåller “rätt” verksamma ämnen, finns ju oseriösa företag som inom alla branscher, därför är ju det bästa om man rådfrågar sin tandläkare/tandhygienist först så att man vet vad man ska leta efter. Tandkrämer med whitening effekt innehåller däremot slipmedel vilket sliter på emaljen.

  • karin says:

    passar skenorna på både övre och undre tandraden? tacksam för svar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *