Nytt löshår

Hårträns (äkta löshår) färg nr 613#, 50 cm. Clip on set kit – Blond (nål, clips och tråd). Allt från Rapunzel (det absolut bästa håret jag provat på)!

Har lite fakta och tips om mitt löshår i ett par inlägg nu, men dyker ju upp fler läsare och fler frågor och det gör mig bara glad om jag kan besvara dem. Jag använder mig av en hårträns vilken jag sedan mäter upp och klipper av efter längden mellan öra+öra x2. Dvs att jag mäter längden mellan de övre delen av öronen och klipper sedan en dubbelt så lång “bit”. Denna bit syr jag först ihop dubbel med enkla stygn för att sedan sy fast 3 clips. Ett på vardera sida av biten och en i mitten. Hur man väljer att sy, mäta och klippa sitt löshår har helt upp till var och en och vilket resultat man vill uppnå. Jag som redan har rätt långt och tunt hår är alltså bara i behov av en längd, dubbelvikt (enligt min smak). Samtidigt som en annan med tjockare och kortare hår är behov av kanske 2-3 rader. När man använder sig av samma metod som jag, dvs clips så tar man alltså ut håret på kvällen och innan man duschar. Detta ger med sig ett hår som håller lite bättre än ett hår som sitter i hela tiden. Sedan kanske det inte alltid är snyggast med löshåret i (stram uppsättning tex). Självklart kan andra metoder passa ditt hår bättre. Men jag rekommenderar denna starkt, kanske för den som vill prova på, för att sedan gå över till något annat – nagelslingor tex.

Kom ihåg att håret är behandlat så tvätta det en gång innan för att uppnå ett så naturligt resultat som möjligt. Jag tvättar alltid mitt hår med silverschampo innan jag använder det och klipper det upp till 5-7 cm. Sedan är det bara att börja platta och locka eller det man vill göra. Finns även klara Clip-on set (dvs längder med påsydda clips och utmätade för bästa resultat). Frågor?

26 Responses to “Nytt löshår”

  • IDA says:

    Älskar också clip-ons. Hade keratinvax förut, kan ju säga att det är onödigt dyrt samt höll det inte länge eftersom jag duschade håret varje/varannan dag.

  • mathilda says:

    vad kostar det? puss

  • Frida says:

    Vart har du köpt det? 🙂

  • miriam says:

    Tänkte bara tipsa om att dom sätter in löshår nästa vecka gratis på draggen, fast de är inte clips utan sånt som sitter i hela tiden.:)

  • michaela says:

    kan du inte visa före och efter-bilder på när du har satt i löshåret?

  • elisia says:

    vad kostade ditt set, med håret, clipsen, tråden och allt? 🙂

  • martina says:

    Hejdu!:) tänkte börja med att säga att din blogg är väldigt inspirerande och så sen hade jag en liten fråga:)
    När du färgar ditt hår hur länge har du då i färgen? 🙂
    Kram/Martina

  • Lottis says:

    Hej! Har en annan hårfråga, angående frisyren som du gjort ett videoklipp på. Du tvinnar alltså håret och “bygger in” slingor allt eftersom du tvinnar? Gör du det både ovanför och nedanför det tvinnade? Eller bara på ena sidan? Svårt att formulera,hoppas det gick att förstå iaf! Trevlig blogg, you go girl! 🙂

    • victoriatornegren says:

      Lottis: Ja, tänk att du gör en inbakad fläta, men bara med två “hårklungor”. Haha, oj vad svårt att förklara. Men jag tar mer som över ifrån 🙂 Vetu, jag fixar en video där jag visar nära på hur jag gör. Kram!

  • Marielle says:

    Skulle du kunna länka just den sorten som du köpte? Har sökt runt lite på deras hemsida, men hittar inte något som stämmer exakt…

  • lonn says:

    Hur mycket kostar det ? kram 🙂

  • Sara says:

    Hur vet man vilken som är en egen färg och finns det retur om man får fel färg

    • victoriatornegren says:

      Sara: Det finns en färgkarta man kan beställa om man vill. Men annars kan man alltid beställa två, sedan lämna tillbaka den som inte passar. Förpackningen är genomskinlig och det går att avgöra genom den om det är rätt eller fel färg. Så bara förpackningen är obruten så är det bara att skicka tillbaka!

  • Marielle says:

    Tack så mycket! Ett par frågor till bara, kan man färga håret eller blir det “förstört” då? Och hur länge “håller” håret på ett ungefär? 🙂

    • victoriatornegren says:

      Marielle: Nej, det går bra 🙂 Men håret får ju ingen näring som ett vanligt hår som sitter fast på huvudet får, eller vad man säger, haha. Så kvalitén blir ju sämre och det går inte tillbaka. Men jag vet några av mina vänner som färgat och hållit på, gick superbra!

  • Lottis says:

    Åh, gör gärna det! Ser fram emot videon 🙂 kram

  • Elin says:

    Hej.
    Jag läser din blogg varje dag, så himla bra och givande är den.
    Blev så glad när jag såg detta inlägg om att du hade slaffat löshår. Själv så använder jag också löshår, som jag har i en trens. Jag sover inte i det.
    Jag både lockar det och plattar det, men blir så besviken på alla de löshår som jag har haft då de alltid blir trassliga, mister sin lyster – ser nästan ut som ett spindelnät. Tänkte bara fråga, hur behandlar du ditt löshår? Hur sköter du det så att det fortfarande ser ut som nytt? Sköt om dig, kram!

    • victoriatornegren says:

      Elin: Vad kul, tack! Jamen då har vi ju samma. Alltså mitt blir ju också lite slitet, men brukar ändå kunna ha mitt ungefär 3 månader utan problem. Har tyvärr inget knep riktigt 🙂 Men tvättar det max 2 ggr och försöker använda så lite produkter i det som möjligt. Hårspray är ju tex något som bidrar till att håret blir sådär tjorvigt och tråkigt.

  • Matilda says:

    Hej!
    Jag har också löshår – hårträns med clips och gör exakt likadant som du haha, har samma färg och har alltid i silverschampo innan användning.
    Nu till frågan, har du någon gång haft nagelslingor eller annat dylikt, isåfall hur funkade det?
    Kram

  • Anonymous says:

    Hej victoria, vill bara säga att du är sjukt söt o din blogg är underbar…funderar också på att skaffa clips men är lite orolig att färgen ska bli fel, om jag ser att färgen är fel får jag betala frakt när jag skickar tillbaka det?

    • victoriatornegren says:

      Anonym: Åh, tack. Ja, bara förpackningen är oöppnad (den är genomskinlig). Annars kan man alltid beställa prover 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *