Undrar..

Såg att denna låg ute på Freshnet. Antar att det är kopplat till Minoutfit där jag blev “Elins val”. Men jäkligt märkligt att de får använda den i reklamsammanshang utan min tillåtelse, eller? Man kommer ju inte direkt till min blogg när man klickar på bilden, utan till någon tävling med Coca Cola. Någon som vet?

55 Responses to “Undrar..”

 • karro says:

  sådär blev det med mina bilder som jag hade också, och inte blev jag utvald av elin inte! tror det bara blir så om man är inloggad på minoutfit.se eller något.

 • Anonymous says:

  om de inte har din tillåtelse att använda din bild så är det bara att anmäla.

 • klara says:

  usch. dom får lätt inte gör så. om du inte skrivit under något form av hemligt kontrakt förstås. stäm dom! ;p

 • sthlmstyle says:

  Föstår att Elin valde din outfit! Sååå snygg!! 🙂 Men konstigt med reklamen..hm..

 • Anonymous says:

  Hände samma för mig, så tror nog att det bara e så att man typ lagt upp bilden eller så…fast jag var inne på en annan sida när det hände men det e knäppt 🙂

 • Mia says:

  Hmm, they should have asked you, especially when it don’t go directly to your blog! Weird..

  http://thediamondsandstuds.blogspot.com/

 • Cecca says:

  Det kändes ju inte helt okej.. Du får kolla upp det där! Hoppas du får nåt vettigt svar ifrån någon!

 • Emma says:

  Men shit vad illa!! Är inte dina bilder copyrightade? Hur som helst så är det dålig internet-moral att göra på det viset.

 • lina says:

  glömde skriva in min blogg när jag komenterade i förra inlägget om att jag hade sett dig på stan:)
  skulle vara kul om du kollade in och skriver vad du tycker om den, och kanske lite tips om vad man skulle kunna skriva om om du orkar(a) kram

 • Not only is that odd (and illegal in the US at least) but what do you have to do with Coke anyway…Should probably send an email.

 • Linda says:

  Jag TROR att de ska va så att man helst ska skriva vart ifrån man lånat bilden, eller innan fråga om lov. Sånt där antar jag att du kan anmäla, du har inte ens bett om att göra “reklam” för coca cola eller att synas där.. så sånt där borde kunna anmälas!

 • Anonymous says:

  Kolla upp marknadsföringslagen. Det strider mot lagen om namn och bild i reklam. De måste ha tillfrågat dig först, så du kan kräva skadestånd.

 • Elin says:

  Verkar skumt. Om du inte har givit din tillåtelse borde du kontakta Freshnet eller Coca Cola direkt – det är annars olagligt för dem att använda din bild. Låt det inte bara gå obemärkt förbi! Lycka till, kram

 • Ellinor says:

  nej dom får inte använda din bild utan din tillåtelse!

 • Maria Hegg says:

  Om du har latt dem publisere bilde, kan de gjøre hva de vil med det 🙂

 • Bunny says:

  Det är bara för att göra dig uppmärksam på reklamen! Bilddagboken har liknande knep med sina reklamer. Det där hände mig på minoutfit igår, och jag är inte utvald av Elin 🙂

 • Malin says:

  Antadligen står det väl i avtalet (det som du godkänner när du kryssar i rutan “godkänner”) att minoutfit äger alla bilder som läggs upp på sidan (likadant som facebook) och äger då alla rättigheterna till bilden och får göra vad de vill med den. Men det är ju inte säkert, man måste läsa igenom alla avtal och sånt när man blir medlem på sidor.

 • Emelie says:

  Jag tror du godkänner att de får använda dina bilder när du blir medlem på minoutfit.se 😉

 • Malin says:

  Antadligen har de samma avtal som facebook, de bilder du lägger upp på sidan ägs av minoutfit.se och de äger rättigheterna och får göra vad de vill med bilderna.

 • åh du har nog rätt…!

 • Frida says:

  De blir så för alla som är inloggade på minoutfit.se. Bilderna visar dina två senaste inlagda outfits. Reagerade också på det igår. Bara du som kan se reklamen med dina bilder. =) Ingen annan.

 • Sandra says:

  Du är upphovsrättsman till dina bilder (de du fotat, inte de du är med på som någon annan fotat) om du inte kryssat i eller fyllt i något formulär som säger annorlunda.

 • Frida says:

  vet inte om förra kommentaren kom fram. Men det är bara du som kan se reklamen med dina bilder. Alla som är inloggade på minoutfit.se ser sina två senaste inlagda outfits i reklamen. Reagerade på samma igår.

 • Lilou says:

  Märkligt, försök kontakta dom. Känns lite fel ju.

 • Frida says:

  sorry, glöm allt jag skrivit innan. Såg det nyss också. Verkar skumt. Trodde det bara var kopplat till sin egen sida för att locka… Men om du är inloggad ser du dina egna bilder. Då är det Elin klings bilder som syns när man inte är inloggad.

  • victoriatornegren says:

   Var någon annan som märkte att jag var där, inte bara jag själv. Helt omöjligt att den skulle kunna vara kopplad till min användare 🙂

 • Lovisa says:

  Det där kan du anmäla

 • Lovisa says:

  Det där kan du anmäla. Jag skulle tycka det var okej om de hade nämnt ditt namn och blogg men här har de bara utnyttjat din bild.

 • Anonymous says:

  Kommer resultatet av tävlingen snart? 🙂

 • jennie says:

  Men det är ju så för alla !
  en såndär sak som ändras ,. ingen annan ser din bild på den. utan man ser sin egna

 • Caroline says:

  Alla bilder du tar (spelar ingen roll om det är din eller någon annans kamera) har du copyright på men är detta en sida du accepterat ett avtal med, t ex när man registrerar sig på sidor brukar man bli tvungen att acceptera ett avtal och där kan det ju stå vad som helst så du får kolla upp det med dem annars kan du kräva att de betalar dig för att de tagit din bild.

 • emma says:

  gud vad skumt, tror verkligen inte att man får göra så. fast iofs kanske det är något med att man gått med på min outfits användarvillkor eller något, då kanske dom får lov att använda bilden

 • Linnéa says:

  Anmäl!!

 • Elin says:

  När jag var inloggad på minoutfit så kom mina outfits också upp sådär. SÅ jag tror bara att dina egna outfits visas på sin datorn när du själv är inloggad så man ska bli lockat till att skicka in sina bilder till tävligen på cocacola.se som reklamen hänvisar till 😉

 • Ewezi says:

  Blev också chockad när jag såg att jag var med sådär, men sedan när jag loggade ut märkte jag att det bara var så för att jag var inloggad. Skumma knep verkligen ^^

 • Cissi says:

  Kanske är det så att bilden ägs av minoutfit? Borde stå i avtalet man brukar godkänna när man bli medlem.

  På t.ex. facebooks står det så och de äger alla bilder som läggs ut där och får göra vad de vill med dem så länge det inte är kränkande eller liknande!

 • Frida says:

  Haha ja, man måste ju passa på när man kan ;). Den är helt och hållet underbar! Både snygg och skön. Inte konstigt att det tog slut efter bara några dagar.. Isabel jobbar ju på Zara och hon är tveksam på om den kommer in igen, tyvärr.

 • Jasmin says:

  Jag kom också upp där med min senast uppladdade outfit. Hajade till litegrann, haha! Är som några andra här sagt, det är när du är inloggad på dig själv som den dyker upp. Ibland dyker “Elins val” upp på sidorna också, men då går länken till minoutfit och inte till Coca cola-grejen, så det kanske var det din vän såg?

 • sanda says:

  Hej!
  Jag är en tjej som haft acne i 6 år. Nu har jag efter mycket kämpande blivit av med allt. I ett inlägg i min blogg delar jag med mig av mina erfarenheter och tipsar om vägen till en renare hud! Inlägget är helt klart värt att uppmärksammas eftersom så många har liknande problem och skulle göra allt för att bli acne fria som jag!

  Inlägget kan läsas här: http://eemotion.blogg.se/2010/september/vagen-till-en-finare-hud.html

 • Erica says:

  Din bild syns när jag går in där och jag är inte medlem…

  “Copyright © Minout AB 2009. All trademarks and copyrights belong to their respective owners.
  Unless otherwise noted all work, images, films within this website are copyrighted and may not be reposted,
  nor redistributed without seeking permission from the copyright holDer. Legal territory: Sweden”

 • SANIA CLAUS says:

  hahah så där blir det för mig också, det är bara för att catcha din attention. när jag är inloggad så ser jag mina bilder ploppa upp där, så det är bara du som ser det!

  😛

 • SANIA CLAUS says:

  hahah så där blir det för mig också, det är bara för att catcha din attention. när jag är inloggad så ser jag mina bilder ploppa upp där, så det är bara du som ser det!

  😛

  och ibland kommer det upp bilder på elins val och sånt, som är aktuellt på sidan typ

 • Anonymous says:

  Mycket möjligt att det stått i avtalet du accepterade när du gjorde din minoutfit profil att dom får använda bilderna, och även sälja dem vidare.

 • Sara says:

  förmodligen har du överlämnat rättelserna till minoutfit när du laddar upp dina bilder, precis som på facebook. så, du kan inte göra någonting.

 • A-K says:

  Blir så för mig med, tror inte andra ser det 🙂

 • K says:

  Alltid när man registrerar sig på sådana hemsidor så står det ju användarregler eller något sådant (vilket jag aldrig läser). Det kan ju ha stått där att de har tillåtelse til lbilderna och så?

 • De lär ju vara så som det är på alla andra sidor, t.ex. facebook, bdb, lunar m.m. att om man laddar upp en bild där så blir de så att de har rättigheterna till bilderna och få göra vad de vill med dem och lalala :p a allt står där i användarkontraktsaken man aldrig läser :p hehe

  Sen så såg jag några kommentarer som sa att det var så för dem med. De drar säkert nytta utav att använda dina/era bilder så för de vet att man trycker där om det är en bild på sigsjälv :p
  /Amanda Eklund

 • Oskar W says:

  Enklast är om du läser igenom avtalet på minoutfit.se. Om det står där att man i och med medlemskap också medgiver att de kan använda ens bilder i reklamsammanhang är det ok. Annars får de inte ta bilder som Du själv har tagit och använda i reklamsammanhang utan ditt medgivande.
  Det är isåfall ett brott mot upphovsrättslagen 🙂

 • Nora says:

  ja var också med i reklamen så jag mejlade och frågade om det. då sa dom att om man är inloggad visas ens egna bilder i reklamen, men om man inte gör det visas elins val. 🙂 hoppas det hjälpte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *