Svar på frågestunden!

Utbildning, jobb och framtid


Vilket gymnasium går du på? Dragonskolan. Vilken linje går du på? Ledarskapsprogrammet, en samlinje med beteendevetenskaplig inriktning. Hur många poäng hade du för att komma in på den linjen? Jag hade 265 poäng men intagningen låg runt 185. Några härliga sommarplaner? I sommar blir det väldigt mycket resor med nära och kära. Jag och några vänner kikar just nu på utlandsresa till Magaluf. Sen hoppas jag på att få besöka huvudstaden ett par gånger, sen någon roadtrip kanske? Ska du sommarjobba, i så fall med vad? Jag vet inte hur det kommer se ut med jobb. Jag har aldrig jobbat på sommaren då jag tycker det är den bästa tiden på året och klarar nästan inte av att missa några soltimmar. Men för att jag ska ha någon sorts framtid så kanske detta blir en sommar med jobb, var vet jag inte men jag provjobbar just nu på Subway. Vad gör du om fem år? Om fem år bor jag nog inte kvar i Umeå, utan bor i världens finaste lägenhet med högt tak och ljusa färger i Stockholm eller någon lite större stad. Jag håller på med någonting av mina intressen, antingen mode eller journalistik.  Vad funderar du på att göra efter gymnastiet? Jag vill egentligen jobba, men har jag inget jobb så måste jag studera. Och då är jag sugen på Journalistiktjosan i Strömbäck. Stannar nog kvar i Umeå ett tag i alla fall. Kanske åker till Norge en sväng. Fick du jobbet du sökte? Vilket jobb var det? Ska jag vara helt ärlig har jag ingen aning om jag fått det eller inte. Jag var och provjobbade idag med två andra tjejer. På Subway är det!

Skönhet, mode och utseende

Vad är ditt bästa plagg för fest? En snygg oversize-tröja, gärna med något riktigt tight nertill och skyhöga klackar! Vilket är ditt mest använda plagg? Det måste nog bli mina vanliga hederliga tights, annars ligger nog skinnjackan på topp. Hur lång är du? Jag är 162 cm. Hur gammal är du? 18 år gammal (född 1991) Hur mycket väger du? Mellan 44 och 46 kilo (vill inte höra klagomål om min vikt, jag älskar mat och mår hur bra som helst) Favorit klädesbutik?Weekday, utan tvekan! Vad använder du för smink? Jag använder mig av Maybellines mineral foundation, cover all mix från make up store, ögonbrynsskugga från make up store (three brown color), transparent löspuder från Isadora, rouge från Make up store (blush) och Max factors Masterpiecemascara. Har du några bra sminktips? Använd alltid en foundation som är steget ljusare än din hy och jag rekommenderar starkt Three brown color och en snedställd pensel från Make up store, om du vill göra dina ögonbryn lite mer markerade. (Jag kan inte leva utan). Jag använder även en gammal mascaraborste och sprayar hårspray på den och fixerar brynen. Vad fungerar att alltid sätta på sig när man dragit ut halva sin garderob inför skolan? Ett par tights och något stickat oversize.  Vilket/vilka/skönhetsprodukter/ plagg väljer du mest att spendera mest pengar på? Skor och jackor är någonting jag kan lägga några extra hundringar på. Sedan hårvårdprodukter som schampo, inpackning och värmeskydd. Smink är jag inte så noga med. Hur är storleken på dina have2have-skor? De är nog rätt precisa, möjligtvis aningen mindre. Ligger du och väger mellan två, välj då det större. Favoritdesigner? Det måste nog bli Alexander Wang.
Skulle du kunna göra en “sminkguide”? Typ lägga ut steg för steg bilder på hur du sminkar dig? Det skulle jag absolut kunna göra, återkommer till det senare. Vilka plagg och skor tror du kommer vara populärast i sommar?  Vad kommer du köra på? (menar typ lack, skinn, paljetter, blommigt, spets, jeanstyger osv). Jag känner absolut för klumpiga skor, antingen kilklack eller lite kraftigare klack, och mycket platå. Jag tror att ett par ljusa slitna jeansskjorts och en buister kommer vara det som känns rätt. Buistern får gärna vara i blommigt eller i spets. Paljetter kommer nog inte hålla länge till. De ljusa färgerna kommer dominera, jag skulle kunna tänka mig ett par shorts i någon pastellfärg och detsamma med nagellack, mycket pasteller. Skinnjackan kommer få dela garderob med en beige trenchcoat. Det rockiga faller nog ur bilden lite granna och jag får nog överge min lite allt för mörka garderob. Du har inte funderat på att färga håret brunt? Tror du skulle passa sjukt bra i det. Eftersom att jag klär mig i mörka kläder tror jag att jag försvunnit i allt för mörkt hår. Sen om jag färgat det brunt hade det nog inte funnits någon återvändo, och jag vill vara blond i framtiden. Men ja, kanske. Varför klär du dig typ bara i svart? Jag älskar svart, det klär mig bäst och nästan alla plagg gör sig snyggast i svart. Stilrent och snyggt! På sommaren kör jag gärna på ljusare färger. Hur får du så mycket volym i håret? Jag tuperar mitt hår, bena för bena och sprayar med ett lite dyrare hårspray som håller (Jag har Tony&guys). Ibland använder jag även volume-master och dust it, men det är mest på fest. Du är så fin Victoria! Jag undrar vad du har för produkter till ditt hår (eller några fina tips), det ser alltid så fint och fräscht ut! Jag använder mig av Kerastasés gröna hårvårdsserie och använder Redkens anti-snap. Jag plattar mitt hår väldigt mycket, vilket jag tycker gör att det ser mindre spretigt ut, man får en frisyr. Sedan använder jag mig av Björn Axéns serum. Ett tips är att spraya lite hårspray på en tandborste för att få ner flygiga hårstrån också. Annars säger jag bara tuperingskam!! Kan inte du ge tips på snygga bikini? Kan göra det i ett inlägg vid ett senare tillfälle. Har du dina extensions i varje dag? Ja, jag har nog i dem varje dag. Känner mig märklig utan, tyvärr. Vilken är din favoritdoft? Allt som har med Britney spears parfymer att göra, tar mig till himmlen. Varför höjer du ögonbrynen och spänner läpparna på alla bilder? Ser så onaturligt ut kan jag tycka. Haha oj, säg någon som inte höjer på ögonbrynen? Klassiker ju. Sen att jag “spänner” mina läppar, menar du när jag ler då eller? Isåfall tycker jag det nog är finare när man ser lite glad ut än arg. Om du inte menade det, så då vet jag faktiskt inte hur du menar. Hur spänner man läpparna utan att le, måste se helt jäkla galet ut, isåfall förstår jag om du tycker att det ser onaturligt ut.

Kärlek och relationer

Vad hände mellan dig och din förra pojkvän?  Det tog slut efter en väldigt fin tid. Det finns fler än en anledning till att vi bara är vänner idag.  Superfin kille, men hade vi varit rätta för varandra så hade vi varit tillsammans idag, så man får se på det. Har du en kille? Nej, jag är nog singel. Har du förlorat oskulden/hur gammal var du då? Jag skaffade pojkvän när jag var nyfyllda 16. Vem är det texterna handlar om på din blogg, eller är de påhittade? Fina är dom i alla fall. Det är ett ansikte bakom varje text, har väl växlat mellan två, tre olika. Men allt är rakt från hjärtat. Är du kär? Vill du vara det? Nej, det är jag inte. Att vara kär är det finaste som finns, klart jag vill vara det.

Övrigt


Hur många besökare har du per dag? Det varierar men runt 450-500. Vart har du köpt den stora kandelabern du har i ditt rum? Den kommer från Boom. Kan du lägga ut fler spotifylistor? Det kan jag absolut göra. Vilken är favoritbloggen? Elin Klings utan tvekan! Sen är Nathalie Karlssons väldigt bra också. Gillar du att träna? Vad i så fall? Jag gillar inte att träna, jag är väldigt lat. Men gör jag någonting så springer jag gärna på sommaren med härligt musik i öronen. Det är härligt! Vad lämnar du inte huset utan? Min mobil, jisses. Chips vs. godis? Godis, jag äter nog godis varje dag. Vilka bloggar läser du? Jag följer över 50 bloggar, men inte slaviskt, har ingen riktigt favorit faktiskt, tyvärr. Men skulle nog tipsa om vanillascented.freshnet.se/ Hade du trevligt på Corona igår? Haha nog hade jag trevligt allt, men blev några drinkar för mycket. Vilken är din favoritaffär i Umeå? Gina Tricot! Har du varit i Piteå på Pdol någon gång? Nej, det har jag inte. Hur mycket pengar får du i månaden? Jag får mitt studiebidrag, sen har jag ingen aning men studiebidraget räcker inte alls så tillkommer magiskt mer pengar. Vart bor du? Umeå. Vart i Umeå bor du? Mariedal. Läser du Kenzas blogg? Vad tycker du om henne? Jag kikar in på Kenzas blogg ibland för att jag tycker hon är så himla vacker. Att hon har Sveriges största blogg är i mina ögon väldigt svårt att förstå, då jag tycker bloggen inte alls är “unik” på så vis. Hon verkar lite omogen, men på ett bra sätt! Bästa partytricket? Haha väldigt bra fråga, jag är nog inte den som trixar men att komma på en egen lek/kortlek funkar ju. (Jag tog mig inte ut). Favorit artist/grupp? Riktigt svår fråga men.. Missy Higgins är ju magisk annars The perishers eller The fray. Känner du Tove som var med i idol? Nej, det gör jag inte, aldrig sett henne ens. Tokigt. På vilken affär handlar du mest? Gina tricot eller H&M. Vad är det värsta du vet? När hjärtat faller i tusen bitar och tårarna följer efter. Vad är det bästa du vet? När vännerna hjälper en att hitta bitarna igen. Vet du vad tapetseringen utav ditt rum gick på (det på bilden), på ett ungefär?  Jag har bara en fondvägg med den tapeten och vet inte riktigt vad rullen går på. Men märket är Eco Decorama! Skulle gissa på runt en tusing för min vägg kanske. Kan du gå ner i spagat? Jag är så fruktansvärt ovig, så nej det kan jag inte. Gick dock truppgymnastik förut, och då jäklar. Varför vill du ha allt så tomt i ditt rum? T ex inga bilder i ramarna osv.? Inga bilder i ramarna handlar bara av ren lathet, det ska jag ta tag i. Sen älskar jag stora ljusa ytor, man blir pigg. Varför började du blogga? Jag började blogga 2008 faktiskt och har haft tre bloggar sedan dess med lite olika innehåll. Syftet med att börja var nog för att stimulera mitt skrivande, och nu på senare tid  har det väl blivit lite mindre sånt och mer foto. Vart får du din inspiration ifrån? Alltså jag vet faktiskt inte, jag läser ju som sagt en hel del bloggar så måste nog vara där jag plockar de mesta ifrån. Men Elin Kling är en stor inspirationskälla. Coca cola eller Fanta?  Coca cola! Vad använder du för kamera? Canon Powershot G10 och ibland mammas Canon 450D! Varför har du så himla tråkigt och opersonligt rum? Du har ramar, men inga bilder i? Opersonligt vet jag inte? Det är ju skapat av mig och hur jag vill ha det.  Ramarna ska jag som sagt ta tag i, är bara lite lat. Petar du i näsan? Haha ja och jag ser gärna att andra gör det på mig, fetisch. Har du något emot yngre personer? Känner du en sorts stolthet eller? Oj, yngre personer har jag verkligen ingenting emot, men jag kan tydligen ge blickar utan att jag alls tänker på det. Men sen blir jag ganska lätt irriterad så då kan jag nog slänga iväg en blick, men inte så att jag kikar ner på folk oprovocerat. Upplever du det får du fria händer till att plocka ut mina ögon. Tar du dina bilder med ett stativ eller hjälper någon dig att fota?  Jag tar med stativ! Vart leder dörren? Jag har två små dörrar i mitt rum faktiskt, de är smala förråd där all skit får plats. En stor anledning till att jag kan ha så ”enkelt” rum. Ser du på dig själv som en trevlig och snäll person? Jag ser mig absolut som en trevlig och snäll person. Men jag kan dömma personer väldigt lätt, utan att ha träffat dem. Det är min svaghet och kan nog sätta sina spår i hur jag bemöter vissa, men huvudsaken att man vet att man ger alla en chans att ”motbevisa” är det nog rätt naturligt. Hur tänkte du när du gjorde ditt rum? det är fantastiskt! Tänkte att jag ville ha så enkelt och ljust som möjligt. Hur mörkt det än är ute så känns det alltid ljus i mitt rum, som en liten himmel, underbar sådan. Sen är det väldigt lätt att förnya om man vill byta färger på te.x kuddar och överkast, så macthar det i vilket fall. Är din htc bra? fungerar det att ha svensk text i menyerna och när man skriver sms? Nu har jag fått några frågor kring detta, så nu ska ni få ett svar. Min HTC Hero är en helt underbar telefon och ja, allt är på svenska, som vilken telefon som helst. Men att tänka på att alla HTC har inte Android (vilket gör upplevelsen) och de som har det behöver inte ligga på samma nivå. Heron har allt, så kör på den. Kanon nöjd! Vad gjorde du i fredagsnatt vid 5? You tell me!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *